preskoči na sadržaj

Srednja škola Buzet

Login

  

 

Kalendar
« Ožujak 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Meteorološka postaja
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 6. 2016.

Ukupno: 98933

Testni centar SŠ Buzet

Ecdl Hrvatska

Carnet

 

Blagdanska čestitka
Irina Kosanović / datum: 21. 12. 2018. 19:59


[OPŠIRNIJE]Zadnji dan nastave
Irina Kosanović / datum: 21. 12. 2018. 19:13

 Zadnji dan u našoj školi u prvom polugodištu, prije   božićnih i novogodišnjih blagdana, bio je prilika za           druženje učenika i nastavnika.

 Jedna grupa učenika i nastavnika je bila na terenskoj     nastavi u Rijeci i u posjetu Dječjem domu Ivana Brlić   Mažuranić u Lovranu.

 


[OPŠIRNIJE]Najava projekta „Učimo i zabavljajmo se zajedno“
Irina Kosanović / datum: 18. 12. 2018. 20:08

Najavljujemo projekt i terensku nastavu 21. prosinca 2018. godine.

Projekt "Učimo i zabavljajmo se zajedno" je osmislila prof. mentor Irina Kosanović. Prihvaćen je na sjednici Nastavničkog vijeća 3. rujna 2018.
Cilj projekta je povezati razne izvannastavne aktivnosti Škole (informatičari, matematičari, volonteri, školski knjižni klub). Posjetit ćemo riječku džamiju i informatički muzej u Rijeci. Središnja je aktivnost posjet Dječjem domu „Ivana Brlić Mažuranić“ u Lovranu gdje će učenici 4.g i 3.g razreda u zajedništvu s profesorima pratiteljima biti svojevrsni edukatori, animatori te mali ali uistinu veliki predavači nazočnoj djeci.

Zahvaljujemo se svim učenicima i djelatnicima Škole i ravnateljici prof. Gumilar, koji su se uključili u ovu hvalevrijednu humanitarnu akciju. Prikupljen je iznos od 2.900,00 kn koji se je utrošio za računalo koje će se donirati štićenicima Doma.

Svima velika hvala! animated-heart-image-0861 animated-heart-image-0861


Jasminka Miletić, prof. mentor


[OPŠIRNIJE]Volonteri u prosincu
Irina Kosanović / datum: 18. 12. 2018. 18:05

U sklopu Božićne akcije Caritasa, Pomažemo zajedno, u kojem će se svatko bez izuzetaka osjećati vrijednim i imati jednake prilike za dostojanstven život, prikupili smo 470,00 kn.

Zahvaljujemo se svim učenicima i djelatnicoma Škole koji su kupnjom prigodnih narukvica dali doprinos toj akciji.


Jasminka Miletić, prof. mentor


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan ljudskih prava
Irina Kosanović / datum: 12. 12. 2018. 17:16
Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava Knjižni klub Srednje škole Buzet kontaktirao je pučku pravobraniteljicu, gospođu Loru Vidović.
Ove se godine slavi 70. obljetnica potpisivanja Opće deklaracije o ljudskim pravima UN-a.

Svaki pojedinac ima urođeno dostojanstvo kao i neotuđiva prava, bez obzira na boju kože, spol, vjeroispovijest, imovinsko stanje, nacionalno ili društveno podrijetlo.

Poruka pučke pravobraniteljice

B. Labotić, dipl. bibliotekar


[OPŠIRNIJE]Naj-akcija u 2018. godini - dramska igra s pjevanjem "Miki Trasi"
Irina Kosanović / datum: 7. 12. 2018. 08:57

Grad Buzet je kao Naj-akciju provedenu na svome području u 2018. godini prijavio dramsku igru s pjevanjem “Miki Trasi”kao zajednički projekt triju odgojno-obrazovnih ustanova koje djeluju na području Grada Buzeta: Osnovne škole „Vazmoslav Gržalja“ Buzet, Srednje škole Buzet i Umjetničke škole Matka Brajše Rašana Labin, Područnoga odjela Buzet.
Na ovogodišnjoj je svečanosti održanoj 20.11.2018. u Zagrebu Dramskoj igri s pjevanjem “Miki Trasi” dodijeljena je Pohvala za uspješno provedenu Naj-akciju 2018.

Čestitamo svima koji su sudjelovali u pripremi i realizaciji ovoga projekta.

Više možete pročitati na http://www.buzet.hr/novosti/detaljno/dramskoj-igri-s-pjevanjem-miki-trasi-slavni-kapetan-priznanje-za-naj-akciju?fbclid=IwAR2JEsjsOWxpv_CI_rGT4txCZ2V1DDy1LME0k0D3c7coGSsPQ3F2VaGbuC4


[OPŠIRNIJE]Projekt "From GLOBE to Erasmus" - zadnji dan
Irina Kosanović / datum: 1. 12. 2018. 20:14

Zadnji dan mobilnosti bio je rezerviran za posljednju radionicu tijekom koje smo usavršili postupak formiranja istraživačkih pitanja, postavljanja hipoteza i odabira metoda provedbe znanstvenog istraživanja. Današnja stanka za kavu pretvorila se u domjenak iznenađenja koji su pripremili učenici kulinarskog smjera škole u Nysi. Na domjenku nas je ravnatelj srdačno pozdravio, zaželio uspjeh u provedbi projekta i uručio nam prigodne oproštajne darove. Zatim smo se uputili do obližnjega planinarskog izletišta i nakon osvježavajuće šetnje uživali u obilnom ručku. Time smo i zaključili svoj boravak u Nysi. Preostalo nam je samo da se malo odmorimo i krenemo kući.


[OPŠIRNIJE]Projekt "From GLOBE to Erasmus" - četvrti dan
Irina Kosanović / datum: 1. 12. 2018. 20:11

Četvrti dan također je bio prepun aktivnosti.. Nakon dva odslušana nastavna sata prisustvovali smo predstavljanju lokalne tvornice Bioagra koja se na inovativan način bavi proizvodnjom bioetanola te ulja i aditiva za stočnu hranu iz kukuruza. 
Nastavak sunčanoga dana iskoristili smo za šetnju do jezera Nysa gdje smo imali priliku mjeriti ph vrijednost i količinu otopljenog kisika u jezerskoj vodi. 
Na kraju radnoga dana izradili smo prezentaciju o svemu što smo doživjeli i naučili na ovoj mobilnosti, a veliko finale bilo je odmjeravanje snaga u badmintonu i košarci te učenje novih plesnih pokreta.


[OPŠIRNIJE]Projekt "From GLOBE to Erasmus" - treći dan
Irina Kosanović / datum: 1. 12. 2018. 20:08

Treći dan mobilnosti bio je rezerviran za izlet u Wroclaw,, grad oko 90 kilometara udaljen od Nyse. Posjetili smo Hydropolis, wroclavski vodovod u sklopu kojeg se nalazi impresivni interaktivni izložbeni prostor gdje smo upoznali vodoopskrbni sustav Wroclawa i puno naučili o važnosti vode za čitav živi svijet.. 
Nakon Hydropolisa uputili smo se u centar grada gdje smo bili gosti Zavoda za geografiju Sveučilišta u Wroclawu te smo poslušali predavanje o građevinama i područjima Poljske koji su pod zaštitom UNECSO-a. Uslijedio je razgled povijesne jezgre grada,, a nakon okrijepe u studentskoj menzi slobodno vrijeme proveli smo razgledavajući božićni sajam na ugodnih -6 Celzijevih stupnjeva.


[OPŠIRNIJE]Projekt "From GLOBE to Erasmus+" - drugi dan
Irina Kosanović / datum: 1. 12. 2018. 19:34

 Drugi je dan za neke započeo nastavnim satima s učenicima domaćinima dok su neki odspavali malo duže jer su njihovi domaćini imali slobodan prvi sat. 

Uslijedile su prezentacije škola i regija na temelju kojih su učenici mogli uočiti sličnosti i razlike u očuvanju okoliša Nyse, Rotterdama i Buzeta. 

Nakon kratke stanke za kavu i kolače učenici su dobili upute za formiranje istraživačkih pitanja. Zadatak su odradili u tročlanim međunarodnim grupama, a nakon toga su otišli na zasluženi ručak. 

Radni dio drugoga dana završili smo razgledom Nyse i njenih značajnih povijesnih građevina i spomenika. 

Na kraju dana odmjerili smo snage u kuglanju.. 

 
 
 

[OPŠIRNIJE]Projekt Walk the Global Walk
Irina Kosanović / datum: 30. 11. 2018. 12:01

Civilno društvo i obrazovne institucije diljem svijeta, a posebno u Europi, udružile su se kako bi napravile korak unaprijed glede primjene obrazovanja za globalno građanstvo u formalnom kontekstu. Vijeće Europe, UNESCO, Europska mreža za globalno obrazovanje i druge važne organizacije i mreže pomogle su u razvijanju strategija i praksi za razvoj obrazovanja za globalno građanstvo i održivi razvoj u suradnji s državnim i lokalnim vlastima.

U skladu sa svim navedenim i Srednja škola Buzet uključila se zajedno s brojnim školama s područja Istarske županije u projekt Walk the Global Walk.

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Projekt "From GLOBE to Erasmus+" - prvi dan
Irina Kosanović / datum: 28. 11. 2018. 14:04
Nakon beskrajno dugog, ali veselog putovanja stigli smo u Nysu. 

Prvi dan mobilnosti protekao je u istraživačkom duhu jer smo se u školi od 1000 učenika vrlo lako mogli i izgubiti. Dočekao nas je ravnatelj, a nastavnice engleskoga jezika i geografije provele su nas kroz hodnike i učionice ove ogromne škole. 

 

 


[OPŠIRNIJE]Počast žrtvama Vukovara
Irina Kosanović / datum: 19. 11. 2018. 21:02

Prigodnim programom prisjetili smo se tragičnih događaja iz novije povijesti naše domovine i odali počast žrtvama Vukovara.  


[OPŠIRNIJE]Obilježavanje 100. godišnjice Prvog svjetskog rata
Irina Kosanović / datum: 15. 11. 2018. 21:33

Povodom obilježavanja 100. godišnjice Prvoga svjetskog rata u Narodnom domu Buzet je održana promocija i prezentacija knjige Popis gubitaka autora i urednika Roberta Matijašića, koautora Deana Krmca i moderatora Mirjana Flega. Djelo se smatra prvim pokušajem kvantifikacije vojnih gubitaka Velikoga rata te individualizacije imena tisuća Istrana i Buzećana koji su predugo zaboravljeni.

Na predstavljanju djela sudjelovali su i učenici Srednje škole Buzet. 


Božo Tolušić, prof.


[OPŠIRNIJE]Projekt „Rošćina i Humšćina“
Irina Kosanović / datum: 16. 11. 2018. 16:53

Projekt „Rošćina i Humšćina“, četvrti u nizu zavičajnih projekata Srednje škole Buzet, predstavili smo javnosti 8.11.2018. Radeći na projektu istražili smo geografsko-povijesne i jezične osobitosti, gastronomiju, stare zanate. Upoznali smo povijest željeznice, glazbenu tradiciju, narodne običaje i legende, prisjetili se značajnih glagoljskih spomenika, otkrili detalje iz stvaralačkoga životopisa znamenitih ličnosti Rošćine i Humšćine. Razgovarali smo sa svojim roditeljima, bakama, djedovima, rođacima, prijateljima i susjedima, skupljali stare uporabne predmete, dokumente i fotografije koji svjedoče o nekim davnim, ali za sve nas značajnim i dragim vremenima. Sastavili smo i mali razlikovni rječnik da se „ne puzuabi domaća beseda“ i da se vidi koliko su jezici naših sela slični ili različiti. 
Istraženo i naučeno o Rošćini i Humšćini prvi smo put pokazali na 2. Festivalu zavičajnosti održanom 28. travnja 2018. u Labinu gdje smo uredili izložbeni prostor i prikazali petminutni film za čije su stvaranje zaslužni učenici naše škole. Naš je izložbeni kutak izazvao veliku pozornost posjetitelja i organizatora te će fotografija izložaka zauzeti svoje mjesto na stranici službenoga kalendara Istarske županije za 2019. godinu.
Zahvaljujemo Istarskoj županiji koja je među pristiglim prijavama za sufinanciranje zavičajnih projekata prepoznala vrijednost i našega projekta te mu dodijelila financijska sredstva za istraživački rad, provedbu i prezentaciju. Zahvaljujemo i svima ostalima koji su na bilo koji način pomogli da se naš projekt ovako lijepo predstavi.

U programu prilikom otvaranja izložbe sudjelovali su: Školski bend, gunjci Arkul iz Željezničarskoga kulturno-umjetničkoga društva „Renato Pernić“, gospodin Vladimir Pernić, a prisutnima se obratila i voditeljica projekta profesorica Mateja Runko.


[OPŠIRNIJE]NOVOSTI u vezi projekta "From GLOBE to Erasmus+"
Irina Kosanović / datum: 5. 11. 2018. 18:56

1. Učenici 2.g, 3.g i 4.g su tijekom listopada 2018. na izbornoj nastavi iz Engleskog jezika imali projektni tjedan razgovora o ekološkim temama, a jedan od rezultata je i prigodno ukrašen pano u hodniku naše škole.

2. Izabrani su učenici koji će krajem studenog sudjelovati u mobilnosti u Poljskoj, u gradu Nysa. S profesoricama Martinom Kedžo i Marinom Miter putuju: Kristina Staraj i Ana Totman iz 3.g, Karla Jakac iz 2.g, Lara Fabris, Valnea Muzica i Lukas Višić iz 1.g.

3. S njihovim roditeljima smo obavili roditeljski sastanak.


[OPŠIRNIJE]Halloween u našoj školi
Irina Kosanović / datum: 2. 11. 2018. 13:15

U sklopu nastave engleskog jezika učenici 3.g razreda s prof. Martinom Kedžo obilježili su tradicionalnu Noć vještica (Halloween) izradom strašnih bundeva.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ - Inspiration Day
Irina Kosanović / datum: 22. 10. 2018. 20:00

Naša je škola 12.10.2018. godine sudjelovala na Inspiration Day-u u Zagrebu koji je organizirala Agencija za mobilnost i programe europske unije. Ponosni smo da smo naše projekte kao primjere dobre prakse mogli predstaviti budućim korisnicima Erasmus+ programa, te im biti poticaj i inspiracija za prijavu projektnih prijedloga na natječaju za 2019. godinu. 
I to nije sve. U sklopu ovoga događanja preuzeli smo i nagradu (laptop) za najbolju srednju školu u Hrvatskoj koja u svojim projektima koristi ECVET (Europski kreditni sustav u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju - europski alat za prijenos, prikupljanje i priznavanje vještina i znanja stečenih u različitim sustavima i državama, a s ciljem njihovog uvrštavanja u strukovne kvalifikacije).  


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan kravate u našoj školi
Irina Kosanović / datum: 19. 10. 2018. 19:19

Svjetski dan kravate globalno se obilježava 18. listopada.

Pod "opširnije" pogledajte kako su taj dan obilježili učenici naše škole.

 


[OPŠIRNIJE]Kviz Krasna Zemljo
Irina Kosanović / datum: 16. 10. 2018. 11:50

U Novigradu je 12.10.2018. održan kviz iz zavičajne povijesti Krasna Zemljo, na kojem su sudjelovali učenici Dilan Kontić i Ernest Nezić , i osvojili šesto mjesto, s mentorom Božom Tolušićem.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ 3
Irina Kosanović / datum: 9. 10. 2018. 18:26

U sklopu projekta „From GLOBE to Erasmus+“ otvoren je natječaj za prvu mobilnost (od 26.11.2018. do 1.12.2018.) u Poljskom gradu Nysa. Motivacijska pisma zaprimaju se u papirnatom obliku do 12. listopada 2018.

Otvoren je natječaj za logo Erasmus+ projekta „From GLOBE to Erasmus“. Ideje za logo se primaju do 19.10.2018. na mail adresu: ssberasmus@gmail.com


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ 3
Irina Kosanović / datum: 11. 9. 2018. 21:46

Radujemo se što možemo objaviti da ove školske godine sudjelujemo u projektu u sklopu Erasmus+ programa namijenjenomu gimnazijskim razredima. Kao partneri uz nizozemsku školu Wolfert van Borselen School Group iz Amsterdama uključili smo se u projekt čiji je nositellj Zespol Szkol i Placowek Oswiatowych, škola iz poljskoga grada Nysa. Projekt pod nazivom „From GLOBE to Erasmus“ („Od GLOBE-a do Erasmusa“) realizirat će se u razdoblju od rujna 2018. do lipnja 2020. godine.

U projektu će sudjelovati svi učenici gimnazijskih razreda tako što će između prosinca i veljače grupnim oblikom rada realizirati svoje miniprojekte i na kraju prezentirati ostvarene rezultate. Grupe će biti formirane kao internacionalne grupe što znači da će svaki naš učenik gimnazijskoga razreda imati partnera u Poljskoj i Nizozemskoj. Tijekom projekta učenici će napraviti dva miniprojekta, svake godine po  jedan.

 


[OPŠIRNIJE]Školska godina 2018./2019.
Irina Kosanović / datum: 2. 9. 2018. 13:05
Dragi učenici i roditelji,
 
novu nastavnu godinu započet ćemo 3. rujna 2018. u 8.15 sati.
 
Sretnu i uspješnu školsku 2018./2019. godinu
žele vam djelatnici Srednje škole Buzet.
 Kalendar školske godine 2018./2019.
 

[OPŠIRNIJE]Zadnji dan nastave za maturante
Irina Kosanović / datum: 18. 5. 2018. 14:47

Naši će maturanti u utorak, 22. svibnja 2018., obilježiti završetak svoga srednjoškolskog obrazovanja zajedničkim druženjem izvan škole, na lokaciji po svom izboru.

Proslava je u organizaciji maturanata i njihovih roditelja u čemu Škola ne sudjeluje te se ograđuje od svih  eventualnih neželjenih posljedica.

                                                   Ravnateljica Marija Pavletić, dipl. biolog


[OPŠIRNIJE]Festival zavičajnosti Srednje škole Buzet – 2018
Irina Kosanović / datum: 17. 5. 2018. 15:59

Srednja škola Buzet sudjelovala je 27. travnja 2018. godine na 2. Festivalu zavičajnosti, održanom u sportskoj dvorani Srednje škole Mate Blažina Labin u Labinu, na kojem su predstavili zavičajnu temu „Rošćina i Humšćina“ prigodnim štandom te petominutnim videouratkom u kojem je sažeto prikazano čime su se učenici naše škole bavili, što su naučili i što su izradili. Izučavali smo glagoljašku i sakralnu ostavštinu, jezične posebnosti, rad na očuvanju jezične, spomeničke i glazbene kulturne tradicije te utjecaj željezničarstva na život stanovnika ovoga kraja.


[OPŠIRNIJE]Stručna nastava u Istarskoj pivovari Buzet - 4.b
Irina Kosanović / datum: 17. 5. 2018. 13:31

 

Učenici TES-a, 4.b razreda na stručnoj nastavi u Istarskoj pivovari Buzet


[OPŠIRNIJE]Natječaj "Di ča slaje zvoni" - pjesma "Bračana"
Irina Kosanović / datum: 17. 5. 2018. 12:15

Pjesma "Bračana" učenika 3. b razreda Paula Krbavčića poslana je na natječaj "Di ča slaje zvoni" te je odabrana za objavljivanje u zbirci Kako ča zvoni va Žminje 2018. 

Čestitamo Paulu!


[OPŠIRNIJE]Aleksandar Popov - državni kadetski prvak u streljaštvu
Irina Kosanović / datum: 16. 5. 2018. 12:38

http://www.buzet.hr/novosti/detaljno/zlato-aleksandra-popova-u-streljashtvu

Čestitamo Aleksandru na iznimnom uspjehu!


[OPŠIRNIJE]Eko-kviz "Lijepa naša" 2018
Irina Kosanović / datum: 8. 5. 2018. 12:43

Na Eko-kvizu, Lijepa Naša 2018. održanom u Zagrebu, 04.-06.svibnja 2018. kao Svehrvatsko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola sudjelovale su ukupno 53. škole, iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, od čega 21. srednja škola.

Našu školsku ekipu predstavljali su učenici Mihaela Božić, Dilan Kontić, Martina Sirotić i Dominik Vivoda i mentor Božo Tolušić, prof. te osvojili 10.mjesto. Šumska zajednica kanjona rijeke Mirne, rad s kojim su učenici predstavili našu školu realiziran je uz mentorstvo prof. Gorana Gotlibovića.

 

[OPŠIRNIJE]2. Festival zavičajnosti za srednje škole Istarske županije
Irina Kosanović / datum: 7. 5. 2018. 12:29

Učenici Srednje škole iz Buzeta u njihovom projektu obradili su četiri točke, glagoljaštvo, izrada freski, glazbena i željezničarska tradicija Roča te razlikovni riječnik Humskog i Ročkog idioma".

 - članak od 27.4.2018.


[OPŠIRNIJE]Državno natjecanje iz geografije
Irina Kosanović / datum: 28. 4. 2018. 11:26

 Na 25. Državnom natjecanju iz geografije održanom u   Vukovaru od 23. do 25.travnja 2018. učenik 4.razreda   gimnazije Dominik Vivoda osvojio je 4.mjesto na     terenskom dijelu natjecanja, te rješavanjem testova osvojio    8.mjesto u ukupnom poretku, pod vodstvom mentora, prof.     Bože Tolušića.

Čestitamo Dominiku na izuzetnom uspjehu!


[OPŠIRNIJE]Radionica - "Proširi i iskoristi znanja - stekni digitalni certifikat"
Irina Kosanović / datum: 23. 4. 2018. 13:18

U Srednjoj školi Buzet 13., 14. i 20.  travnja održana je trodnevna radionica digitalnog marketinga u trajanju od 12 sati. Organizator i voditelj  radionice je  prof. Irina Kosanović a suvoditelji su bili učenici izvannastvane skupine „Informatičari“ – Deni Zubin, 4. g i Erika i Martina Sirotić, 3. g.
U radionici je sudjelovalo 18 polaznika: dva profesora (Dalibor Pilekić i Milka Liščuk) te 16 učenika (2. g, 3. g, 4. g, 1. b i 3. b). Svi su polaznici uspješno obradili 106 cjelina te pristupili završnom ispitu i stekli Google digitalni certifikat.


[OPŠIRNIJE]Međužupanijsko natjecanje mladih Crvenog križa
Irina Kosanović / datum: 16. 4. 2018. 13:48

U subotu, 14. travnja u Ogulinu je održano Međužupanijsko natjecanje mladih Crvenog križa.

Sudjelovala je 21. ekipa podmlatka i mladeži. Buzetsku ekipu su predstavljali: Petra Fabijančić, Katja Jakac, Jana Blažević, Antonela Sinčić, Chiara Jerman,  Nikolina Tadić - osnovna škola, te Leonardo Smoljić, Mihaela Božić, Karla Jakac, Ema Bauer i Nikolina Jovanov - srednja škola. Podmladak je osvojio 6. mjesto a mladež 7. mjesto. Ekipe su vodili mentori Vesna Tolušić i prof. Božo Tolušić. 


[OPŠIRNIJE]Projektni dan SŠ Buzet- Glas Istre
Irina Kosanović / datum: 3. 4. 2018. 16:24

- članak od 30.03.2018.


[OPŠIRNIJE]Projektni dan SŠ Buzet - prilog TV Istra
Irina Kosanović / datum: 30. 3. 2018. 15:36

Dana 29. ožujka  2018. godine na portalu Tv Istre predstavljen je naš projektni dan. Zahvaljujemo Tv Istri !

Prilog


[OPŠIRNIJE]Učenik Dominik Vivoda pozvan je na Državno natjecanje iz geografije
Irina Kosanović / datum: 30. 3. 2018. 15:22

Nakon održanih školskih i županijskih natjecanja, najbolji učenici, među kojima je i naš Dominik Vivoda (mentor prof. Božo Tolušić), pozvani su na Državno natjecanje iz geografije koje će se održati od 23. do 25. travnja u Vukovaru.

Želimo mu puno uspjeha!

 


[OPŠIRNIJE]Državna smotra simuliranih suđenja iz Građanskog odgoja i obrazovanja
Irina Kosanović / datum: 26. 3. 2018. 16:19

  10. ožujka 2018.g. održana je na Općinskom sudu u   Novom Zagrebu, Državna smotra simuliranih suđenja iz   Građanskog odgoja i obrazovanja. Na njoj su između 23   gimnazijske i strukovne škole, sudjelovali i  učenici   Srednje škole Buzet - Petra Šorgo, Romina Rabak, Ana   Jurišić, Alesia Nežić, Erika Sirotić, Anamarija Guzijan, Karla Havić, Lea Nežić, Sara Majcan i Ana Kajin s voditeljicom prof. Jasminkom   Miletić.

 


[OPŠIRNIJE]Projektni dan - 28. ožujka 2018.
Irina Kosanović / datum: 23. 3. 2018. 15:51

Srednja škola Buzet

Vas poziva na

DAN OTVORENIH VRATA– Projektni dan

u srijedu 28. ožujka 2018. s početkom u 15.30 h

Pripremili smo za vas različite radionice iz područja:

sporta, strojarstva, vještina naučenih projektom Erasmus+, fizike i elektromehanike, kemije i biologije, povijesno-jezičnog viđenja bajki, matematike i informatike putem izazova Escape Room te vještina simuliranja sjednice Sabora te geografije.

Bila bi nam čast da svojim dolaskom uveličate naš trud, kreativnost, vještine i znanje te da uživate u novom iskustvu koje vam pružamo.                         


          Ravnateljica: Marija Pavletić, dipl. biolog


[OPŠIRNIJE]21. ožujka Svjetski dan borbe protiv rasne diskriminacije
Irina Kosanović / datum: 21. 3. 2018. 16:18

21. ožujka u cijelome se svijetu obilježava Svjetski dan borbe protiv rasne diskriminacije. Tom prigodom školska je knjižničarka kontaktirala udrugu ROMI.HR, obzirom da se oni najčešće suočavaju s problemima rasne diskriminacije u Republici Hrvatskoj. Udruga je sastavila priopćenje koje smo iskoristili za školski pano, a s učenicima 3.a razreda provedena je svojevrsna debata na temu rasne diskriminacije. Učenici su zaključili kako je takva vrsta diskriminacije besmislena. 


[OPŠIRNIJE]Državno Natjecanje iz informatike - Deni Zubin osvojio 7. mjesto
Irina Kosanović / datum: 16. 3. 2018. 16:29

   Deni Zubin, učenik 4. razreda gimnazije, osvojio     je odlično 7. mjesto na Državnom natjecanju iz   informatike - Osnove informatike (mentor prof. Irina   Kosanović), koje se održalo od 13. do 16. ožujka u   Primoštenu. U kategoriji Osnove informatike 554   učenika je krenulo u natjecanje, a samo 13 najboljih je  imalo tu čast biti pozvano na državnu razinu.

Čestitamo Deniju na izuzetnom uspjehu!


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava Zagreb - 4.g i 4.b
Irina Kosanović / datum: 15. 3. 2018. 10:55

Učenici 4.g i 4.b razreda bili su u petak 9. ožujak 2018. na terenskoj nastavi u Zagrebu. U sklopu nastave Politike i gospodarstva posjetili su Hrvatski sabor i HNB. Puno su naučili i usput se dobro zabavili.

 


[OPŠIRNIJE]Knjižnica Srednje škole Buzet u projektu Sailing Book
Irina Kosanović / datum: 14. 3. 2018. 20:51

           Knjižnica Srednje škole Buzet se nakon projekta BookCrossing Book on Wings u Zračnoj luci Rijeka uključila u novi projekt. Riječ je o suradnji s Gradskom knjižnicom Zadar koja je  2017.  godine u suradnji s Tankerkomerc Marinom Zadar realizirala projekt Sailing Book. Riječ je o projektu koji je zasnovan na uvjerenju da knjiga treba biti slobodna i dostupna.


[OPŠIRNIJE]Natjecanje iz povijesti - županijska razina
Irina Kosanović / datum: 12. 3. 2018. 10:59

Na županijskom natjecanju iz povijesti održanom 7.3.2018. u Pazinu sudjelovale su i učenice Srednje škole Buzet - Erika Sirotić (III.g) i Valentina Dujanić (IV.g) s mentorom prof. Hrvojem Badurinom.

Na natjecanju su osvojile 2. (Erika Sirotić) i 4. (Valentina Dujanić) mjesto.

Čestitamo na uspjehu!


[OPŠIRNIJE]Natjecanje iz geografije - Dominik Vivoda - županijski prvak
Irina Kosanović / datum: 5. 3. 2018. 15:29

 Na županijskom natjecanju iz Geografije održanog   1.3.2018. g u Rovinju, učenik 4. razreda gimnazije, Dominik Vivoda osvojio je 1.mjesto.

Rezultat ima još veću vrijednost s obzirom da je učenik postigao najbolji rezultat od svih srednjoškolskih sudionika.


[OPŠIRNIJE]Srednja škola Buzet uključila se ove godine u obilježavanje World Maths Day (Svjetski dan matematike)
Irina Kosanović / datum: 2. 3. 2018. 13:52

Ove godine, na inicijativu prof. Kosanović, učenici Srednje škole Buzet uključit će se u  međunarodno internetsko natjecanje u rješavanju matematičkih zadataka i tako obilježiti Svjetski dan matematike.

Svjetski dan matematike jedan je od najvećih globalnih obrazovnih događaja (više od četiri milijuna  sudionika) kojemu je cilj populariziranje aritmetičkih zadataka na zabavan i smislen način.
Iz naše škole prijavilo se trinaest učenika: 1.g - Petra Flego, Jan Grbac, Dominik Krušvar, Jana Marinac; 2.g – Karlo Belušić, Jazz Richard Greblo, Aleks Mrvoš, Matteo Musizza, Ernest Nežić; 3.g – Erika Sirotić, Martina Sirotić; 4.g – Dominik Vivoda, Deni Zubin.

 


[OPŠIRNIJE]Učenik Deni Zubin pozvan je na Državno natjecanje iz informatike
Irina Kosanović / datum: 26. 2. 2018. 14:36

Najbolji mladi informatičari okupit će se i ove godine u Primoštenu, u Hotelu Zora, gdje se od 13. do 16. ožujka održava Državno natjecanje iz informatike.

Učenik 4.g razreda Deni Zubin, u kategoriji  Osnove informatike, postigao je 2. mjesto na županijskoj razini, odnosno 7. mjesto u Republici Hrvatskoj od ukupno 188 učenika i time, zajedno s mentoricom, prof. Irinom Kosanović,  zavrijedio poziv na najvišu razinu.

Želimo mu puno uspjeha!


[OPŠIRNIJE]Učenik Jan Grbac pozvan na Županijsko natjecanje iz kemije
Irina Kosanović / datum: 20. 2. 2018. 13:08

Naši učenici gimnazije Leonardo Smoljić i Jan Grbac 07.2. sudjelovali su na školskom natjecanju iz kemije, te je na županijsko natjecanje 08.3. pozvan učenik Jan Grbac.


 


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan socijalne pravde
Irina Kosanović / datum: 19. 2. 2018. 13:13
 
Povodom Svjetskoga dana socijalne pravde koji se obilježava 20. veljače, gospodin Nedjeljko Marković, dipl. soc. radnik iz zagrebačke udruge Pragma, uputio je poruku našim učenicima.
Zahvalio nam je što potičemo učenike na razmišljanje o ovome danu, što je rijetkost te pozvao na zajedničko druženje u našoj školi ili prostorijama udruge.

 


[OPŠIRNIJE]Pozivnica za hommage Jacquesu Brelu
Irina Kosanović / datum: 19. 2. 2018. 12:09

Gospođa Jennifer Lazarić Jungić, voditeljica Francuske alijanse Rijeka, koja je nedavno održala predavanje u našoj školi, uputila nam je pozivnicu za hommage Jacquesu Brelu u izvedbi francuske trupe Brel emotions.


[OPŠIRNIJE]Tour of Croatia traži volontere
Irina Kosanović / datum: 19. 2. 2018. 11:25

Međunarodna biciklistička utrka Tour of Croatia traži volontere. Održat će se od 17. do 22. travnja u šest etapa diljem Hrvatske. Zainteresirani se mogu pridružiti timu volontera u gradu koji im najviše odgovara. 

 


[OPŠIRNIJE]Donacija Gradske knjižnice Rijeka
Irina Kosanović / datum: 15. 2. 2018. 13:26

Gradska knjižnica Rijeka opskrbila je našu knjižnicu novom pošiljkom časopisa na stranim jezicima:

Time, L Espresso, L Obs.

B. Labotić, dipl. bibliotekar


[OPŠIRNIJE]Projekt Zelene knjižnice - 2 dio
Irina Kosanović / datum: 13. 2. 2018. 12:40

Knjižnica Srednje škole Buzet se u okviru projekta Zelene knjižnice priključila natjecanju "Europsko stablo godine". Sudjelovanjem u natjecanju podiže se svijest o potrebi očuvanja zaštićenih prirodnih vrijednosti i sveukupne bioraznolikosti, a prema Europi se prezentiraju prirodne ljepote kojima Hrvatska obiluje. Također, važno je naglasiti da je priroda pokretač razvoja i na njoj se temelji razvoj turizma, gospodarstva i ekonomije.

 Članak je objavljen na Portalu za škole 12.02.2018. godine.

 


[OPŠIRNIJE]Rezultati županijskog natjecanja iz informatike
Irina Kosanović / datum: 12. 2. 2018. 09:41

09.2.2018.

 U petak 9. veljače 2018. godine u Gimnaziji i strukovnoj   školi Jurja Dobrile Pazinodržano je županijsko natjecanje   iz informatike. Naši učenici pod vodstvom prof. mentorice   Irine Kosanović postigli su u kategoriji Osnove informatike sljedeće rezultate:
 

Poredak u Istarskoj županiji:                 Poredak u HR (od ukupno 188 učenika):

2. mjesto:   Deni Zubin                               7. mjesto:   Deni Zubin

3. mjesto:   Erika Sirotić                            11. mjesto:  Erika Sirotić

5. mjesto:   Ernest Nežić                           14. mjesto:  Ernest Nežić

6. mjesto:   Jazz Richard Greblo               18. mjesto:  Jazz Richard Greblo

7. mjesto:   Matteo Musizza                      21. mjesto:  Matteo Musizza

9. mjesto:   Martina Sirotić                       35. mjesto:  Martina Sirotić

              Čestitamo na ostvarenom uspjehu!

 


[OPŠIRNIJE]SŠ Buzet- STŠ Kopar
Irina Kosanović / datum: 9. 2. 2018. 18:28

02.2.2018.

https://www.ekoper.si/featured/na-obisku-v-kopru-dijaki-iz-buzeta/


[OPŠIRNIJE]SŠ Buzet- STŠ Kopar
Irina Kosanović / datum: 8. 2. 2018. 09:19

01.2.2018.

Novinari TV Istre posjetili su nas u Srednjoj tehničkoj školi Kopar u vrijeme provedbe 2. mobilnosti projekta "Industrijska računala i mikroupravljači u mehatronici".

TV Istra - prilog


[OPŠIRNIJE]Natjecanje iz informatike- školska razina
Irina Kosanović / datum: 30. 1. 2018. 13:59

Na školskom natjecanju koje je održano 18.01.2018. godine, naših je osam učenika uz mentorstvo profesorice Irine Kosanović postiglo odlične rezultate te su pozvani na županijsku razinu natjecanja 09.02.2018. godine u GSŠJD, Pazin.
Na natjecanje je pozvano šest učenika.

Deni Zubin i Erika Sirotić  -  2. mjesto / 39  (5. mjesto/ 554 u RH),
Matteo Musizza 3. mjesto / 39  (18. mjesto/ 554 u RH),
Ernest Nežić - 4. mjesto / 39  (19. mjesto/ 554 u RH),
Martina Sirotić - 5. mjesto / 39  (20. mjesto/ 554 u RH),
Jazz Richard Greblo7. mjesto / 39 (25. mjesto/ 554 u RH),
Karlo Belušić 13. mjesto / 39  (51. mjesto/ 554 u RH),
Vito Danielle Coglievina - 14. mjesto / 39  (52. mjesto/ 554 u RH).

Čestitamo svim učenicima na postignutom uspjehu!

       


[OPŠIRNIJE]Dan sigurnijeg Interneta
Irina Kosanović / datum: 29. 1. 2018. 17:55

Povodom Dana sigurnijeg Interneta, koji se obilježava u utorak, 6. veljače 2018. godine Nacionalni CERT će s početkom u 12:30 sati održati webinar naslovljen "WannaCry - Dani nesigurnog Interneta" .
Webinar će se održati putem Adobe Connect komunikacijskog i kolaboracijskog alata na adresi http://connect.carnet.hr/webinar. Za ulazak u virtualnu sobu potrebno je odabrati opciju 'Gost' i upisati svoje ime i prezime ili opciju AAI@EduHr te upisati svoje podatke potrebne za prijavu.


[OPŠIRNIJE]Projekt Zelene knjižnice
Irina Kosanović / datum: 29. 1. 2018. 14:34

Knjižnica Srednje škole Buzet je u okviru projekta Zelene knjižnice i suradnje s organizacijom Greenpeace Hrvatska sudjelovala u europskoj kampanji protiv plastike.


[OPŠIRNIJE]SŠ Buzet - STŠ Kopar
Irina Kosanović / datum: 23. 1. 2018. 18:12

22.1.2018.

22.1.2018. ostat će zabilježen kao dan kad je počela 2. mobilnost naših učenika u projektu „Industrijska računala i mikroupravljači u mehatronici“. Nakon veselog ispraćaja ispred naše škole, stigli smo u Kopar, smjestili se u hotel i već odradili prvi radni dan u Srednjoj tehničkoj školi Kopar. 


[OPŠIRNIJE]Natječaj za najljepše ljubavno pismo
Irina Kosanović / datum: 16. 1. 2018. 09:33

Čitateljski klub Čitafora organizira 5. Natječaj za najljepše ljubavno pismo. Rok predaje pisma je 31. siječnja 2018. godine slanjem e-pošte na adresu citafora.sesvete@gmail.com


[OPŠIRNIJE]Narodni zdravstveni list
Irina Kosanović / datum: 16. 1. 2018. 09:20

"Zdravlje je stanje potpunog fizičkog, psihičkog i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti."

 

[OPŠIRNIJE]Slatke misli iz knjižnice
Irina Kosanović / datum: 22. 12. 2017. 09:48

Povodom nadolazećih blagdana, naši su učenici podijelili slatke paketiće i prigodnu misao za nadolazeću 2018. godinu ustanovama na području Grada Buzeta.

 


[OPŠIRNIJE]Naša bivša učenica Roberta Šverko dobitnica dekanovog priznanja
Irina Kosanović / datum: 21. 12. 2017. 13:35

Buzetska studentica Roberta Šverko dobitnica je dekanovog priznanja kao jedna od najboljih studentica treće godine integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija medicine u akademskoj 2016./2017. godini, odnosno dekanove nagrade za izvrsnost. 


[OPŠIRNIJE]Naše knjige putuju svijetom - 2. dio
Irina Kosanović / datum: 20. 12. 2017. 10:31

Srednja škola Buzet sudjeluje u projektu "BookCrossing": Leteće knjige na krčkom aerodromu.

 - članak od 03.1.2018.

 


[OPŠIRNIJE]Dašak Francuske u našoj školi
Irina Kosanović / datum: 19. 12. 2017. 10:26

Zahvaljujući gospođi Jennifer Lazarić Jungić, profesorici francuskog i talijanskog jezika iz Francuske alijanse Rijeka i njezinom suprugu, učenici gimnazijskih razreda  upoznali su se s francuskom kulturom i glazbom. 

Gospođa Jennifer Lazarić Jungić poslala nam je pjesmu
za početak Nove 2018. godine.

Jour de l'an

Aujourd'hui, comme demain,

le jour nouveau est une fête !

Levé avant le soleil

je vois le ciel qui se couvre.

S'il le veut,

qu'il fasse orage !

Je m'en fous !

Quelques oiseaux et ma cavale

m'ont souhaité la bonne année.

Aujourd'hui, comme demain,

le jour nouveau est une fête !

Au feu flambent quelques souches.

Fussions nous menacés de mille pestes,

être vivant est une fête !

                                          Guy Mathieu


[OPŠIRNIJE]SŠ Buzet - STŠ Kopar
Irina Kosanović / datum: 16. 12. 2017. 17:26

16.12.2017.

Zadnji radni dan ove mobilnosti… radilo se punom parom, ubacili smo u petu brzinu i uspješno završili svoje zadatke. Čestitamo svima na izvrsnom uspjehu, lijepom ponašanju i odnosu prema radu i profesorima. Kao i obično, na kraju mobilnosti smo dobili zaslužene Certificate of attendance za sudjelovanje u projektu „PLC and microcontrollers in mechatronics“.
Hvala profesoru Andreju Florjančiču, našem mentoru, koji je dva tjedna nesebično dijelio svoje znanje i iskustvo te Simoni Paulič koja je kao i uvijek učinila sve da nam ovi dani budu što ugodniji. 


[OPŠIRNIJE]SŠ Buzet - STŠ Kopar
Irina Kosanović / datum: 8. 12. 2017. 17:21

08.12.2017.

Praktična nastava započela je s automatizacijom ljetne kućice. Učenici (timovi) su dobili sljedeći zadatak: U jednoj zamišljenoj ljetnoj kućici potrebno je automatizirati paljenje svjetla i uključivanje ventilatora. Uvjet je da se svjetlo može upaliti kada ključ u ključanici, a izvlačenjem ključa svjetlo se automatski gasi. Ventilator se može uključiti ako je ključ u ključanici i ako su vrata zatvorena. Učenici su dobili PLC Unitronics Samba. Potrebno je izvesti motnažnu shemu i prema njoj ožičiti PLC u funkcionalni električni sklop. Nakon izvedene sheme, učenici su ožičili električni sklop te započeli s programiranjem. 
 


[OPŠIRNIJE]Smotra Sveučilišta u Zagrebu - Reboot - multimedijska izložba Nikola Tesla
Irina Kosanović / datum: 7. 12. 2017. 15:51

Već tradicionano učenici Srednje škole Buzet pohode Smotru Sveučilišta u Zagrebu. Tako su i ove godine učenici 3. i 4. razreda opće gimnazije i tehničara za električne strojeve s primijenjenim računalstvom posjetili smotru. 


[OPŠIRNIJE]Izvanučionična nastava - Ljubljana
Irina Kosanović / datum: 7. 12. 2017. 09:52

Učenici prvih i drugih razreda naše škole sudjelovali su 7. prosinca 2017. godine u izvanučioničnoj nastavi u Ljubljani


[OPŠIRNIJE]Izlet u Veliko Trgovišće i Kumrovec
Irina Kosanović / datum: 6. 12. 2017. 10:09

Dana 24.11.2017. godine u organizaciji antifašističke udruge grada Buzeta buzetski srednjoškolci obišli su spomenik Seljačkoj buni 1573. godine i Matiji Gupcu, rodnu kuću prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću, dok su u Kumrovcu obišli rodnu kuća Josipa Broza Tita, a potom i spomenik hrvatskoj himni "Lijepa naša domovino". A prije samog povratka okrijepili smo se finom hranom…


[OPŠIRNIJE]Interaktivni projekt Polarni san
Irina Kosanović / datum: 5. 12. 2017. 09:03

Srednja škola Buzet uključila se krajem studenog u interaktivni projekt Polarni san, namijenjen potpori Davoru Rostuharu koji hodajući namjerava prijeći put od obale Antarktika do Južnog pola.


[OPŠIRNIJE]Naše knjige putuju svijetom - 1.dio
Irina Kosanović / datum: 1. 12. 2017. 11:42

 Zahvaljujući bivšoj učenici, Nadi Sirotić, koja radi u predstavništvu Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske u Bruxellesu, knjiga iz naše knjižnice započela je svoju turneju Belgijom.   


[OPŠIRNIJE]Pripremne aktivnosti - prof. Pincan i prof. Ritoša
Irina Kosanović / datum: 29. 11. 2017. 20:15

[OPŠIRNIJE]Nagradni natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola „Inovacija za bolji život“
Irina Kosanović / datum: 27. 11. 2017. 13:11

Državni zavod za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske i Koordinacija za provedbu prava intelektualnog vlasništva Republike Hrvatske u suradnji sa Svjetskom organizacijom za intelektualno vlasništvo raspisuju natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola za najbolji literarni rad, video uradak, skladbu, likovni rad ili strip na temu „Inovacija za bolji život“.


[OPŠIRNIJE]Donacija našoj knjižnici od prof. dr. Ratka Zelenike
Irina Kosanović / datum: 22. 11. 2017. 13:12

Naša je knjižnica bogatija za naslove koje je darovao prof. dr. Ratko Zelenika s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. U svojoj je karijeri dobio cijeli niz nagrada među kojima i Državnu nagradu za znanost - Nagradu za životno djelo za cjelokupni znanstvenoistraživački rad koju dodjeljuje Hrvatski sabor.


[OPŠIRNIJE]Natjecanje u prevođenju ,,Juvenes Translatores“
Irina Kosanović / datum: 21. 11. 2017. 13:00

Srednja škola Buzet jedna je od jedanaest škola u Hrvatskoj koja sudjeluje u natjecanju u prevođenju ,,Juvenes Translatores“. Natjecanje se organizira u svrhu promicanja učenja jezika i prevođenja, a održava se od 2007. godine jednom godišnje i u njemu sudjeluju sedamnaestogodišnji učenici.  


[OPŠIRNIJE]Tri tima naše škole prijavljena na Ina Junior Freshhh natjecanje
Irina Kosanović / datum: 14. 11. 2017. 09:49
Za srednjoškolsku populaciju INA organizira natjecanje Junior Freshhh u kojem se tročlani timovi natječu u rješavanju zadataka iz prirodnih znanosti, matematike, fizike, kemije, biologije i geografije.
Natjecanje je organizirano u dva kruga: timovi se prvo natječu u virtualnom svijetu rješavajući različite zadatke iz područja prirodnih znanosti, dok drugi krug okuplja pet najboljih timova iz prvog kruga koji se za pobjedu bore uživo u finalu u Zagrebu.


 

[OPŠIRNIJE]Projekt "Industrijska računala i mikroupravljači u mehatronici"
Irina Kosanović / datum: 13. 11. 2017. 15:50

Projekt "Industrijska računala i mikroupravljači u mehatronici" drugi je naš projekt u sklopu programa Erasmus+. Nastavak je prijeko potrebnog osposobljavanja učenika u smjeru stjecanja znanja i vještina primjene industrijskih računala u proizvodnim procesima. Projekt će se provoditi od 1.6.2017. do 31.5.2019. godine.

 - članak od 14.11.2017.


[OPŠIRNIJE]Godišnji foto natječaj "Matematika svuda oko nas"
Irina Kosanović / datum: 8. 11. 2017. 13:07

Fotografijom do nagrade!
Natječaj je otvoren do 01.3.2018.

Podijeli s nama što je zabilježila tvoja kamera, poveži to s nekim dijelom gradiva iz matematike.
Uvjeti: ime i prezime; mjesto fotografiranja; objašnjenje s kojim dijelom gradiva iz matematike povezuješ svoju fotografiju. 

Fotografije slati na ssbuzet-foto2017@net.hr


[OPŠIRNIJE]Nagradni foto natječaj "Shelfie mjeseca" - mjesečni
Irina Kosanović / datum: 7. 11. 2017. 09:17
Ima li vaša polica s knjigama x faktor?

Pošaljite fotku svoje police i sudjelujte u nagradnom natječaju. Osvojite jedan od Lumenovih naslova.


[OPŠIRNIJE]"The Crocus Project"
Irina Kosanović / datum: 3. 11. 2017. 16:47

Školske 2015./2016. godine Srednja škola Buzet uključila se u međunarodni projekt ''The Crocus Project'' koji za cilj ima osvijestiti mlade o opasnostima diskriminacije, predrasuda i nesnošljivosti te razviti osjećaj poštovanja i tolerancije. 


[OPŠIRNIJE]Suradnja s Narodnom in univerzitetnom knjižnicom u Ljubljani
Irina Kosanović / datum: 2. 11. 2017. 13:02

Nastavlja se prekogranična suradnja knjižnice Srednje škole Buzet i Narodne in univerzitetne knjižnice u Ljubljani.


[OPŠIRNIJE]Hrvatski olimpijski dan
Irina Kosanović / datum: 25. 10. 2017. 18:04

Ove smo godine Hrvatski olimpijski dan obilježili pješačenjem u pravcu rijeke Mirne. 


[OPŠIRNIJE]Mjesec hrvatske knjige
Irina Kosanović / datum: 24. 10. 2017. 14:43

U Mjesecu hrvatske knjige pozivamo vas na spoj s knjigama. 

Poklanjamo knjigu prigodne tematike ustanovama na području Grada Buzeta kako bismo ih podsjetili na važnost čitanja.
 

[OPŠIRNIJE]Volontiraj u Danskoj
Irina Kosanović / datum: 23. 10. 2017. 13:58

Organizacija Højskolen Snoghoj iz mjesta Fredericia (Danska) traži volontere koji se mogu uključiti u sljedeće poslove: dokumentiranje studentskih aktivnosti i svakodnevnog života u školi, snimanje performansa i umjetničkih projekata, montaža, grafički dizajn, rad na web stranici s društvenim medijima (Facebook, Instagram). Osim toga, volonter može organizirati aktivnosti koje osmisli.


[OPŠIRNIJE]Poklon Narodne in univerzitetne knjižnice Ljubljana
Irina Kosanović / datum: 23. 10. 2017. 12:21

Gospođa Irena Sešek, predstojnica Enote za pridobivanje, obdelavo in ohranjenje knjižničnega gradiva pri Narodnoj in univerzitetnoj knjižnici u Ljubljani, darovala je školskoj knjižnici naslove iz područja obrazovanja i knjižničarstva.


[OPŠIRNIJE]7. zavičajni kviz "Krasna zemljo"
Irina Kosanović / datum: 22. 10. 2017. 13:03

Srednja škola Buzet bila je domaćin 7. zavičajnom kvizu „Krasna zemljo - Meraviglioso paese“ .

Našu Školu predstavljali su maturanti Valentina Dujanić i Dominik Vivoda, (prof. Božo Tolušić).


[OPŠIRNIJE]Pronađeno sedmo urotničko pismo Marina Držića
Irina Kosanović / datum: 11. 10. 2017. 10:10

Nedavno otkriće nepoznatoga pisma Marina Držića (1508. – 1567.), koje je povjesničar Lovro Kunčević pronašao u Državnom arhivu Firence (Archivio di Stato di Firenze), baca novo svjetlo na tradicionalnu interpretaciju Držićeve firentinske epizode iz ljetnih mjeseci 1566. godine.


[OPŠIRNIJE]Nacionalni dan palačinki - izborna nastava Engleskog jezika
Irina Kosanović / datum: 9. 10. 2017. 11:12

U sklopu izborne nastave Engleskog jezika, povodom Nacionalnog dana palačinki, učenici i učenice 4.g razreda okušali su se u izradi američkih palačinki .


[OPŠIRNIJE]Iz naše knjižnice
Irina Kosanović / datum: 22. 9. 2017. 18:19

 "Umjetnički paviljon" u našoj knjižnici

Put svile
Kultura odijevanja
Drevna kineska kultura
Najljepše grčke vaze
Antičko staklo
Rimske nekropole sjeverne Hrvatske
2000 godina nigerijske umjetnosti
La scuola mosaisti del Friuli
Arte moderna

[OPŠIRNIJE]Korina Zugan - srebrna medalja u Skoplju
Irina Kosanović / datum: 18. 9. 2017. 17:57

Korina Zugan, učenica 4.g , osvojila je srebrnu medalju u kickboxingu na europskom prvenstvu u Skoplju.

Čestitamo!

 


[OPŠIRNIJE]Donacije našoj knjižnici - šk.g. 2017./2018.
Irina Kosanović / datum: 11. 9. 2017. 19:28

Ljubaznošću zastupnika u Europskom parlamentu, gospodina Ivana Jakovčića, dobili smo 60 naslova na engleskom jeziku.

Ljubaznošću gospođe Vanje Fornazar iz Gradske knjižnice i čitaonice u Puli, dobili smo 39 lektirnih naslova za naše učenike.

Ljubaznošću gospođe Dolores Markotić dobili smo dvadesetak naslova iz knjižnice Pomorskog fakulteta u Rijeci.


[OPŠIRNIJE]Maturalno putovanje - Grčka
Irina Kosanović / datum: 8. 9. 2017. 18:51

Maturanti, 4.b i 4.g razred sa svojim razrednicima Mirijanom Ritošom i Hrvojem Badurinom -  maturalno putovanje
(uz prof. - Lino Maretić, Nebojša Knežević i Jurica Marinković)


[OPŠIRNIJE]Kalendar za šk.god. 2017./2018.
Irina Kosanović / datum: 4. 9. 2017. 14:21

Svi djelatnici Srednje škole Buzet žele vam

uspješnu i veselu novu školsku godinu.


[OPŠIRNIJE]Rewind 2016./2017.
Irina Kosanović / datum: 14. 7. 2017. 18:09

   Pogledajte  VIDEO 

Hvala Ernestu Nežiću,  učeniku 1.g razreda na divnom uratku!


[OPŠIRNIJE]Predavanje iz zdravstvenog odgoja
Irina Kosanović / datum: 14. 6. 2017. 13:49

Filip Brnobić bivši učenik naše škole, sada student 4. godine Medicinskog fakulteta u Rijeci.


[OPŠIRNIJE]Dan Istarskih toplica
Irina Kosanović / datum: 13. 6. 2017. 18:46

Pogledajte kako je bilo na Danu Istarskih Toplica 03.06.2017.

VIDEO

Veliko hvala svima koji su nas posjetili te posebno hvala Ernestu Nežiću učeniku 1.g razreda na odličnom videu.

 


[OPŠIRNIJE]Volontiraj na 64. izdanju Pulskog filmskog festivala
Irina Kosanović / datum: 9. 6. 2017. 12:51

  PRIJAVE OTVORENE DO 23. LIPNJA 2017.

 Volontiranje na  64. Pulskom filmskom festivalu predviđeno je od 12. do 23. srpnja, a sastoji se od predfestivalskih (12-14) i festivalskih aktivnosti (15-23).


[OPŠIRNIJE]United World Colleges: stipendije za dvogodišnje školovanje u međunarodnim školama
Irina Kosanović / datum: 8. 6. 2017. 13:17

Učenici prvih i drugih razreda koji žele pohađati dvogodišnji program International Bacalaureate u sklopu međunarodnog sustava United World Colleges, mogu se prijaviti na natječaj do 5. studenoga 2017.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+
Irina Kosanović / datum: 5. 6. 2017. 13:30

23.5.2017.

Naš dvogodišnji projekt CAD/CAM Technologies u programu Erasmus+ kojeg sufinancira EU uspješno smo priveli kraju.


[OPŠIRNIJE]Donacija knjižnice Halubajska zora i donacija sveucilista Universita degli Studi di Trieste
Irina Kosanović / datum: 29. 5. 2017. 21:58

Ljubaznošću ravnateljice Branke Miočić dobili smo 124 naslova popularne beletristike i lektirnih naslova.  


[OPŠIRNIJE]Stipendije japanske vlade
Irina Kosanović / datum: 29. 5. 2017. 21:44

Veleposlanstvo Japana je u ime Ministarstva obrazovanja, kulture, sporta, znanosti i tehnologije raspisalo natječaj za dodjelu stipendija stranim državljanima za studij u Japanu. 


[OPŠIRNIJE]Hrvatski sabor
Irina Kosanović / datum: 29. 5. 2017. 18:09

15.5.2017.

Uloga novinara u Saboru nije uvijek laka, od njih se očekuje da vjerodostojno prenesu događanja iz Sabora građanstvu. Tako je nas pet učenica drugog i trećeg razreda gimnazije krenulo u ulozi novinarki na simuliranu sjednicu Sabora. 


[OPŠIRNIJE]Novčana donacija Erste banke Rijeka
Irina Kosanović / datum: 26. 5. 2017. 16:35

[OPŠIRNIJE]Milenijska fotografija
Irina Kosanović / datum: 11. 5. 2017. 12:57

09.5.2017.

Sve generacije Buzeta na jednom mjestu.


[OPŠIRNIJE]Novi Erasmus+ 2017.
Irina Kosanović / datum: 8. 5. 2017. 13:06

Sretni i ponosni objavljujemo da je odobren naš projektni prijedlog kojeg smo prijavili za dodjelu financijske potpore u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga za program Erasmus+ za 2017. godinu (Ključna aktivnost 1 u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja).


[OPŠIRNIJE]Izlet Beč i Budimpešta - 1.g, 1.a, 2.g, 2.b, 2.a
Irina Kosanović / datum: 4. 5. 2017. 13:49

28.4.-30.4.2017.

Svirali smo, dirigirali bečkom filharmonijom, divili se Hundertwasseru, upoznali kraljicu Sissy i ostale članove kraljevske obitelji u Schoenbrunnu, nauživali se u Prateru, isprobali različite čokoladne okuse u Muzeju čokolade tvornice Heindl, uživali u noćnoj vožnji Dunavom i divili se ljepotama Budimpešte, a naša ugodna pustolovina završila je ručkom u Kukorica cardi na jezeru Balaton.


[OPŠIRNIJE]Uvodi se novi strukovni program CNC operater
Irina Kosanović / datum: 27. 4. 2017. 16:18

13.4.2017.

 - članak od 13.4.2017.


[OPŠIRNIJE]Projekt 1000 ždralova za Hirošimu 2017
Irina Kosanović / datum: 18. 4. 2017. 14:14

18.4.2017.

Hrvatsko japansko društvo Makoto i ove godine nastavlja projekt prikupljanja tisuću ždralova s namjerom da se Hrvatska priključi svjetskom obilježavanju Međunarodnog dana mira i svjesnosti o opasnosti nuklearnog oružja.


[OPŠIRNIJE]Projektni dan - dan otvorenih vrata
Irina Kosanović / datum: 17. 4. 2017. 18:04

12.4.2017.

U srijedu, 12. travnja, održan je projektni dan, odnosno Dan otvorenih vrata s ciljem da se učenicima osmih razreda iz škola u okruženju (OŠ „Vazmoslav Gržalja“ i područnih škola Roč i Vrh te područnih škola pazinske OŠ „Vladimir Nazor“: Lupoglav, Karojba, Motovun i Trviž) predstave obrazovni programi i način rada u Srednjoj školi Buzet.
 


[OPŠIRNIJE]Muzejska zbirka
Irina Kosanović / datum: 11. 4. 2017. 16:39

11.4.2017.

Muzejska zbirka 

Pored zavičajne zbirke, zbirke Zelene knjižnice i donacije Veleposlanstva SAD-a, oformili smo i muzejsku zbirku renomiranih umjetničkih autora i djela.


[OPŠIRNIJE]Nove donacije za našu knjižnicu
Irina Kosanović / datum: 10. 4. 2017. 08:51

10.4.2017.

Donacija Veleposlanstva Republike Turske
Donacija Veleposlanstva kraljevine Norveške
Odjel periodike Gradske knjižnice u Rijeci opskrbio nas je časopisima na stranim jezicima: Time, Der Spiegel, L Obs, lEspresso.


[OPŠIRNIJE]Pozivnica - Dan otvorenih vrata
Irina Kosanović / datum: 7. 4. 2017. 18:10

Otvoreni dan - Srednja škola Buzet 

Radionice za učenike: 08:15 - 13:15 h

 

Predstavljanje radionica namijenjeno roditeljima i građanima: 15:30h

Informativni sastanak i druženje s roditeljima učenika osmih razreda: 16:30h 


[OPŠIRNIJE]Državno natjecanje iz engleskog jezika
Irina Kosanović / datum: 7. 4. 2017. 13:48

05.-07.4.2017.

Anamarija Guzijan, učenica 2. razreda gimnazije, osvojila je odlično 5. mjesto na Državnom natjecanju iz engleskog jezika, koje se održalo od 5. do 7. travnja u Sv. Martinu na Muri. 

  Čestitamo Anamariji na izuzetnom uspjehu!


[OPŠIRNIJE]Eko-kviz
Irina Kosanović / datum: 3. 4. 2017. 09:59

31.03. - 02.4. 2017. Zagreb

Ekipa srednje Škole sudjelovala je na državnom i svehrvatskom "Eko kvizu" održanom u Zagrebu od 31.3 do 2.4.2017.god. te je osvojila 5-to mjesto.

Bravo za Martinu Sirotić, Dilana Kontića, Dominika Vivodu, Petra Ribarića i njihovog mentora Božu Tolušića.


[OPŠIRNIJE]Posjet P.P.C. Buzet (CIMOS) - 1.a razred
Irina Kosanović / datum: 1. 4. 2017. 10:02

31.3.2017.

Učenici 1. a razreda posjetili su P.P.C. Buzet (CIMOS), gdje su se upoznali s postupkom proizvodnje aluminijskih dijelova i to od ulaza sirovine do izlaza gotovih poluproizvoda.


[OPŠIRNIJE]Projekt “Oplemenimo našu knjižnicu“
Irina Kosanović / datum: 31. 3. 2017. 09:39

30.3.2017.

Ove smo školske godine krenuli u projekt revitalizacije fonda naše školske knjižnice. Mnogobrojni upiti hrvatskim i stranim donatorima urodili su plodom.

Gospodin Christian Wright, savjetnik za odnose s javnošću Veleposlanstva; gospođa Marica Bahlen, direktorica Informative Resource Centra i  gospođa Stacia Clifton iz Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država iz Beograda, posjetili su našu školu 30. ožujka ove godine te uz susret s učenicima i predstavnicima Grada, donirali knjige našoj knjižnici.


Zahvala:
Bilo nam je jako lijepo i nezaboravno kod vas. Svi ste se zaista potrudili biti divni domaćini
te pokazati svoju specifičnost i predanost radu u školi. To mogu samo stvarni entuzijasti.
Primite srdačne pozdrave od gospodina Wrighta i mene!
Maca Bahlen
Director, Information Resource Center,  U.S. Embassy Zagreb


[OPŠIRNIJE]Dan narcisa
Irina Kosanović / datum: 28. 3. 2017. 17:05

25.3.2017.

Obilježavajući Dan narcisa (prevencija i rano otkrivanje raka dojke), članice Lige protiv raka Buzet i Srednja škola Buzet, odnosno učenice 1.g - Karla Havić i Nina Delić dijelile su na Fontani edukativne letke i narcise da bi potaknuli prevenciju i informirali građane o toj bolesti. Promotivne letke osmislili su i izradili učenici 4.g - Darian Ušić-Čeh i Elvis Marinac zajedno s prof. Irinom Kosanović.

 


[OPŠIRNIJE]Dan ružičastih majica
Irina Kosanović / datum: 27. 3. 2017. 13:13

22.2.2017.

Dana 22. veljače 2017. obilježili smo Dan ružičastih majica tako da smo ih svi odjenuli te snimili zajedničke fotografije s porukom zajedništva.


[OPŠIRNIJE]Posjet pivovari Buzet- 4.b razred
Irina Kosanović / datum: 26. 3. 2017. 19:10

21.3.2017.

Učenici 4.b razreda posjetili su Istarsku pivovaru Buzet u sklopu izvanučioničke nastave. 


[OPŠIRNIJE]Projekt "Naputak za eko kutak"
Irina Kosanović / datum: 23. 3. 2017. 10:58

Srednja škola Buzet sudjelovala je u provedbi projekta Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva  koji  se pod nazivom „Naputak za eko kutak“ od 01.10.2016. do 31.3. 2017. godine provodio u buzetskom Domu za starije osobe.


[OPŠIRNIJE]Prvenstvo u kickboxingu
Irina Kosanović / datum: 21. 3. 2017. 13:29

18.3.2017.

u Kostreni je održano prvenstvo Hrvatske u kickboxingu.

Korina Zugan - 1. mjesto  i Matea Petohleb - 3. mjesto
Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]Srednja škola Buzet na desetoj državnoj smotri simuliranih suđenja iz građanskog odgoja i obrazovanja
Irina Kosanović / datum: 15. 3. 2017. 16:46

11.3.2017.

11. ožujka 2017.g. održana je na Općinskom sudu u Novom Zagrebu, Državna smotra simuliranih suđenja iz Građanskog odgoja i obrazovanja.

Školu su u timu tužiteljstva predstavljale Leana Vratović, Dea Belasić i Alesia Nežić članovi obrane Ela Mandalenić, Ana Jurišić i Petra Šorgo dok su u ulozi svjedoka bile Romina Rabak, ErikaSirotić, Anamarija Guzijan, Ela Pahor, Kristina Tomić, Karla Havić pod mentorstvom profesorice Jasminke Miletić.


[OPŠIRNIJE]Književni susret s Hrvojem Šalkovićem
Irina Kosanović / datum: 13. 3. 2017. 16:32

10.3.2017.

Ime mu je Šalković, Hrvoje Šalković – svjetski putnik, avanturist, spisatelj.  Jedan od rijetkih ljudi koji su prošli svih sedam kontinenata i roditelj početnik. Jasno je da nam je ovako svestran čovjek  na književnom susretu u Buzetu 10. ožujka 2017.  imao mnogo toga za ispričati i otvorio nam mnogo prozora u svijet. 


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz povijesti
Irina Kosanović / datum: 10. 3. 2017. 09:48

07.3.2017.

Erika Sirotić učenica 2.g razreda osvojila je izvrsno 2. mjesto.
(mentor prof. Hrvoje Badurina)
Čestitke!


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz geografije
Irina Kosanović / datum: 6. 3. 2017. 09:52

23.2.2017.

Učenik 3.g razreda Dominik Vivoda osvojio je  2. mjesto.
(mentor prof. Tolušić Božo)
Čestitke!


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz engleskog jezika
Irina Kosanović / datum: 2. 3. 2017. 09:43

21.2.2017.

Prvo mjesto ostvarila je Anamarija Guzijan, učenica 2. razreda gimnazije (mentor prof. Sanja Pincan)!

Čestitamo na odličnom uspjehu!


[OPŠIRNIJE]Infokup 2017' - županijsko natjecanje iz informatike
Irina Kosanović / datum: 27. 2. 2017. 21:07

10.2.2017.

Srednju školu Buzet na županijskoj razini natjecanja predstavljalo je čak 5 učenika:

Nežić Ernest (1.g), Sirotić Erika (2.g), Sirotić Martina (2.g), Guzijan Anamarija (2.g) i Zubin Deni (3.g)          
(mentorica prof. Irina Kosanović) 

Čestitamo svim učenicima na izvrsnim rezultatima, a pogotovo Eriki Sirotić na osvojenom  2. mjestu u županiji i 8. mjestu  od ukupno 191 učenika u RH !!!


[OPŠIRNIJE]Posjet tvrtki Rimac automobili i hokejskoj utakmici
Irina Kosanović / datum: 21. 2. 2017. 19:35

02.2.2017.


[OPŠIRNIJE]Naša najčitateljica
Irina Kosanović / datum: 31. 1. 2017. 12:14

Ove smo školske godine proveli anketu o čitateljskim navikama naših učenika i „pronašli“ najčitateljicu. To je Anamarija Guzijan, učenica 2.g razreda, koja osim lektire voli čitati i u slobodno vrijeme.


[OPŠIRNIJE]RSS


vijesti
Blagdanska čestitka
Irina Kosanović / datum: 21. 12. 2018. 19:59


[OPŠIRNIJE]Zadnji dan nastave
Irina Kosanović / datum: 21. 12. 2018. 19:13

 Zadnji dan u našoj školi u prvom polugodištu, prije   božićnih i novogodišnjih blagdana, bio je prilika za           druženje učenika i nastavnika.

 Jedna grupa učenika i nastavnika je bila na terenskoj     nastavi u Rijeci i u posjetu Dječjem domu Ivana Brlić   Mažuranić u Lovranu.

 


[OPŠIRNIJE]Najava projekta „Učimo i zabavljajmo se zajedno“
Irina Kosanović / datum: 18. 12. 2018. 20:08

Najavljujemo projekt i terensku nastavu 21. prosinca 2018. godine.

Projekt "Učimo i zabavljajmo se zajedno" je osmislila prof. mentor Irina Kosanović. Prihvaćen je na sjednici Nastavničkog vijeća 3. rujna 2018.
Cilj projekta je povezati razne izvannastavne aktivnosti Škole (informatičari, matematičari, volonteri, školski knjižni klub). Posjetit ćemo riječku džamiju i informatički muzej u Rijeci. Središnja je aktivnost posjet Dječjem domu „Ivana Brlić Mažuranić“ u Lovranu gdje će učenici 4.g i 3.g razreda u zajedništvu s profesorima pratiteljima biti svojevrsni edukatori, animatori te mali ali uistinu veliki predavači nazočnoj djeci.

Zahvaljujemo se svim učenicima i djelatnicima Škole i ravnateljici prof. Gumilar, koji su se uključili u ovu hvalevrijednu humanitarnu akciju. Prikupljen je iznos od 2.900,00 kn koji se je utrošio za računalo koje će se donirati štićenicima Doma.

Svima velika hvala! animated-heart-image-0861 animated-heart-image-0861


Jasminka Miletić, prof. mentor


[OPŠIRNIJE]Volonteri u prosincu
Irina Kosanović / datum: 18. 12. 2018. 18:05

U sklopu Božićne akcije Caritasa, Pomažemo zajedno, u kojem će se svatko bez izuzetaka osjećati vrijednim i imati jednake prilike za dostojanstven život, prikupili smo 470,00 kn.

Zahvaljujemo se svim učenicima i djelatnicoma Škole koji su kupnjom prigodnih narukvica dali doprinos toj akciji.


Jasminka Miletić, prof. mentor


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan ljudskih prava
Irina Kosanović / datum: 12. 12. 2018. 17:16
Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava Knjižni klub Srednje škole Buzet kontaktirao je pučku pravobraniteljicu, gospođu Loru Vidović.
Ove se godine slavi 70. obljetnica potpisivanja Opće deklaracije o ljudskim pravima UN-a.

Svaki pojedinac ima urođeno dostojanstvo kao i neotuđiva prava, bez obzira na boju kože, spol, vjeroispovijest, imovinsko stanje, nacionalno ili društveno podrijetlo.

Poruka pučke pravobraniteljice

B. Labotić, dipl. bibliotekar


[OPŠIRNIJE]Naj-akcija u 2018. godini - dramska igra s pjevanjem "Miki Trasi"
Irina Kosanović / datum: 7. 12. 2018. 08:57

Grad Buzet je kao Naj-akciju provedenu na svome području u 2018. godini prijavio dramsku igru s pjevanjem “Miki Trasi”kao zajednički projekt triju odgojno-obrazovnih ustanova koje djeluju na području Grada Buzeta: Osnovne škole „Vazmoslav Gržalja“ Buzet, Srednje škole Buzet i Umjetničke škole Matka Brajše Rašana Labin, Područnoga odjela Buzet.
Na ovogodišnjoj je svečanosti održanoj 20.11.2018. u Zagrebu Dramskoj igri s pjevanjem “Miki Trasi” dodijeljena je Pohvala za uspješno provedenu Naj-akciju 2018.

Čestitamo svima koji su sudjelovali u pripremi i realizaciji ovoga projekta.

Više možete pročitati na http://www.buzet.hr/novosti/detaljno/dramskoj-igri-s-pjevanjem-miki-trasi-slavni-kapetan-priznanje-za-naj-akciju?fbclid=IwAR2JEsjsOWxpv_CI_rGT4txCZ2V1DDy1LME0k0D3c7coGSsPQ3F2VaGbuC4


[OPŠIRNIJE]Projekt "From GLOBE to Erasmus" - zadnji dan
Irina Kosanović / datum: 1. 12. 2018. 20:14

Zadnji dan mobilnosti bio je rezerviran za posljednju radionicu tijekom koje smo usavršili postupak formiranja istraživačkih pitanja, postavljanja hipoteza i odabira metoda provedbe znanstvenog istraživanja. Današnja stanka za kavu pretvorila se u domjenak iznenađenja koji su pripremili učenici kulinarskog smjera škole u Nysi. Na domjenku nas je ravnatelj srdačno pozdravio, zaželio uspjeh u provedbi projekta i uručio nam prigodne oproštajne darove. Zatim smo se uputili do obližnjega planinarskog izletišta i nakon osvježavajuće šetnje uživali u obilnom ručku. Time smo i zaključili svoj boravak u Nysi. Preostalo nam je samo da se malo odmorimo i krenemo kući.


[OPŠIRNIJE]Projekt "From GLOBE to Erasmus" - četvrti dan
Irina Kosanović / datum: 1. 12. 2018. 20:11

Četvrti dan također je bio prepun aktivnosti.. Nakon dva odslušana nastavna sata prisustvovali smo predstavljanju lokalne tvornice Bioagra koja se na inovativan način bavi proizvodnjom bioetanola te ulja i aditiva za stočnu hranu iz kukuruza. 
Nastavak sunčanoga dana iskoristili smo za šetnju do jezera Nysa gdje smo imali priliku mjeriti ph vrijednost i količinu otopljenog kisika u jezerskoj vodi. 
Na kraju radnoga dana izradili smo prezentaciju o svemu što smo doživjeli i naučili na ovoj mobilnosti, a veliko finale bilo je odmjeravanje snaga u badmintonu i košarci te učenje novih plesnih pokreta.


[OPŠIRNIJE]Projekt "From GLOBE to Erasmus" - treći dan
Irina Kosanović / datum: 1. 12. 2018. 20:08

Treći dan mobilnosti bio je rezerviran za izlet u Wroclaw,, grad oko 90 kilometara udaljen od Nyse. Posjetili smo Hydropolis, wroclavski vodovod u sklopu kojeg se nalazi impresivni interaktivni izložbeni prostor gdje smo upoznali vodoopskrbni sustav Wroclawa i puno naučili o važnosti vode za čitav živi svijet.. 
Nakon Hydropolisa uputili smo se u centar grada gdje smo bili gosti Zavoda za geografiju Sveučilišta u Wroclawu te smo poslušali predavanje o građevinama i područjima Poljske koji su pod zaštitom UNECSO-a. Uslijedio je razgled povijesne jezgre grada,, a nakon okrijepe u studentskoj menzi slobodno vrijeme proveli smo razgledavajući božićni sajam na ugodnih -6 Celzijevih stupnjeva.


[OPŠIRNIJE]Projekt "From GLOBE to Erasmus+" - drugi dan
Irina Kosanović / datum: 1. 12. 2018. 19:34

 Drugi je dan za neke započeo nastavnim satima s učenicima domaćinima dok su neki odspavali malo duže jer su njihovi domaćini imali slobodan prvi sat. 

Uslijedile su prezentacije škola i regija na temelju kojih su učenici mogli uočiti sličnosti i razlike u očuvanju okoliša Nyse, Rotterdama i Buzeta. 

Nakon kratke stanke za kavu i kolače učenici su dobili upute za formiranje istraživačkih pitanja. Zadatak su odradili u tročlanim međunarodnim grupama, a nakon toga su otišli na zasluženi ručak. 

Radni dio drugoga dana završili smo razgledom Nyse i njenih značajnih povijesnih građevina i spomenika. 

Na kraju dana odmjerili smo snage u kuglanju.. 

 
 
 

[OPŠIRNIJE]Projekt Walk the Global Walk
Irina Kosanović / datum: 30. 11. 2018. 12:01

Civilno društvo i obrazovne institucije diljem svijeta, a posebno u Europi, udružile su se kako bi napravile korak unaprijed glede primjene obrazovanja za globalno građanstvo u formalnom kontekstu. Vijeće Europe, UNESCO, Europska mreža za globalno obrazovanje i druge važne organizacije i mreže pomogle su u razvijanju strategija i praksi za razvoj obrazovanja za globalno građanstvo i održivi razvoj u suradnji s državnim i lokalnim vlastima.

U skladu sa svim navedenim i Srednja škola Buzet uključila se zajedno s brojnim školama s područja Istarske županije u projekt Walk the Global Walk.

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Projekt "From GLOBE to Erasmus+" - prvi dan
Irina Kosanović / datum: 28. 11. 2018. 14:04
Nakon beskrajno dugog, ali veselog putovanja stigli smo u Nysu. 

Prvi dan mobilnosti protekao je u istraživačkom duhu jer smo se u školi od 1000 učenika vrlo lako mogli i izgubiti. Dočekao nas je ravnatelj, a nastavnice engleskoga jezika i geografije provele su nas kroz hodnike i učionice ove ogromne škole. 

 

 


[OPŠIRNIJE]Počast žrtvama Vukovara
Irina Kosanović / datum: 19. 11. 2018. 21:02

Prigodnim programom prisjetili smo se tragičnih događaja iz novije povijesti naše domovine i odali počast žrtvama Vukovara.  


[OPŠIRNIJE]Obilježavanje 100. godišnjice Prvog svjetskog rata
Irina Kosanović / datum: 15. 11. 2018. 21:33

Povodom obilježavanja 100. godišnjice Prvoga svjetskog rata u Narodnom domu Buzet je održana promocija i prezentacija knjige Popis gubitaka autora i urednika Roberta Matijašića, koautora Deana Krmca i moderatora Mirjana Flega. Djelo se smatra prvim pokušajem kvantifikacije vojnih gubitaka Velikoga rata te individualizacije imena tisuća Istrana i Buzećana koji su predugo zaboravljeni.

Na predstavljanju djela sudjelovali su i učenici Srednje škole Buzet. 


Božo Tolušić, prof.


[OPŠIRNIJE]Projekt „Rošćina i Humšćina“
Irina Kosanović / datum: 16. 11. 2018. 16:53

Projekt „Rošćina i Humšćina“, četvrti u nizu zavičajnih projekata Srednje škole Buzet, predstavili smo javnosti 8.11.2018. Radeći na projektu istražili smo geografsko-povijesne i jezične osobitosti, gastronomiju, stare zanate. Upoznali smo povijest željeznice, glazbenu tradiciju, narodne običaje i legende, prisjetili se značajnih glagoljskih spomenika, otkrili detalje iz stvaralačkoga životopisa znamenitih ličnosti Rošćine i Humšćine. Razgovarali smo sa svojim roditeljima, bakama, djedovima, rođacima, prijateljima i susjedima, skupljali stare uporabne predmete, dokumente i fotografije koji svjedoče o nekim davnim, ali za sve nas značajnim i dragim vremenima. Sastavili smo i mali razlikovni rječnik da se „ne puzuabi domaća beseda“ i da se vidi koliko su jezici naših sela slični ili različiti. 
Istraženo i naučeno o Rošćini i Humšćini prvi smo put pokazali na 2. Festivalu zavičajnosti održanom 28. travnja 2018. u Labinu gdje smo uredili izložbeni prostor i prikazali petminutni film za čije su stvaranje zaslužni učenici naše škole. Naš je izložbeni kutak izazvao veliku pozornost posjetitelja i organizatora te će fotografija izložaka zauzeti svoje mjesto na stranici službenoga kalendara Istarske županije za 2019. godinu.
Zahvaljujemo Istarskoj županiji koja je među pristiglim prijavama za sufinanciranje zavičajnih projekata prepoznala vrijednost i našega projekta te mu dodijelila financijska sredstva za istraživački rad, provedbu i prezentaciju. Zahvaljujemo i svima ostalima koji su na bilo koji način pomogli da se naš projekt ovako lijepo predstavi.

U programu prilikom otvaranja izložbe sudjelovali su: Školski bend, gunjci Arkul iz Željezničarskoga kulturno-umjetničkoga društva „Renato Pernić“, gospodin Vladimir Pernić, a prisutnima se obratila i voditeljica projekta profesorica Mateja Runko.


[OPŠIRNIJE]NOVOSTI u vezi projekta "From GLOBE to Erasmus+"
Irina Kosanović / datum: 5. 11. 2018. 18:56

1. Učenici 2.g, 3.g i 4.g su tijekom listopada 2018. na izbornoj nastavi iz Engleskog jezika imali projektni tjedan razgovora o ekološkim temama, a jedan od rezultata je i prigodno ukrašen pano u hodniku naše škole.

2. Izabrani su učenici koji će krajem studenog sudjelovati u mobilnosti u Poljskoj, u gradu Nysa. S profesoricama Martinom Kedžo i Marinom Miter putuju: Kristina Staraj i Ana Totman iz 3.g, Karla Jakac iz 2.g, Lara Fabris, Valnea Muzica i Lukas Višić iz 1.g.

3. S njihovim roditeljima smo obavili roditeljski sastanak.


[OPŠIRNIJE]Halloween u našoj školi
Irina Kosanović / datum: 2. 11. 2018. 13:15

U sklopu nastave engleskog jezika učenici 3.g razreda s prof. Martinom Kedžo obilježili su tradicionalnu Noć vještica (Halloween) izradom strašnih bundeva.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ - Inspiration Day
Irina Kosanović / datum: 22. 10. 2018. 20:00

Naša je škola 12.10.2018. godine sudjelovala na Inspiration Day-u u Zagrebu koji je organizirala Agencija za mobilnost i programe europske unije. Ponosni smo da smo naše projekte kao primjere dobre prakse mogli predstaviti budućim korisnicima Erasmus+ programa, te im biti poticaj i inspiracija za prijavu projektnih prijedloga na natječaju za 2019. godinu. 
I to nije sve. U sklopu ovoga događanja preuzeli smo i nagradu (laptop) za najbolju srednju školu u Hrvatskoj koja u svojim projektima koristi ECVET (Europski kreditni sustav u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju - europski alat za prijenos, prikupljanje i priznavanje vještina i znanja stečenih u različitim sustavima i državama, a s ciljem njihovog uvrštavanja u strukovne kvalifikacije).  


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan kravate u našoj školi
Irina Kosanović / datum: 19. 10. 2018. 19:19

Svjetski dan kravate globalno se obilježava 18. listopada.

Pod "opširnije" pogledajte kako su taj dan obilježili učenici naše škole.

 


[OPŠIRNIJE]Kviz Krasna Zemljo
Irina Kosanović / datum: 16. 10. 2018. 11:50

U Novigradu je 12.10.2018. održan kviz iz zavičajne povijesti Krasna Zemljo, na kojem su sudjelovali učenici Dilan Kontić i Ernest Nezić , i osvojili šesto mjesto, s mentorom Božom Tolušićem.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ 3
Irina Kosanović / datum: 9. 10. 2018. 18:26

U sklopu projekta „From GLOBE to Erasmus+“ otvoren je natječaj za prvu mobilnost (od 26.11.2018. do 1.12.2018.) u Poljskom gradu Nysa. Motivacijska pisma zaprimaju se u papirnatom obliku do 12. listopada 2018.

Otvoren je natječaj za logo Erasmus+ projekta „From GLOBE to Erasmus“. Ideje za logo se primaju do 19.10.2018. na mail adresu: ssberasmus@gmail.com


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ 3
Irina Kosanović / datum: 11. 9. 2018. 21:46

Radujemo se što možemo objaviti da ove školske godine sudjelujemo u projektu u sklopu Erasmus+ programa namijenjenomu gimnazijskim razredima. Kao partneri uz nizozemsku školu Wolfert van Borselen School Group iz Amsterdama uključili smo se u projekt čiji je nositellj Zespol Szkol i Placowek Oswiatowych, škola iz poljskoga grada Nysa. Projekt pod nazivom „From GLOBE to Erasmus“ („Od GLOBE-a do Erasmusa“) realizirat će se u razdoblju od rujna 2018. do lipnja 2020. godine.

U projektu će sudjelovati svi učenici gimnazijskih razreda tako što će između prosinca i veljače grupnim oblikom rada realizirati svoje miniprojekte i na kraju prezentirati ostvarene rezultate. Grupe će biti formirane kao internacionalne grupe što znači da će svaki naš učenik gimnazijskoga razreda imati partnera u Poljskoj i Nizozemskoj. Tijekom projekta učenici će napraviti dva miniprojekta, svake godine po  jedan.

 


[OPŠIRNIJE]Školska godina 2018./2019.
Irina Kosanović / datum: 2. 9. 2018. 13:05
Dragi učenici i roditelji,
 
novu nastavnu godinu započet ćemo 3. rujna 2018. u 8.15 sati.
 
Sretnu i uspješnu školsku 2018./2019. godinu
žele vam djelatnici Srednje škole Buzet.
 Kalendar školske godine 2018./2019.
 

[OPŠIRNIJE]Zadnji dan nastave za maturante
Irina Kosanović / datum: 18. 5. 2018. 14:47

Naši će maturanti u utorak, 22. svibnja 2018., obilježiti završetak svoga srednjoškolskog obrazovanja zajedničkim druženjem izvan škole, na lokaciji po svom izboru.

Proslava je u organizaciji maturanata i njihovih roditelja u čemu Škola ne sudjeluje te se ograđuje od svih  eventualnih neželjenih posljedica.

                                                   Ravnateljica Marija Pavletić, dipl. biolog


[OPŠIRNIJE]Festival zavičajnosti Srednje škole Buzet – 2018
Irina Kosanović / datum: 17. 5. 2018. 15:59

Srednja škola Buzet sudjelovala je 27. travnja 2018. godine na 2. Festivalu zavičajnosti, održanom u sportskoj dvorani Srednje škole Mate Blažina Labin u Labinu, na kojem su predstavili zavičajnu temu „Rošćina i Humšćina“ prigodnim štandom te petominutnim videouratkom u kojem je sažeto prikazano čime su se učenici naše škole bavili, što su naučili i što su izradili. Izučavali smo glagoljašku i sakralnu ostavštinu, jezične posebnosti, rad na očuvanju jezične, spomeničke i glazbene kulturne tradicije te utjecaj željezničarstva na život stanovnika ovoga kraja.


[OPŠIRNIJE]Stručna nastava u Istarskoj pivovari Buzet - 4.b
Irina Kosanović / datum: 17. 5. 2018. 13:31

 

Učenici TES-a, 4.b razreda na stručnoj nastavi u Istarskoj pivovari Buzet


[OPŠIRNIJE]Natječaj "Di ča slaje zvoni" - pjesma "Bračana"
Irina Kosanović / datum: 17. 5. 2018. 12:15

Pjesma "Bračana" učenika 3. b razreda Paula Krbavčića poslana je na natječaj "Di ča slaje zvoni" te je odabrana za objavljivanje u zbirci Kako ča zvoni va Žminje 2018. 

Čestitamo Paulu!


[OPŠIRNIJE]Aleksandar Popov - državni kadetski prvak u streljaštvu
Irina Kosanović / datum: 16. 5. 2018. 12:38

http://www.buzet.hr/novosti/detaljno/zlato-aleksandra-popova-u-streljashtvu

Čestitamo Aleksandru na iznimnom uspjehu!


[OPŠIRNIJE]Eko-kviz "Lijepa naša" 2018
Irina Kosanović / datum: 8. 5. 2018. 12:43

Na Eko-kvizu, Lijepa Naša 2018. održanom u Zagrebu, 04.-06.svibnja 2018. kao Svehrvatsko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola sudjelovale su ukupno 53. škole, iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, od čega 21. srednja škola.

Našu školsku ekipu predstavljali su učenici Mihaela Božić, Dilan Kontić, Martina Sirotić i Dominik Vivoda i mentor Božo Tolušić, prof. te osvojili 10.mjesto. Šumska zajednica kanjona rijeke Mirne, rad s kojim su učenici predstavili našu školu realiziran je uz mentorstvo prof. Gorana Gotlibovića.

 

[OPŠIRNIJE]2. Festival zavičajnosti za srednje škole Istarske županije
Irina Kosanović / datum: 7. 5. 2018. 12:29

Učenici Srednje škole iz Buzeta u njihovom projektu obradili su četiri točke, glagoljaštvo, izrada freski, glazbena i željezničarska tradicija Roča te razlikovni riječnik Humskog i Ročkog idioma".

 - članak od 27.4.2018.


[OPŠIRNIJE]Državno natjecanje iz geografije
Irina Kosanović / datum: 28. 4. 2018. 11:26

 Na 25. Državnom natjecanju iz geografije održanom u   Vukovaru od 23. do 25.travnja 2018. učenik 4.razreda   gimnazije Dominik Vivoda osvojio je 4.mjesto na     terenskom dijelu natjecanja, te rješavanjem testova osvojio    8.mjesto u ukupnom poretku, pod vodstvom mentora, prof.     Bože Tolušića.

Čestitamo Dominiku na izuzetnom uspjehu!


[OPŠIRNIJE]Radionica - "Proširi i iskoristi znanja - stekni digitalni certifikat"
Irina Kosanović / datum: 23. 4. 2018. 13:18

U Srednjoj školi Buzet 13., 14. i 20.  travnja održana je trodnevna radionica digitalnog marketinga u trajanju od 12 sati. Organizator i voditelj  radionice je  prof. Irina Kosanović a suvoditelji su bili učenici izvannastvane skupine „Informatičari“ – Deni Zubin, 4. g i Erika i Martina Sirotić, 3. g.
U radionici je sudjelovalo 18 polaznika: dva profesora (Dalibor Pilekić i Milka Liščuk) te 16 učenika (2. g, 3. g, 4. g, 1. b i 3. b). Svi su polaznici uspješno obradili 106 cjelina te pristupili završnom ispitu i stekli Google digitalni certifikat.


[OPŠIRNIJE]Međužupanijsko natjecanje mladih Crvenog križa
Irina Kosanović / datum: 16. 4. 2018. 13:48

U subotu, 14. travnja u Ogulinu je održano Međužupanijsko natjecanje mladih Crvenog križa.

Sudjelovala je 21. ekipa podmlatka i mladeži. Buzetsku ekipu su predstavljali: Petra Fabijančić, Katja Jakac, Jana Blažević, Antonela Sinčić, Chiara Jerman,  Nikolina Tadić - osnovna škola, te Leonardo Smoljić, Mihaela Božić, Karla Jakac, Ema Bauer i Nikolina Jovanov - srednja škola. Podmladak je osvojio 6. mjesto a mladež 7. mjesto. Ekipe su vodili mentori Vesna Tolušić i prof. Božo Tolušić. 


[OPŠIRNIJE]Projektni dan SŠ Buzet- Glas Istre
Irina Kosanović / datum: 3. 4. 2018. 16:24

- članak od 30.03.2018.


[OPŠIRNIJE]Projektni dan SŠ Buzet - prilog TV Istra
Irina Kosanović / datum: 30. 3. 2018. 15:36

Dana 29. ožujka  2018. godine na portalu Tv Istre predstavljen je naš projektni dan. Zahvaljujemo Tv Istri !

Prilog


[OPŠIRNIJE]Učenik Dominik Vivoda pozvan je na Državno natjecanje iz geografije
Irina Kosanović / datum: 30. 3. 2018. 15:22

Nakon održanih školskih i županijskih natjecanja, najbolji učenici, među kojima je i naš Dominik Vivoda (mentor prof. Božo Tolušić), pozvani su na Državno natjecanje iz geografije koje će se održati od 23. do 25. travnja u Vukovaru.

Želimo mu puno uspjeha!

 


[OPŠIRNIJE]Državna smotra simuliranih suđenja iz Građanskog odgoja i obrazovanja
Irina Kosanović / datum: 26. 3. 2018. 16:19

  10. ožujka 2018.g. održana je na Općinskom sudu u   Novom Zagrebu, Državna smotra simuliranih suđenja iz   Građanskog odgoja i obrazovanja. Na njoj su između 23   gimnazijske i strukovne škole, sudjelovali i  učenici   Srednje škole Buzet - Petra Šorgo, Romina Rabak, Ana   Jurišić, Alesia Nežić, Erika Sirotić, Anamarija Guzijan, Karla Havić, Lea Nežić, Sara Majcan i Ana Kajin s voditeljicom prof. Jasminkom   Miletić.

 


[OPŠIRNIJE]Projektni dan - 28. ožujka 2018.
Irina Kosanović / datum: 23. 3. 2018. 15:51

Srednja škola Buzet

Vas poziva na

DAN OTVORENIH VRATA– Projektni dan

u srijedu 28. ožujka 2018. s početkom u 15.30 h

Pripremili smo za vas različite radionice iz područja:

sporta, strojarstva, vještina naučenih projektom Erasmus+, fizike i elektromehanike, kemije i biologije, povijesno-jezičnog viđenja bajki, matematike i informatike putem izazova Escape Room te vještina simuliranja sjednice Sabora te geografije.

Bila bi nam čast da svojim dolaskom uveličate naš trud, kreativnost, vještine i znanje te da uživate u novom iskustvu koje vam pružamo.                         


          Ravnateljica: Marija Pavletić, dipl. biolog


[OPŠIRNIJE]21. ožujka Svjetski dan borbe protiv rasne diskriminacije
Irina Kosanović / datum: 21. 3. 2018. 16:18

21. ožujka u cijelome se svijetu obilježava Svjetski dan borbe protiv rasne diskriminacije. Tom prigodom školska je knjižničarka kontaktirala udrugu ROMI.HR, obzirom da se oni najčešće suočavaju s problemima rasne diskriminacije u Republici Hrvatskoj. Udruga je sastavila priopćenje koje smo iskoristili za školski pano, a s učenicima 3.a razreda provedena je svojevrsna debata na temu rasne diskriminacije. Učenici su zaključili kako je takva vrsta diskriminacije besmislena. 


[OPŠIRNIJE]Državno Natjecanje iz informatike - Deni Zubin osvojio 7. mjesto
Irina Kosanović / datum: 16. 3. 2018. 16:29

   Deni Zubin, učenik 4. razreda gimnazije, osvojio     je odlično 7. mjesto na Državnom natjecanju iz   informatike - Osnove informatike (mentor prof. Irina   Kosanović), koje se održalo od 13. do 16. ožujka u   Primoštenu. U kategoriji Osnove informatike 554   učenika je krenulo u natjecanje, a samo 13 najboljih je  imalo tu čast biti pozvano na državnu razinu.

Čestitamo Deniju na izuzetnom uspjehu!


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava Zagreb - 4.g i 4.b
Irina Kosanović / datum: 15. 3. 2018. 10:55

Učenici 4.g i 4.b razreda bili su u petak 9. ožujak 2018. na terenskoj nastavi u Zagrebu. U sklopu nastave Politike i gospodarstva posjetili su Hrvatski sabor i HNB. Puno su naučili i usput se dobro zabavili.

 


[OPŠIRNIJE]Knjižnica Srednje škole Buzet u projektu Sailing Book
Irina Kosanović / datum: 14. 3. 2018. 20:51

           Knjižnica Srednje škole Buzet se nakon projekta BookCrossing Book on Wings u Zračnoj luci Rijeka uključila u novi projekt. Riječ je o suradnji s Gradskom knjižnicom Zadar koja je  2017.  godine u suradnji s Tankerkomerc Marinom Zadar realizirala projekt Sailing Book. Riječ je o projektu koji je zasnovan na uvjerenju da knjiga treba biti slobodna i dostupna.


[OPŠIRNIJE]Natjecanje iz povijesti - županijska razina
Irina Kosanović / datum: 12. 3. 2018. 10:59

Na županijskom natjecanju iz povijesti održanom 7.3.2018. u Pazinu sudjelovale su i učenice Srednje škole Buzet - Erika Sirotić (III.g) i Valentina Dujanić (IV.g) s mentorom prof. Hrvojem Badurinom.

Na natjecanju su osvojile 2. (Erika Sirotić) i 4. (Valentina Dujanić) mjesto.

Čestitamo na uspjehu!


[OPŠIRNIJE]Natjecanje iz geografije - Dominik Vivoda - županijski prvak
Irina Kosanović / datum: 5. 3. 2018. 15:29

 Na županijskom natjecanju iz Geografije održanog   1.3.2018. g u Rovinju, učenik 4. razreda gimnazije, Dominik Vivoda osvojio je 1.mjesto.

Rezultat ima još veću vrijednost s obzirom da je učenik postigao najbolji rezultat od svih srednjoškolskih sudionika.


[OPŠIRNIJE]Srednja škola Buzet uključila se ove godine u obilježavanje World Maths Day (Svjetski dan matematike)
Irina Kosanović / datum: 2. 3. 2018. 13:52

Ove godine, na inicijativu prof. Kosanović, učenici Srednje škole Buzet uključit će se u  međunarodno internetsko natjecanje u rješavanju matematičkih zadataka i tako obilježiti Svjetski dan matematike.

Svjetski dan matematike jedan je od najvećih globalnih obrazovnih događaja (više od četiri milijuna  sudionika) kojemu je cilj populariziranje aritmetičkih zadataka na zabavan i smislen način.
Iz naše škole prijavilo se trinaest učenika: 1.g - Petra Flego, Jan Grbac, Dominik Krušvar, Jana Marinac; 2.g – Karlo Belušić, Jazz Richard Greblo, Aleks Mrvoš, Matteo Musizza, Ernest Nežić; 3.g – Erika Sirotić, Martina Sirotić; 4.g – Dominik Vivoda, Deni Zubin.

 


[OPŠIRNIJE]Učenik Deni Zubin pozvan je na Državno natjecanje iz informatike
Irina Kosanović / datum: 26. 2. 2018. 14:36

Najbolji mladi informatičari okupit će se i ove godine u Primoštenu, u Hotelu Zora, gdje se od 13. do 16. ožujka održava Državno natjecanje iz informatike.

Učenik 4.g razreda Deni Zubin, u kategoriji  Osnove informatike, postigao je 2. mjesto na županijskoj razini, odnosno 7. mjesto u Republici Hrvatskoj od ukupno 188 učenika i time, zajedno s mentoricom, prof. Irinom Kosanović,  zavrijedio poziv na najvišu razinu.

Želimo mu puno uspjeha!


[OPŠIRNIJE]Učenik Jan Grbac pozvan na Županijsko natjecanje iz kemije
Irina Kosanović / datum: 20. 2. 2018. 13:08

Naši učenici gimnazije Leonardo Smoljić i Jan Grbac 07.2. sudjelovali su na školskom natjecanju iz kemije, te je na županijsko natjecanje 08.3. pozvan učenik Jan Grbac.


 


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan socijalne pravde
Irina Kosanović / datum: 19. 2. 2018. 13:13
 
Povodom Svjetskoga dana socijalne pravde koji se obilježava 20. veljače, gospodin Nedjeljko Marković, dipl. soc. radnik iz zagrebačke udruge Pragma, uputio je poruku našim učenicima.
Zahvalio nam je što potičemo učenike na razmišljanje o ovome danu, što je rijetkost te pozvao na zajedničko druženje u našoj školi ili prostorijama udruge.

 


[OPŠIRNIJE]Pozivnica za hommage Jacquesu Brelu
Irina Kosanović / datum: 19. 2. 2018. 12:09

Gospođa Jennifer Lazarić Jungić, voditeljica Francuske alijanse Rijeka, koja je nedavno održala predavanje u našoj školi, uputila nam je pozivnicu za hommage Jacquesu Brelu u izvedbi francuske trupe Brel emotions.


[OPŠIRNIJE]Tour of Croatia traži volontere
Irina Kosanović / datum: 19. 2. 2018. 11:25

Međunarodna biciklistička utrka Tour of Croatia traži volontere. Održat će se od 17. do 22. travnja u šest etapa diljem Hrvatske. Zainteresirani se mogu pridružiti timu volontera u gradu koji im najviše odgovara. 

 


[OPŠIRNIJE]Donacija Gradske knjižnice Rijeka
Irina Kosanović / datum: 15. 2. 2018. 13:26

Gradska knjižnica Rijeka opskrbila je našu knjižnicu novom pošiljkom časopisa na stranim jezicima:

Time, L Espresso, L Obs.

B. Labotić, dipl. bibliotekar


[OPŠIRNIJE]Projekt Zelene knjižnice - 2 dio
Irina Kosanović / datum: 13. 2. 2018. 12:40

Knjižnica Srednje škole Buzet se u okviru projekta Zelene knjižnice priključila natjecanju "Europsko stablo godine". Sudjelovanjem u natjecanju podiže se svijest o potrebi očuvanja zaštićenih prirodnih vrijednosti i sveukupne bioraznolikosti, a prema Europi se prezentiraju prirodne ljepote kojima Hrvatska obiluje. Također, važno je naglasiti da je priroda pokretač razvoja i na njoj se temelji razvoj turizma, gospodarstva i ekonomije.

 Članak je objavljen na Portalu za škole 12.02.2018. godine.

 


[OPŠIRNIJE]Rezultati županijskog natjecanja iz informatike
Irina Kosanović / datum: 12. 2. 2018. 09:41

09.2.2018.

 U petak 9. veljače 2018. godine u Gimnaziji i strukovnoj   školi Jurja Dobrile Pazinodržano je županijsko natjecanje   iz informatike. Naši učenici pod vodstvom prof. mentorice   Irine Kosanović postigli su u kategoriji Osnove informatike sljedeće rezultate:
 

Poredak u Istarskoj županiji:                 Poredak u HR (od ukupno 188 učenika):

2. mjesto:   Deni Zubin                               7. mjesto:   Deni Zubin

3. mjesto:   Erika Sirotić                            11. mjesto:  Erika Sirotić

5. mjesto:   Ernest Nežić                           14. mjesto:  Ernest Nežić

6. mjesto:   Jazz Richard Greblo               18. mjesto:  Jazz Richard Greblo

7. mjesto:   Matteo Musizza                      21. mjesto:  Matteo Musizza

9. mjesto:   Martina Sirotić                       35. mjesto:  Martina Sirotić

              Čestitamo na ostvarenom uspjehu!

 


[OPŠIRNIJE]SŠ Buzet- STŠ Kopar
Irina Kosanović / datum: 9. 2. 2018. 18:28

02.2.2018.

https://www.ekoper.si/featured/na-obisku-v-kopru-dijaki-iz-buzeta/


[OPŠIRNIJE]SŠ Buzet- STŠ Kopar
Irina Kosanović / datum: 8. 2. 2018. 09:19

01.2.2018.

Novinari TV Istre posjetili su nas u Srednjoj tehničkoj školi Kopar u vrijeme provedbe 2. mobilnosti projekta "Industrijska računala i mikroupravljači u mehatronici".

TV Istra - prilog


[OPŠIRNIJE]Natjecanje iz informatike- školska razina
Irina Kosanović / datum: 30. 1. 2018. 13:59

Na školskom natjecanju koje je održano 18.01.2018. godine, naših je osam učenika uz mentorstvo profesorice Irine Kosanović postiglo odlične rezultate te su pozvani na županijsku razinu natjecanja 09.02.2018. godine u GSŠJD, Pazin.
Na natjecanje je pozvano šest učenika.

Deni Zubin i Erika Sirotić  -  2. mjesto / 39  (5. mjesto/ 554 u RH),
Matteo Musizza 3. mjesto / 39  (18. mjesto/ 554 u RH),
Ernest Nežić - 4. mjesto / 39  (19. mjesto/ 554 u RH),
Martina Sirotić - 5. mjesto / 39  (20. mjesto/ 554 u RH),
Jazz Richard Greblo7. mjesto / 39 (25. mjesto/ 554 u RH),
Karlo Belušić 13. mjesto / 39  (51. mjesto/ 554 u RH),
Vito Danielle Coglievina - 14. mjesto / 39  (52. mjesto/ 554 u RH).

Čestitamo svim učenicima na postignutom uspjehu!

       


[OPŠIRNIJE]Dan sigurnijeg Interneta
Irina Kosanović / datum: 29. 1. 2018. 17:55

Povodom Dana sigurnijeg Interneta, koji se obilježava u utorak, 6. veljače 2018. godine Nacionalni CERT će s početkom u 12:30 sati održati webinar naslovljen "WannaCry - Dani nesigurnog Interneta" .
Webinar će se održati putem Adobe Connect komunikacijskog i kolaboracijskog alata na adresi http://connect.carnet.hr/webinar. Za ulazak u virtualnu sobu potrebno je odabrati opciju 'Gost' i upisati svoje ime i prezime ili opciju AAI@EduHr te upisati svoje podatke potrebne za prijavu.


[OPŠIRNIJE]Projekt Zelene knjižnice
Irina Kosanović / datum: 29. 1. 2018. 14:34

Knjižnica Srednje škole Buzet je u okviru projekta Zelene knjižnice i suradnje s organizacijom Greenpeace Hrvatska sudjelovala u europskoj kampanji protiv plastike.


[OPŠIRNIJE]SŠ Buzet - STŠ Kopar
Irina Kosanović / datum: 23. 1. 2018. 18:12

22.1.2018.

22.1.2018. ostat će zabilježen kao dan kad je počela 2. mobilnost naših učenika u projektu „Industrijska računala i mikroupravljači u mehatronici“. Nakon veselog ispraćaja ispred naše škole, stigli smo u Kopar, smjestili se u hotel i već odradili prvi radni dan u Srednjoj tehničkoj školi Kopar. 


[OPŠIRNIJE]Natječaj za najljepše ljubavno pismo
Irina Kosanović / datum: 16. 1. 2018. 09:33

Čitateljski klub Čitafora organizira 5. Natječaj za najljepše ljubavno pismo. Rok predaje pisma je 31. siječnja 2018. godine slanjem e-pošte na adresu citafora.sesvete@gmail.com


[OPŠIRNIJE]Narodni zdravstveni list
Irina Kosanović / datum: 16. 1. 2018. 09:20

"Zdravlje je stanje potpunog fizičkog, psihičkog i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti."

 

[OPŠIRNIJE]Slatke misli iz knjižnice
Irina Kosanović / datum: 22. 12. 2017. 09:48

Povodom nadolazećih blagdana, naši su učenici podijelili slatke paketiće i prigodnu misao za nadolazeću 2018. godinu ustanovama na području Grada Buzeta.

 


[OPŠIRNIJE]Naša bivša učenica Roberta Šverko dobitnica dekanovog priznanja
Irina Kosanović / datum: 21. 12. 2017. 13:35

Buzetska studentica Roberta Šverko dobitnica je dekanovog priznanja kao jedna od najboljih studentica treće godine integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija medicine u akademskoj 2016./2017. godini, odnosno dekanove nagrade za izvrsnost. 


[OPŠIRNIJE]Naše knjige putuju svijetom - 2. dio
Irina Kosanović / datum: 20. 12. 2017. 10:31

Srednja škola Buzet sudjeluje u projektu "BookCrossing": Leteće knjige na krčkom aerodromu.

 - članak od 03.1.2018.

 


[OPŠIRNIJE]Dašak Francuske u našoj školi
Irina Kosanović / datum: 19. 12. 2017. 10:26

Zahvaljujući gospođi Jennifer Lazarić Jungić, profesorici francuskog i talijanskog jezika iz Francuske alijanse Rijeka i njezinom suprugu, učenici gimnazijskih razreda  upoznali su se s francuskom kulturom i glazbom. 

Gospođa Jennifer Lazarić Jungić poslala nam je pjesmu
za početak Nove 2018. godine.

Jour de l'an

Aujourd'hui, comme demain,

le jour nouveau est une fête !

Levé avant le soleil

je vois le ciel qui se couvre.

S'il le veut,

qu'il fasse orage !

Je m'en fous !

Quelques oiseaux et ma cavale

m'ont souhaité la bonne année.

Aujourd'hui, comme demain,

le jour nouveau est une fête !

Au feu flambent quelques souches.

Fussions nous menacés de mille pestes,

être vivant est une fête !

                                          Guy Mathieu


[OPŠIRNIJE]SŠ Buzet - STŠ Kopar
Irina Kosanović / datum: 16. 12. 2017. 17:26

16.12.2017.

Zadnji radni dan ove mobilnosti… radilo se punom parom, ubacili smo u petu brzinu i uspješno završili svoje zadatke. Čestitamo svima na izvrsnom uspjehu, lijepom ponašanju i odnosu prema radu i profesorima. Kao i obično, na kraju mobilnosti smo dobili zaslužene Certificate of attendance za sudjelovanje u projektu „PLC and microcontrollers in mechatronics“.
Hvala profesoru Andreju Florjančiču, našem mentoru, koji je dva tjedna nesebično dijelio svoje znanje i iskustvo te Simoni Paulič koja je kao i uvijek učinila sve da nam ovi dani budu što ugodniji. 


[OPŠIRNIJE]SŠ Buzet - STŠ Kopar
Irina Kosanović / datum: 8. 12. 2017. 17:21

08.12.2017.

Praktična nastava započela je s automatizacijom ljetne kućice. Učenici (timovi) su dobili sljedeći zadatak: U jednoj zamišljenoj ljetnoj kućici potrebno je automatizirati paljenje svjetla i uključivanje ventilatora. Uvjet je da se svjetlo može upaliti kada ključ u ključanici, a izvlačenjem ključa svjetlo se automatski gasi. Ventilator se može uključiti ako je ključ u ključanici i ako su vrata zatvorena. Učenici su dobili PLC Unitronics Samba. Potrebno je izvesti motnažnu shemu i prema njoj ožičiti PLC u funkcionalni električni sklop. Nakon izvedene sheme, učenici su ožičili električni sklop te započeli s programiranjem. 
 


[OPŠIRNIJE]Smotra Sveučilišta u Zagrebu - Reboot - multimedijska izložba Nikola Tesla
Irina Kosanović / datum: 7. 12. 2017. 15:51

Već tradicionano učenici Srednje škole Buzet pohode Smotru Sveučilišta u Zagrebu. Tako su i ove godine učenici 3. i 4. razreda opće gimnazije i tehničara za električne strojeve s primijenjenim računalstvom posjetili smotru. 


[OPŠIRNIJE]Izvanučionična nastava - Ljubljana
Irina Kosanović / datum: 7. 12. 2017. 09:52

Učenici prvih i drugih razreda naše škole sudjelovali su 7. prosinca 2017. godine u izvanučioničnoj nastavi u Ljubljani


[OPŠIRNIJE]Izlet u Veliko Trgovišće i Kumrovec
Irina Kosanović / datum: 6. 12. 2017. 10:09

Dana 24.11.2017. godine u organizaciji antifašističke udruge grada Buzeta buzetski srednjoškolci obišli su spomenik Seljačkoj buni 1573. godine i Matiji Gupcu, rodnu kuću prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću, dok su u Kumrovcu obišli rodnu kuća Josipa Broza Tita, a potom i spomenik hrvatskoj himni "Lijepa naša domovino". A prije samog povratka okrijepili smo se finom hranom…


[OPŠIRNIJE]Interaktivni projekt Polarni san
Irina Kosanović / datum: 5. 12. 2017. 09:03

Srednja škola Buzet uključila se krajem studenog u interaktivni projekt Polarni san, namijenjen potpori Davoru Rostuharu koji hodajući namjerava prijeći put od obale Antarktika do Južnog pola.


[OPŠIRNIJE]Naše knjige putuju svijetom - 1.dio
Irina Kosanović / datum: 1. 12. 2017. 11:42

 Zahvaljujući bivšoj učenici, Nadi Sirotić, koja radi u predstavništvu Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske u Bruxellesu, knjiga iz naše knjižnice započela je svoju turneju Belgijom.   


[OPŠIRNIJE]Pripremne aktivnosti - prof. Pincan i prof. Ritoša
Irina Kosanović / datum: 29. 11. 2017. 20:15

[OPŠIRNIJE]Nagradni natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola „Inovacija za bolji život“
Irina Kosanović / datum: 27. 11. 2017. 13:11

Državni zavod za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske i Koordinacija za provedbu prava intelektualnog vlasništva Republike Hrvatske u suradnji sa Svjetskom organizacijom za intelektualno vlasništvo raspisuju natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola za najbolji literarni rad, video uradak, skladbu, likovni rad ili strip na temu „Inovacija za bolji život“.


[OPŠIRNIJE]Donacija našoj knjižnici od prof. dr. Ratka Zelenike
Irina Kosanović / datum: 22. 11. 2017. 13:12

Naša je knjižnica bogatija za naslove koje je darovao prof. dr. Ratko Zelenika s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. U svojoj je karijeri dobio cijeli niz nagrada među kojima i Državnu nagradu za znanost - Nagradu za životno djelo za cjelokupni znanstvenoistraživački rad koju dodjeljuje Hrvatski sabor.


[OPŠIRNIJE]Natjecanje u prevođenju ,,Juvenes Translatores“
Irina Kosanović / datum: 21. 11. 2017. 13:00

Srednja škola Buzet jedna je od jedanaest škola u Hrvatskoj koja sudjeluje u natjecanju u prevođenju ,,Juvenes Translatores“. Natjecanje se organizira u svrhu promicanja učenja jezika i prevođenja, a održava se od 2007. godine jednom godišnje i u njemu sudjeluju sedamnaestogodišnji učenici.  


[OPŠIRNIJE]Tri tima naše škole prijavljena na Ina Junior Freshhh natjecanje
Irina Kosanović / datum: 14. 11. 2017. 09:49
Za srednjoškolsku populaciju INA organizira natjecanje Junior Freshhh u kojem se tročlani timovi natječu u rješavanju zadataka iz prirodnih znanosti, matematike, fizike, kemije, biologije i geografije.
Natjecanje je organizirano u dva kruga: timovi se prvo natječu u virtualnom svijetu rješavajući različite zadatke iz područja prirodnih znanosti, dok drugi krug okuplja pet najboljih timova iz prvog kruga koji se za pobjedu bore uživo u finalu u Zagrebu.


 

[OPŠIRNIJE]Projekt "Industrijska računala i mikroupravljači u mehatronici"
Irina Kosanović / datum: 13. 11. 2017. 15:50

Projekt "Industrijska računala i mikroupravljači u mehatronici" drugi je naš projekt u sklopu programa Erasmus+. Nastavak je prijeko potrebnog osposobljavanja učenika u smjeru stjecanja znanja i vještina primjene industrijskih računala u proizvodnim procesima. Projekt će se provoditi od 1.6.2017. do 31.5.2019. godine.

 - članak od 14.11.2017.


[OPŠIRNIJE]Godišnji foto natječaj "Matematika svuda oko nas"
Irina Kosanović / datum: 8. 11. 2017. 13:07

Fotografijom do nagrade!
Natječaj je otvoren do 01.3.2018.

Podijeli s nama što je zabilježila tvoja kamera, poveži to s nekim dijelom gradiva iz matematike.
Uvjeti: ime i prezime; mjesto fotografiranja; objašnjenje s kojim dijelom gradiva iz matematike povezuješ svoju fotografiju. 

Fotografije slati na ssbuzet-foto2017@net.hr


[OPŠIRNIJE]Nagradni foto natječaj "Shelfie mjeseca" - mjesečni
Irina Kosanović / datum: 7. 11. 2017. 09:17
Ima li vaša polica s knjigama x faktor?

Pošaljite fotku svoje police i sudjelujte u nagradnom natječaju. Osvojite jedan od Lumenovih naslova.


[OPŠIRNIJE]"The Crocus Project"
Irina Kosanović / datum: 3. 11. 2017. 16:47

Školske 2015./2016. godine Srednja škola Buzet uključila se u međunarodni projekt ''The Crocus Project'' koji za cilj ima osvijestiti mlade o opasnostima diskriminacije, predrasuda i nesnošljivosti te razviti osjećaj poštovanja i tolerancije. 


[OPŠIRNIJE]Suradnja s Narodnom in univerzitetnom knjižnicom u Ljubljani
Irina Kosanović / datum: 2. 11. 2017. 13:02

Nastavlja se prekogranična suradnja knjižnice Srednje škole Buzet i Narodne in univerzitetne knjižnice u Ljubljani.


[OPŠIRNIJE]Hrvatski olimpijski dan
Irina Kosanović / datum: 25. 10. 2017. 18:04

Ove smo godine Hrvatski olimpijski dan obilježili pješačenjem u pravcu rijeke Mirne. 


[OPŠIRNIJE]Mjesec hrvatske knjige
Irina Kosanović / datum: 24. 10. 2017. 14:43

U Mjesecu hrvatske knjige pozivamo vas na spoj s knjigama. 

Poklanjamo knjigu prigodne tematike ustanovama na području Grada Buzeta kako bismo ih podsjetili na važnost čitanja.
 

[OPŠIRNIJE]Volontiraj u Danskoj
Irina Kosanović / datum: 23. 10. 2017. 13:58

Organizacija Højskolen Snoghoj iz mjesta Fredericia (Danska) traži volontere koji se mogu uključiti u sljedeće poslove: dokumentiranje studentskih aktivnosti i svakodnevnog života u školi, snimanje performansa i umjetničkih projekata, montaža, grafički dizajn, rad na web stranici s društvenim medijima (Facebook, Instagram). Osim toga, volonter može organizirati aktivnosti koje osmisli.


[OPŠIRNIJE]Poklon Narodne in univerzitetne knjižnice Ljubljana
Irina Kosanović / datum: 23. 10. 2017. 12:21

Gospođa Irena Sešek, predstojnica Enote za pridobivanje, obdelavo in ohranjenje knjižničnega gradiva pri Narodnoj in univerzitetnoj knjižnici u Ljubljani, darovala je školskoj knjižnici naslove iz područja obrazovanja i knjižničarstva.


[OPŠIRNIJE]7. zavičajni kviz "Krasna zemljo"
Irina Kosanović / datum: 22. 10. 2017. 13:03

Srednja škola Buzet bila je domaćin 7. zavičajnom kvizu „Krasna zemljo - Meraviglioso paese“ .

Našu Školu predstavljali su maturanti Valentina Dujanić i Dominik Vivoda, (prof. Božo Tolušić).


[OPŠIRNIJE]Pronađeno sedmo urotničko pismo Marina Držića
Irina Kosanović / datum: 11. 10. 2017. 10:10

Nedavno otkriće nepoznatoga pisma Marina Držića (1508. – 1567.), koje je povjesničar Lovro Kunčević pronašao u Državnom arhivu Firence (Archivio di Stato di Firenze), baca novo svjetlo na tradicionalnu interpretaciju Držićeve firentinske epizode iz ljetnih mjeseci 1566. godine.


[OPŠIRNIJE]Nacionalni dan palačinki - izborna nastava Engleskog jezika
Irina Kosanović / datum: 9. 10. 2017. 11:12

U sklopu izborne nastave Engleskog jezika, povodom Nacionalnog dana palačinki, učenici i učenice 4.g razreda okušali su se u izradi američkih palačinki .


[OPŠIRNIJE]Iz naše knjižnice
Irina Kosanović / datum: 22. 9. 2017. 18:19

 "Umjetnički paviljon" u našoj knjižnici

Put svile
Kultura odijevanja
Drevna kineska kultura
Najljepše grčke vaze
Antičko staklo
Rimske nekropole sjeverne Hrvatske
2000 godina nigerijske umjetnosti
La scuola mosaisti del Friuli
Arte moderna

[OPŠIRNIJE]Korina Zugan - srebrna medalja u Skoplju
Irina Kosanović / datum: 18. 9. 2017. 17:57

Korina Zugan, učenica 4.g , osvojila je srebrnu medalju u kickboxingu na europskom prvenstvu u Skoplju.

Čestitamo!

 


[OPŠIRNIJE]Donacije našoj knjižnici - šk.g. 2017./2018.
Irina Kosanović / datum: 11. 9. 2017. 19:28

Ljubaznošću zastupnika u Europskom parlamentu, gospodina Ivana Jakovčića, dobili smo 60 naslova na engleskom jeziku.

Ljubaznošću gospođe Vanje Fornazar iz Gradske knjižnice i čitaonice u Puli, dobili smo 39 lektirnih naslova za naše učenike.

Ljubaznošću gospođe Dolores Markotić dobili smo dvadesetak naslova iz knjižnice Pomorskog fakulteta u Rijeci.


[OPŠIRNIJE]Maturalno putovanje - Grčka
Irina Kosanović / datum: 8. 9. 2017. 18:51

Maturanti, 4.b i 4.g razred sa svojim razrednicima Mirijanom Ritošom i Hrvojem Badurinom -  maturalno putovanje
(uz prof. - Lino Maretić, Nebojša Knežević i Jurica Marinković)


[OPŠIRNIJE]Kalendar za šk.god. 2017./2018.
Irina Kosanović / datum: 4. 9. 2017. 14:21

Svi djelatnici Srednje škole Buzet žele vam

uspješnu i veselu novu školsku godinu.


[OPŠIRNIJE]Rewind 2016./2017.
Irina Kosanović / datum: 14. 7. 2017. 18:09

   Pogledajte  VIDEO 

Hvala Ernestu Nežiću,  učeniku 1.g razreda na divnom uratku!


[OPŠIRNIJE]Predavanje iz zdravstvenog odgoja
Irina Kosanović / datum: 14. 6. 2017. 13:49

Filip Brnobić bivši učenik naše škole, sada student 4. godine Medicinskog fakulteta u Rijeci.


[OPŠIRNIJE]Dan Istarskih toplica
Irina Kosanović / datum: 13. 6. 2017. 18:46

Pogledajte kako je bilo na Danu Istarskih Toplica 03.06.2017.

VIDEO

Veliko hvala svima koji su nas posjetili te posebno hvala Ernestu Nežiću učeniku 1.g razreda na odličnom videu.

 


[OPŠIRNIJE]Volontiraj na 64. izdanju Pulskog filmskog festivala
Irina Kosanović / datum: 9. 6. 2017. 12:51

  PRIJAVE OTVORENE DO 23. LIPNJA 2017.

 Volontiranje na  64. Pulskom filmskom festivalu predviđeno je od 12. do 23. srpnja, a sastoji se od predfestivalskih (12-14) i festivalskih aktivnosti (15-23).


[OPŠIRNIJE]United World Colleges: stipendije za dvogodišnje školovanje u međunarodnim školama
Irina Kosanović / datum: 8. 6. 2017. 13:17

Učenici prvih i drugih razreda koji žele pohađati dvogodišnji program International Bacalaureate u sklopu međunarodnog sustava United World Colleges, mogu se prijaviti na natječaj do 5. studenoga 2017.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+
Irina Kosanović / datum: 5. 6. 2017. 13:30

23.5.2017.

Naš dvogodišnji projekt CAD/CAM Technologies u programu Erasmus+ kojeg sufinancira EU uspješno smo priveli kraju.


[OPŠIRNIJE]Donacija knjižnice Halubajska zora i donacija sveucilista Universita degli Studi di Trieste
Irina Kosanović / datum: 29. 5. 2017. 21:58

Ljubaznošću ravnateljice Branke Miočić dobili smo 124 naslova popularne beletristike i lektirnih naslova.  


[OPŠIRNIJE]Stipendije japanske vlade
Irina Kosanović / datum: 29. 5. 2017. 21:44

Veleposlanstvo Japana je u ime Ministarstva obrazovanja, kulture, sporta, znanosti i tehnologije raspisalo natječaj za dodjelu stipendija stranim državljanima za studij u Japanu. 


[OPŠIRNIJE]Hrvatski sabor
Irina Kosanović / datum: 29. 5. 2017. 18:09

15.5.2017.

Uloga novinara u Saboru nije uvijek laka, od njih se očekuje da vjerodostojno prenesu događanja iz Sabora građanstvu. Tako je nas pet učenica drugog i trećeg razreda gimnazije krenulo u ulozi novinarki na simuliranu sjednicu Sabora. 


[OPŠIRNIJE]Novčana donacija Erste banke Rijeka
Irina Kosanović / datum: 26. 5. 2017. 16:35

[OPŠIRNIJE]Milenijska fotografija
Irina Kosanović / datum: 11. 5. 2017. 12:57

09.5.2017.

Sve generacije Buzeta na jednom mjestu.


[OPŠIRNIJE]Novi Erasmus+ 2017.
Irina Kosanović / datum: 8. 5. 2017. 13:06

Sretni i ponosni objavljujemo da je odobren naš projektni prijedlog kojeg smo prijavili za dodjelu financijske potpore u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga za program Erasmus+ za 2017. godinu (Ključna aktivnost 1 u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja).


[OPŠIRNIJE]Izlet Beč i Budimpešta - 1.g, 1.a, 2.g, 2.b, 2.a
Irina Kosanović / datum: 4. 5. 2017. 13:49

28.4.-30.4.2017.

Svirali smo, dirigirali bečkom filharmonijom, divili se Hundertwasseru, upoznali kraljicu Sissy i ostale članove kraljevske obitelji u Schoenbrunnu, nauživali se u Prateru, isprobali različite čokoladne okuse u Muzeju čokolade tvornice Heindl, uživali u noćnoj vožnji Dunavom i divili se ljepotama Budimpešte, a naša ugodna pustolovina završila je ručkom u Kukorica cardi na jezeru Balaton.


[OPŠIRNIJE]Uvodi se novi strukovni program CNC operater
Irina Kosanović / datum: 27. 4. 2017. 16:18

13.4.2017.

 - članak od 13.4.2017.


[OPŠIRNIJE]Projekt 1000 ždralova za Hirošimu 2017
Irina Kosanović / datum: 18. 4. 2017. 14:14

18.4.2017.

Hrvatsko japansko društvo Makoto i ove godine nastavlja projekt prikupljanja tisuću ždralova s namjerom da se Hrvatska priključi svjetskom obilježavanju Međunarodnog dana mira i svjesnosti o opasnosti nuklearnog oružja.


[OPŠIRNIJE]Projektni dan - dan otvorenih vrata
Irina Kosanović / datum: 17. 4. 2017. 18:04

12.4.2017.

U srijedu, 12. travnja, održan je projektni dan, odnosno Dan otvorenih vrata s ciljem da se učenicima osmih razreda iz škola u okruženju (OŠ „Vazmoslav Gržalja“ i područnih škola Roč i Vrh te područnih škola pazinske OŠ „Vladimir Nazor“: Lupoglav, Karojba, Motovun i Trviž) predstave obrazovni programi i način rada u Srednjoj školi Buzet.
 


[OPŠIRNIJE]Muzejska zbirka
Irina Kosanović / datum: 11. 4. 2017. 16:39

11.4.2017.

Muzejska zbirka 

Pored zavičajne zbirke, zbirke Zelene knjižnice i donacije Veleposlanstva SAD-a, oformili smo i muzejsku zbirku renomiranih umjetničkih autora i djela.


[OPŠIRNIJE]Nove donacije za našu knjižnicu
Irina Kosanović / datum: 10. 4. 2017. 08:51

10.4.2017.

Donacija Veleposlanstva Republike Turske
Donacija Veleposlanstva kraljevine Norveške
Odjel periodike Gradske knjižnice u Rijeci opskrbio nas je časopisima na stranim jezicima: Time, Der Spiegel, L Obs, lEspresso.


[OPŠIRNIJE]Pozivnica - Dan otvorenih vrata
Irina Kosanović / datum: 7. 4. 2017. 18:10

Otvoreni dan - Srednja škola Buzet 

Radionice za učenike: 08:15 - 13:15 h

 

Predstavljanje radionica namijenjeno roditeljima i građanima: 15:30h

Informativni sastanak i druženje s roditeljima učenika osmih razreda: 16:30h 


[OPŠIRNIJE]Državno natjecanje iz engleskog jezika
Irina Kosanović / datum: 7. 4. 2017. 13:48

05.-07.4.2017.

Anamarija Guzijan, učenica 2. razreda gimnazije, osvojila je odlično 5. mjesto na Državnom natjecanju iz engleskog jezika, koje se održalo od 5. do 7. travnja u Sv. Martinu na Muri. 

  Čestitamo Anamariji na izuzetnom uspjehu!


[OPŠIRNIJE]Eko-kviz
Irina Kosanović / datum: 3. 4. 2017. 09:59

31.03. - 02.4. 2017. Zagreb

Ekipa srednje Škole sudjelovala je na državnom i svehrvatskom "Eko kvizu" održanom u Zagrebu od 31.3 do 2.4.2017.god. te je osvojila 5-to mjesto.

Bravo za Martinu Sirotić, Dilana Kontića, Dominika Vivodu, Petra Ribarića i njihovog mentora Božu Tolušića.


[OPŠIRNIJE]Posjet P.P.C. Buzet (CIMOS) - 1.a razred
Irina Kosanović / datum: 1. 4. 2017. 10:02

31.3.2017.

Učenici 1. a razreda posjetili su P.P.C. Buzet (CIMOS), gdje su se upoznali s postupkom proizvodnje aluminijskih dijelova i to od ulaza sirovine do izlaza gotovih poluproizvoda.


[OPŠIRNIJE]Projekt “Oplemenimo našu knjižnicu“
Irina Kosanović / datum: 31. 3. 2017. 09:39

30.3.2017.

Ove smo školske godine krenuli u projekt revitalizacije fonda naše školske knjižnice. Mnogobrojni upiti hrvatskim i stranim donatorima urodili su plodom.

Gospodin Christian Wright, savjetnik za odnose s javnošću Veleposlanstva; gospođa Marica Bahlen, direktorica Informative Resource Centra i  gospođa Stacia Clifton iz Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država iz Beograda, posjetili su našu školu 30. ožujka ove godine te uz susret s učenicima i predstavnicima Grada, donirali knjige našoj knjižnici.


Zahvala:
Bilo nam je jako lijepo i nezaboravno kod vas. Svi ste se zaista potrudili biti divni domaćini
te pokazati svoju specifičnost i predanost radu u školi. To mogu samo stvarni entuzijasti.
Primite srdačne pozdrave od gospodina Wrighta i mene!
Maca Bahlen
Director, Information Resource Center,  U.S. Embassy Zagreb


[OPŠIRNIJE]Dan narcisa
Irina Kosanović / datum: 28. 3. 2017. 17:05

25.3.2017.

Obilježavajući Dan narcisa (prevencija i rano otkrivanje raka dojke), članice Lige protiv raka Buzet i Srednja škola Buzet, odnosno učenice 1.g - Karla Havić i Nina Delić dijelile su na Fontani edukativne letke i narcise da bi potaknuli prevenciju i informirali građane o toj bolesti. Promotivne letke osmislili su i izradili učenici 4.g - Darian Ušić-Čeh i Elvis Marinac zajedno s prof. Irinom Kosanović.

 


[OPŠIRNIJE]Dan ružičastih majica
Irina Kosanović / datum: 27. 3. 2017. 13:13

22.2.2017.

Dana 22. veljače 2017. obilježili smo Dan ružičastih majica tako da smo ih svi odjenuli te snimili zajedničke fotografije s porukom zajedništva.


[OPŠIRNIJE]Posjet pivovari Buzet- 4.b razred
Irina Kosanović / datum: 26. 3. 2017. 19:10

21.3.2017.

Učenici 4.b razreda posjetili su Istarsku pivovaru Buzet u sklopu izvanučioničke nastave. 


[OPŠIRNIJE]Projekt "Naputak za eko kutak"
Irina Kosanović / datum: 23. 3. 2017. 10:58

Srednja škola Buzet sudjelovala je u provedbi projekta Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva  koji  se pod nazivom „Naputak za eko kutak“ od 01.10.2016. do 31.3. 2017. godine provodio u buzetskom Domu za starije osobe.


[OPŠIRNIJE]Prvenstvo u kickboxingu
Irina Kosanović / datum: 21. 3. 2017. 13:29

18.3.2017.

u Kostreni je održano prvenstvo Hrvatske u kickboxingu.

Korina Zugan - 1. mjesto  i Matea Petohleb - 3. mjesto
Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]Srednja škola Buzet na desetoj državnoj smotri simuliranih suđenja iz građanskog odgoja i obrazovanja
Irina Kosanović / datum: 15. 3. 2017. 16:46

11.3.2017.

11. ožujka 2017.g. održana je na Općinskom sudu u Novom Zagrebu, Državna smotra simuliranih suđenja iz Građanskog odgoja i obrazovanja.

Školu su u timu tužiteljstva predstavljale Leana Vratović, Dea Belasić i Alesia Nežić članovi obrane Ela Mandalenić, Ana Jurišić i Petra Šorgo dok su u ulozi svjedoka bile Romina Rabak, ErikaSirotić, Anamarija Guzijan, Ela Pahor, Kristina Tomić, Karla Havić pod mentorstvom profesorice Jasminke Miletić.


[OPŠIRNIJE]Književni susret s Hrvojem Šalkovićem
Irina Kosanović / datum: 13. 3. 2017. 16:32

10.3.2017.

Ime mu je Šalković, Hrvoje Šalković – svjetski putnik, avanturist, spisatelj.  Jedan od rijetkih ljudi koji su prošli svih sedam kontinenata i roditelj početnik. Jasno je da nam je ovako svestran čovjek  na književnom susretu u Buzetu 10. ožujka 2017.  imao mnogo toga za ispričati i otvorio nam mnogo prozora u svijet. 


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz povijesti
Irina Kosanović / datum: 10. 3. 2017. 09:48

07.3.2017.

Erika Sirotić učenica 2.g razreda osvojila je izvrsno 2. mjesto.
(mentor prof. Hrvoje Badurina)
Čestitke!


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz geografije
Irina Kosanović / datum: 6. 3. 2017. 09:52

23.2.2017.

Učenik 3.g razreda Dominik Vivoda osvojio je  2. mjesto.
(mentor prof. Tolušić Božo)
Čestitke!


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz engleskog jezika
Irina Kosanović / datum: 2. 3. 2017. 09:43

21.2.2017.

Prvo mjesto ostvarila je Anamarija Guzijan, učenica 2. razreda gimnazije (mentor prof. Sanja Pincan)!

Čestitamo na odličnom uspjehu!


[OPŠIRNIJE]Infokup 2017' - županijsko natjecanje iz informatike
Irina Kosanović / datum: 27. 2. 2017. 21:07

10.2.2017.

Srednju školu Buzet na županijskoj razini natjecanja predstavljalo je čak 5 učenika:

Nežić Ernest (1.g), Sirotić Erika (2.g), Sirotić Martina (2.g), Guzijan Anamarija (2.g) i Zubin Deni (3.g)          
(mentorica prof. Irina Kosanović) 

Čestitamo svim učenicima na izvrsnim rezultatima, a pogotovo Eriki Sirotić na osvojenom  2. mjestu u županiji i 8. mjestu  od ukupno 191 učenika u RH !!!


[OPŠIRNIJE]Posjet tvrtki Rimac automobili i hokejskoj utakmici
Irina Kosanović / datum: 21. 2. 2017. 19:35

02.2.2017.


[OPŠIRNIJE]Naša najčitateljica
Irina Kosanović / datum: 31. 1. 2017. 12:14

Ove smo školske godine proveli anketu o čitateljskim navikama naših učenika i „pronašli“ najčitateljicu. To je Anamarija Guzijan, učenica 2.g razreda, koja osim lektire voli čitati i u slobodno vrijeme.


[OPŠIRNIJE]RSS


vijesti
Blagdanska čestitka
Irina Kosanović / datum: 21. 12. 2018. 19:59


[OPŠIRNIJE]Zadnji dan nastave
Irina Kosanović / datum: 21. 12. 2018. 19:13

 Zadnji dan u našoj školi u prvom polugodištu, prije   božićnih i novogodišnjih blagdana, bio je prilika za           druženje učenika i nastavnika.

 Jedna grupa učenika i nastavnika je bila na terenskoj     nastavi u Rijeci i u posjetu Dječjem domu Ivana Brlić   Mažuranić u Lovranu.

 


[OPŠIRNIJE]Najava projekta „Učimo i zabavljajmo se zajedno“
Irina Kosanović / datum: 18. 12. 2018. 20:08

Najavljujemo projekt i terensku nastavu 21. prosinca 2018. godine.

Projekt "Učimo i zabavljajmo se zajedno" je osmislila prof. mentor Irina Kosanović. Prihvaćen je na sjednici Nastavničkog vijeća 3. rujna 2018.
Cilj projekta je povezati razne izvannastavne aktivnosti Škole (informatičari, matematičari, volonteri, školski knjižni klub). Posjetit ćemo riječku džamiju i informatički muzej u Rijeci. Središnja je aktivnost posjet Dječjem domu „Ivana Brlić Mažuranić“ u Lovranu gdje će učenici 4.g i 3.g razreda u zajedništvu s profesorima pratiteljima biti svojevrsni edukatori, animatori te mali ali uistinu veliki predavači nazočnoj djeci.

Zahvaljujemo se svim učenicima i djelatnicima Škole i ravnateljici prof. Gumilar, koji su se uključili u ovu hvalevrijednu humanitarnu akciju. Prikupljen je iznos od 2.900,00 kn koji se je utrošio za računalo koje će se donirati štićenicima Doma.

Svima velika hvala! animated-heart-image-0861 animated-heart-image-0861


Jasminka Miletić, prof. mentor


[OPŠIRNIJE]Volonteri u prosincu
Irina Kosanović / datum: 18. 12. 2018. 18:05

U sklopu Božićne akcije Caritasa, Pomažemo zajedno, u kojem će se svatko bez izuzetaka osjećati vrijednim i imati jednake prilike za dostojanstven život, prikupili smo 470,00 kn.

Zahvaljujemo se svim učenicima i djelatnicoma Škole koji su kupnjom prigodnih narukvica dali doprinos toj akciji.


Jasminka Miletić, prof. mentor


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan ljudskih prava
Irina Kosanović / datum: 12. 12. 2018. 17:16
Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava Knjižni klub Srednje škole Buzet kontaktirao je pučku pravobraniteljicu, gospođu Loru Vidović.
Ove se godine slavi 70. obljetnica potpisivanja Opće deklaracije o ljudskim pravima UN-a.

Svaki pojedinac ima urođeno dostojanstvo kao i neotuđiva prava, bez obzira na boju kože, spol, vjeroispovijest, imovinsko stanje, nacionalno ili društveno podrijetlo.

Poruka pučke pravobraniteljice

B. Labotić, dipl. bibliotekar


[OPŠIRNIJE]Naj-akcija u 2018. godini - dramska igra s pjevanjem "Miki Trasi"
Irina Kosanović / datum: 7. 12. 2018. 08:57

Grad Buzet je kao Naj-akciju provedenu na svome području u 2018. godini prijavio dramsku igru s pjevanjem “Miki Trasi”kao zajednički projekt triju odgojno-obrazovnih ustanova koje djeluju na području Grada Buzeta: Osnovne škole „Vazmoslav Gržalja“ Buzet, Srednje škole Buzet i Umjetničke škole Matka Brajše Rašana Labin, Područnoga odjela Buzet.
Na ovogodišnjoj je svečanosti održanoj 20.11.2018. u Zagrebu Dramskoj igri s pjevanjem “Miki Trasi” dodijeljena je Pohvala za uspješno provedenu Naj-akciju 2018.

Čestitamo svima koji su sudjelovali u pripremi i realizaciji ovoga projekta.

Više možete pročitati na http://www.buzet.hr/novosti/detaljno/dramskoj-igri-s-pjevanjem-miki-trasi-slavni-kapetan-priznanje-za-naj-akciju?fbclid=IwAR2JEsjsOWxpv_CI_rGT4txCZ2V1DDy1LME0k0D3c7coGSsPQ3F2VaGbuC4


[OPŠIRNIJE]Projekt "From GLOBE to Erasmus" - zadnji dan
Irina Kosanović / datum: 1. 12. 2018. 20:14

Zadnji dan mobilnosti bio je rezerviran za posljednju radionicu tijekom koje smo usavršili postupak formiranja istraživačkih pitanja, postavljanja hipoteza i odabira metoda provedbe znanstvenog istraživanja. Današnja stanka za kavu pretvorila se u domjenak iznenađenja koji su pripremili učenici kulinarskog smjera škole u Nysi. Na domjenku nas je ravnatelj srdačno pozdravio, zaželio uspjeh u provedbi projekta i uručio nam prigodne oproštajne darove. Zatim smo se uputili do obližnjega planinarskog izletišta i nakon osvježavajuće šetnje uživali u obilnom ručku. Time smo i zaključili svoj boravak u Nysi. Preostalo nam je samo da se malo odmorimo i krenemo kući.


[OPŠIRNIJE]Projekt "From GLOBE to Erasmus" - četvrti dan
Irina Kosanović / datum: 1. 12. 2018. 20:11

Četvrti dan također je bio prepun aktivnosti.. Nakon dva odslušana nastavna sata prisustvovali smo predstavljanju lokalne tvornice Bioagra koja se na inovativan način bavi proizvodnjom bioetanola te ulja i aditiva za stočnu hranu iz kukuruza. 
Nastavak sunčanoga dana iskoristili smo za šetnju do jezera Nysa gdje smo imali priliku mjeriti ph vrijednost i količinu otopljenog kisika u jezerskoj vodi. 
Na kraju radnoga dana izradili smo prezentaciju o svemu što smo doživjeli i naučili na ovoj mobilnosti, a veliko finale bilo je odmjeravanje snaga u badmintonu i košarci te učenje novih plesnih pokreta.


[OPŠIRNIJE]Projekt "From GLOBE to Erasmus" - treći dan
Irina Kosanović / datum: 1. 12. 2018. 20:08

Treći dan mobilnosti bio je rezerviran za izlet u Wroclaw,, grad oko 90 kilometara udaljen od Nyse. Posjetili smo Hydropolis, wroclavski vodovod u sklopu kojeg se nalazi impresivni interaktivni izložbeni prostor gdje smo upoznali vodoopskrbni sustav Wroclawa i puno naučili o važnosti vode za čitav živi svijet.. 
Nakon Hydropolisa uputili smo se u centar grada gdje smo bili gosti Zavoda za geografiju Sveučilišta u Wroclawu te smo poslušali predavanje o građevinama i područjima Poljske koji su pod zaštitom UNECSO-a. Uslijedio je razgled povijesne jezgre grada,, a nakon okrijepe u studentskoj menzi slobodno vrijeme proveli smo razgledavajući božićni sajam na ugodnih -6 Celzijevih stupnjeva.


[OPŠIRNIJE]Projekt "From GLOBE to Erasmus+" - drugi dan
Irina Kosanović / datum: 1. 12. 2018. 19:34

 Drugi je dan za neke započeo nastavnim satima s učenicima domaćinima dok su neki odspavali malo duže jer su njihovi domaćini imali slobodan prvi sat. 

Uslijedile su prezentacije škola i regija na temelju kojih su učenici mogli uočiti sličnosti i razlike u očuvanju okoliša Nyse, Rotterdama i Buzeta. 

Nakon kratke stanke za kavu i kolače učenici su dobili upute za formiranje istraživačkih pitanja. Zadatak su odradili u tročlanim međunarodnim grupama, a nakon toga su otišli na zasluženi ručak. 

Radni dio drugoga dana završili smo razgledom Nyse i njenih značajnih povijesnih građevina i spomenika. 

Na kraju dana odmjerili smo snage u kuglanju.. 

 
 
 

[OPŠIRNIJE]Projekt Walk the Global Walk
Irina Kosanović / datum: 30. 11. 2018. 12:01

Civilno društvo i obrazovne institucije diljem svijeta, a posebno u Europi, udružile su se kako bi napravile korak unaprijed glede primjene obrazovanja za globalno građanstvo u formalnom kontekstu. Vijeće Europe, UNESCO, Europska mreža za globalno obrazovanje i druge važne organizacije i mreže pomogle su u razvijanju strategija i praksi za razvoj obrazovanja za globalno građanstvo i održivi razvoj u suradnji s državnim i lokalnim vlastima.

U skladu sa svim navedenim i Srednja škola Buzet uključila se zajedno s brojnim školama s područja Istarske županije u projekt Walk the Global Walk.

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Projekt "From GLOBE to Erasmus+" - prvi dan
Irina Kosanović / datum: 28. 11. 2018. 14:04
Nakon beskrajno dugog, ali veselog putovanja stigli smo u Nysu. 

Prvi dan mobilnosti protekao je u istraživačkom duhu jer smo se u školi od 1000 učenika vrlo lako mogli i izgubiti. Dočekao nas je ravnatelj, a nastavnice engleskoga jezika i geografije provele su nas kroz hodnike i učionice ove ogromne škole. 

 

 


[OPŠIRNIJE]Počast žrtvama Vukovara
Irina Kosanović / datum: 19. 11. 2018. 21:02

Prigodnim programom prisjetili smo se tragičnih događaja iz novije povijesti naše domovine i odali počast žrtvama Vukovara.  


[OPŠIRNIJE]Obilježavanje 100. godišnjice Prvog svjetskog rata
Irina Kosanović / datum: 15. 11. 2018. 21:33

Povodom obilježavanja 100. godišnjice Prvoga svjetskog rata u Narodnom domu Buzet je održana promocija i prezentacija knjige Popis gubitaka autora i urednika Roberta Matijašića, koautora Deana Krmca i moderatora Mirjana Flega. Djelo se smatra prvim pokušajem kvantifikacije vojnih gubitaka Velikoga rata te individualizacije imena tisuća Istrana i Buzećana koji su predugo zaboravljeni.

Na predstavljanju djela sudjelovali su i učenici Srednje škole Buzet. 


Božo Tolušić, prof.


[OPŠIRNIJE]Projekt „Rošćina i Humšćina“
Irina Kosanović / datum: 16. 11. 2018. 16:53

Projekt „Rošćina i Humšćina“, četvrti u nizu zavičajnih projekata Srednje škole Buzet, predstavili smo javnosti 8.11.2018. Radeći na projektu istražili smo geografsko-povijesne i jezične osobitosti, gastronomiju, stare zanate. Upoznali smo povijest željeznice, glazbenu tradiciju, narodne običaje i legende, prisjetili se značajnih glagoljskih spomenika, otkrili detalje iz stvaralačkoga životopisa znamenitih ličnosti Rošćine i Humšćine. Razgovarali smo sa svojim roditeljima, bakama, djedovima, rođacima, prijateljima i susjedima, skupljali stare uporabne predmete, dokumente i fotografije koji svjedoče o nekim davnim, ali za sve nas značajnim i dragim vremenima. Sastavili smo i mali razlikovni rječnik da se „ne puzuabi domaća beseda“ i da se vidi koliko su jezici naših sela slični ili različiti. 
Istraženo i naučeno o Rošćini i Humšćini prvi smo put pokazali na 2. Festivalu zavičajnosti održanom 28. travnja 2018. u Labinu gdje smo uredili izložbeni prostor i prikazali petminutni film za čije su stvaranje zaslužni učenici naše škole. Naš je izložbeni kutak izazvao veliku pozornost posjetitelja i organizatora te će fotografija izložaka zauzeti svoje mjesto na stranici službenoga kalendara Istarske županije za 2019. godinu.
Zahvaljujemo Istarskoj županiji koja je među pristiglim prijavama za sufinanciranje zavičajnih projekata prepoznala vrijednost i našega projekta te mu dodijelila financijska sredstva za istraživački rad, provedbu i prezentaciju. Zahvaljujemo i svima ostalima koji su na bilo koji način pomogli da se naš projekt ovako lijepo predstavi.

U programu prilikom otvaranja izložbe sudjelovali su: Školski bend, gunjci Arkul iz Željezničarskoga kulturno-umjetničkoga društva „Renato Pernić“, gospodin Vladimir Pernić, a prisutnima se obratila i voditeljica projekta profesorica Mateja Runko.


[OPŠIRNIJE]NOVOSTI u vezi projekta "From GLOBE to Erasmus+"
Irina Kosanović / datum: 5. 11. 2018. 18:56

1. Učenici 2.g, 3.g i 4.g su tijekom listopada 2018. na izbornoj nastavi iz Engleskog jezika imali projektni tjedan razgovora o ekološkim temama, a jedan od rezultata je i prigodno ukrašen pano u hodniku naše škole.

2. Izabrani su učenici koji će krajem studenog sudjelovati u mobilnosti u Poljskoj, u gradu Nysa. S profesoricama Martinom Kedžo i Marinom Miter putuju: Kristina Staraj i Ana Totman iz 3.g, Karla Jakac iz 2.g, Lara Fabris, Valnea Muzica i Lukas Višić iz 1.g.

3. S njihovim roditeljima smo obavili roditeljski sastanak.


[OPŠIRNIJE]Halloween u našoj školi
Irina Kosanović / datum: 2. 11. 2018. 13:15

U sklopu nastave engleskog jezika učenici 3.g razreda s prof. Martinom Kedžo obilježili su tradicionalnu Noć vještica (Halloween) izradom strašnih bundeva.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ - Inspiration Day
Irina Kosanović / datum: 22. 10. 2018. 20:00

Naša je škola 12.10.2018. godine sudjelovala na Inspiration Day-u u Zagrebu koji je organizirala Agencija za mobilnost i programe europske unije. Ponosni smo da smo naše projekte kao primjere dobre prakse mogli predstaviti budućim korisnicima Erasmus+ programa, te im biti poticaj i inspiracija za prijavu projektnih prijedloga na natječaju za 2019. godinu. 
I to nije sve. U sklopu ovoga događanja preuzeli smo i nagradu (laptop) za najbolju srednju školu u Hrvatskoj koja u svojim projektima koristi ECVET (Europski kreditni sustav u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju - europski alat za prijenos, prikupljanje i priznavanje vještina i znanja stečenih u različitim sustavima i državama, a s ciljem njihovog uvrštavanja u strukovne kvalifikacije).  


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan kravate u našoj školi
Irina Kosanović / datum: 19. 10. 2018. 19:19

Svjetski dan kravate globalno se obilježava 18. listopada.

Pod "opširnije" pogledajte kako su taj dan obilježili učenici naše škole.

 


[OPŠIRNIJE]Kviz Krasna Zemljo
Irina Kosanović / datum: 16. 10. 2018. 11:50

U Novigradu je 12.10.2018. održan kviz iz zavičajne povijesti Krasna Zemljo, na kojem su sudjelovali učenici Dilan Kontić i Ernest Nezić , i osvojili šesto mjesto, s mentorom Božom Tolušićem.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ 3
Irina Kosanović / datum: 9. 10. 2018. 18:26

U sklopu projekta „From GLOBE to Erasmus+“ otvoren je natječaj za prvu mobilnost (od 26.11.2018. do 1.12.2018.) u Poljskom gradu Nysa. Motivacijska pisma zaprimaju se u papirnatom obliku do 12. listopada 2018.

Otvoren je natječaj za logo Erasmus+ projekta „From GLOBE to Erasmus“. Ideje za logo se primaju do 19.10.2018. na mail adresu: ssberasmus@gmail.com


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ 3
Irina Kosanović / datum: 11. 9. 2018. 21:46

Radujemo se što možemo objaviti da ove školske godine sudjelujemo u projektu u sklopu Erasmus+ programa namijenjenomu gimnazijskim razredima. Kao partneri uz nizozemsku školu Wolfert van Borselen School Group iz Amsterdama uključili smo se u projekt čiji je nositellj Zespol Szkol i Placowek Oswiatowych, škola iz poljskoga grada Nysa. Projekt pod nazivom „From GLOBE to Erasmus“ („Od GLOBE-a do Erasmusa“) realizirat će se u razdoblju od rujna 2018. do lipnja 2020. godine.

U projektu će sudjelovati svi učenici gimnazijskih razreda tako što će između prosinca i veljače grupnim oblikom rada realizirati svoje miniprojekte i na kraju prezentirati ostvarene rezultate. Grupe će biti formirane kao internacionalne grupe što znači da će svaki naš učenik gimnazijskoga razreda imati partnera u Poljskoj i Nizozemskoj. Tijekom projekta učenici će napraviti dva miniprojekta, svake godine po  jedan.

 


[OPŠIRNIJE]Školska godina 2018./2019.
Irina Kosanović / datum: 2. 9. 2018. 13:05
Dragi učenici i roditelji,
 
novu nastavnu godinu započet ćemo 3. rujna 2018. u 8.15 sati.
 
Sretnu i uspješnu školsku 2018./2019. godinu
žele vam djelatnici Srednje škole Buzet.
 Kalendar školske godine 2018./2019.
 

[OPŠIRNIJE]Zadnji dan nastave za maturante
Irina Kosanović / datum: 18. 5. 2018. 14:47

Naši će maturanti u utorak, 22. svibnja 2018., obilježiti završetak svoga srednjoškolskog obrazovanja zajedničkim druženjem izvan škole, na lokaciji po svom izboru.

Proslava je u organizaciji maturanata i njihovih roditelja u čemu Škola ne sudjeluje te se ograđuje od svih  eventualnih neželjenih posljedica.

                                                   Ravnateljica Marija Pavletić, dipl. biolog


[OPŠIRNIJE]Festival zavičajnosti Srednje škole Buzet – 2018
Irina Kosanović / datum: 17. 5. 2018. 15:59

Srednja škola Buzet sudjelovala je 27. travnja 2018. godine na 2. Festivalu zavičajnosti, održanom u sportskoj dvorani Srednje škole Mate Blažina Labin u Labinu, na kojem su predstavili zavičajnu temu „Rošćina i Humšćina“ prigodnim štandom te petominutnim videouratkom u kojem je sažeto prikazano čime su se učenici naše škole bavili, što su naučili i što su izradili. Izučavali smo glagoljašku i sakralnu ostavštinu, jezične posebnosti, rad na očuvanju jezične, spomeničke i glazbene kulturne tradicije te utjecaj željezničarstva na život stanovnika ovoga kraja.


[OPŠIRNIJE]Stručna nastava u Istarskoj pivovari Buzet - 4.b
Irina Kosanović / datum: 17. 5. 2018. 13:31

 

Učenici TES-a, 4.b razreda na stručnoj nastavi u Istarskoj pivovari Buzet


[OPŠIRNIJE]Natječaj "Di ča slaje zvoni" - pjesma "Bračana"
Irina Kosanović / datum: 17. 5. 2018. 12:15

Pjesma "Bračana" učenika 3. b razreda Paula Krbavčića poslana je na natječaj "Di ča slaje zvoni" te je odabrana za objavljivanje u zbirci Kako ča zvoni va Žminje 2018. 

Čestitamo Paulu!


[OPŠIRNIJE]Aleksandar Popov - državni kadetski prvak u streljaštvu
Irina Kosanović / datum: 16. 5. 2018. 12:38

http://www.buzet.hr/novosti/detaljno/zlato-aleksandra-popova-u-streljashtvu

Čestitamo Aleksandru na iznimnom uspjehu!


[OPŠIRNIJE]Eko-kviz "Lijepa naša" 2018
Irina Kosanović / datum: 8. 5. 2018. 12:43

Na Eko-kvizu, Lijepa Naša 2018. održanom u Zagrebu, 04.-06.svibnja 2018. kao Svehrvatsko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola sudjelovale su ukupno 53. škole, iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, od čega 21. srednja škola.

Našu školsku ekipu predstavljali su učenici Mihaela Božić, Dilan Kontić, Martina Sirotić i Dominik Vivoda i mentor Božo Tolušić, prof. te osvojili 10.mjesto. Šumska zajednica kanjona rijeke Mirne, rad s kojim su učenici predstavili našu školu realiziran je uz mentorstvo prof. Gorana Gotlibovića.

 

[OPŠIRNIJE]2. Festival zavičajnosti za srednje škole Istarske županije
Irina Kosanović / datum: 7. 5. 2018. 12:29

Učenici Srednje škole iz Buzeta u njihovom projektu obradili su četiri točke, glagoljaštvo, izrada freski, glazbena i željezničarska tradicija Roča te razlikovni riječnik Humskog i Ročkog idioma".

 - članak od 27.4.2018.


[OPŠIRNIJE]Državno natjecanje iz geografije
Irina Kosanović / datum: 28. 4. 2018. 11:26

 Na 25. Državnom natjecanju iz geografije održanom u   Vukovaru od 23. do 25.travnja 2018. učenik 4.razreda   gimnazije Dominik Vivoda osvojio je 4.mjesto na     terenskom dijelu natjecanja, te rješavanjem testova osvojio    8.mjesto u ukupnom poretku, pod vodstvom mentora, prof.     Bože Tolušića.

Čestitamo Dominiku na izuzetnom uspjehu!


[OPŠIRNIJE]Radionica - "Proširi i iskoristi znanja - stekni digitalni certifikat"
Irina Kosanović / datum: 23. 4. 2018. 13:18

U Srednjoj školi Buzet 13., 14. i 20.  travnja održana je trodnevna radionica digitalnog marketinga u trajanju od 12 sati. Organizator i voditelj  radionice je  prof. Irina Kosanović a suvoditelji su bili učenici izvannastvane skupine „Informatičari“ – Deni Zubin, 4. g i Erika i Martina Sirotić, 3. g.
U radionici je sudjelovalo 18 polaznika: dva profesora (Dalibor Pilekić i Milka Liščuk) te 16 učenika (2. g, 3. g, 4. g, 1. b i 3. b). Svi su polaznici uspješno obradili 106 cjelina te pristupili završnom ispitu i stekli Google digitalni certifikat.


[OPŠIRNIJE]Međužupanijsko natjecanje mladih Crvenog križa
Irina Kosanović / datum: 16. 4. 2018. 13:48

U subotu, 14. travnja u Ogulinu je održano Međužupanijsko natjecanje mladih Crvenog križa.

Sudjelovala je 21. ekipa podmlatka i mladeži. Buzetsku ekipu su predstavljali: Petra Fabijančić, Katja Jakac, Jana Blažević, Antonela Sinčić, Chiara Jerman,  Nikolina Tadić - osnovna škola, te Leonardo Smoljić, Mihaela Božić, Karla Jakac, Ema Bauer i Nikolina Jovanov - srednja škola. Podmladak je osvojio 6. mjesto a mladež 7. mjesto. Ekipe su vodili mentori Vesna Tolušić i prof. Božo Tolušić. 


[OPŠIRNIJE]Projektni dan SŠ Buzet- Glas Istre
Irina Kosanović / datum: 3. 4. 2018. 16:24

- članak od 30.03.2018.


[OPŠIRNIJE]Projektni dan SŠ Buzet - prilog TV Istra
Irina Kosanović / datum: 30. 3. 2018. 15:36

Dana 29. ožujka  2018. godine na portalu Tv Istre predstavljen je naš projektni dan. Zahvaljujemo Tv Istri !

Prilog


[OPŠIRNIJE]Učenik Dominik Vivoda pozvan je na Državno natjecanje iz geografije
Irina Kosanović / datum: 30. 3. 2018. 15:22

Nakon održanih školskih i županijskih natjecanja, najbolji učenici, među kojima je i naš Dominik Vivoda (mentor prof. Božo Tolušić), pozvani su na Državno natjecanje iz geografije koje će se održati od 23. do 25. travnja u Vukovaru.

Želimo mu puno uspjeha!

 


[OPŠIRNIJE]Državna smotra simuliranih suđenja iz Građanskog odgoja i obrazovanja
Irina Kosanović / datum: 26. 3. 2018. 16:19

  10. ožujka 2018.g. održana je na Općinskom sudu u   Novom Zagrebu, Državna smotra simuliranih suđenja iz   Građanskog odgoja i obrazovanja. Na njoj su između 23   gimnazijske i strukovne škole, sudjelovali i  učenici   Srednje škole Buzet - Petra Šorgo, Romina Rabak, Ana   Jurišić, Alesia Nežić, Erika Sirotić, Anamarija Guzijan, Karla Havić, Lea Nežić, Sara Majcan i Ana Kajin s voditeljicom prof. Jasminkom   Miletić.

 


[OPŠIRNIJE]Projektni dan - 28. ožujka 2018.
Irina Kosanović / datum: 23. 3. 2018. 15:51

Srednja škola Buzet

Vas poziva na

DAN OTVORENIH VRATA– Projektni dan

u srijedu 28. ožujka 2018. s početkom u 15.30 h

Pripremili smo za vas različite radionice iz područja:

sporta, strojarstva, vještina naučenih projektom Erasmus+, fizike i elektromehanike, kemije i biologije, povijesno-jezičnog viđenja bajki, matematike i informatike putem izazova Escape Room te vještina simuliranja sjednice Sabora te geografije.

Bila bi nam čast da svojim dolaskom uveličate naš trud, kreativnost, vještine i znanje te da uživate u novom iskustvu koje vam pružamo.                         


          Ravnateljica: Marija Pavletić, dipl. biolog


[OPŠIRNIJE]21. ožujka Svjetski dan borbe protiv rasne diskriminacije
Irina Kosanović / datum: 21. 3. 2018. 16:18

21. ožujka u cijelome se svijetu obilježava Svjetski dan borbe protiv rasne diskriminacije. Tom prigodom školska je knjižničarka kontaktirala udrugu ROMI.HR, obzirom da se oni najčešće suočavaju s problemima rasne diskriminacije u Republici Hrvatskoj. Udruga je sastavila priopćenje koje smo iskoristili za školski pano, a s učenicima 3.a razreda provedena je svojevrsna debata na temu rasne diskriminacije. Učenici su zaključili kako je takva vrsta diskriminacije besmislena. 


[OPŠIRNIJE]Državno Natjecanje iz informatike - Deni Zubin osvojio 7. mjesto
Irina Kosanović / datum: 16. 3. 2018. 16:29

   Deni Zubin, učenik 4. razreda gimnazije, osvojio     je odlično 7. mjesto na Državnom natjecanju iz   informatike - Osnove informatike (mentor prof. Irina   Kosanović), koje se održalo od 13. do 16. ožujka u   Primoštenu. U kategoriji Osnove informatike 554   učenika je krenulo u natjecanje, a samo 13 najboljih je  imalo tu čast biti pozvano na državnu razinu.

Čestitamo Deniju na izuzetnom uspjehu!


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava Zagreb - 4.g i 4.b
Irina Kosanović / datum: 15. 3. 2018. 10:55

Učenici 4.g i 4.b razreda bili su u petak 9. ožujak 2018. na terenskoj nastavi u Zagrebu. U sklopu nastave Politike i gospodarstva posjetili su Hrvatski sabor i HNB. Puno su naučili i usput se dobro zabavili.

 


[OPŠIRNIJE]Knjižnica Srednje škole Buzet u projektu Sailing Book
Irina Kosanović / datum: 14. 3. 2018. 20:51

           Knjižnica Srednje škole Buzet se nakon projekta BookCrossing Book on Wings u Zračnoj luci Rijeka uključila u novi projekt. Riječ je o suradnji s Gradskom knjižnicom Zadar koja je  2017.  godine u suradnji s Tankerkomerc Marinom Zadar realizirala projekt Sailing Book. Riječ je o projektu koji je zasnovan na uvjerenju da knjiga treba biti slobodna i dostupna.


[OPŠIRNIJE]Natjecanje iz povijesti - županijska razina
Irina Kosanović / datum: 12. 3. 2018. 10:59

Na županijskom natjecanju iz povijesti održanom 7.3.2018. u Pazinu sudjelovale su i učenice Srednje škole Buzet - Erika Sirotić (III.g) i Valentina Dujanić (IV.g) s mentorom prof. Hrvojem Badurinom.

Na natjecanju su osvojile 2. (Erika Sirotić) i 4. (Valentina Dujanić) mjesto.

Čestitamo na uspjehu!


[OPŠIRNIJE]Natjecanje iz geografije - Dominik Vivoda - županijski prvak
Irina Kosanović / datum: 5. 3. 2018. 15:29

 Na županijskom natjecanju iz Geografije održanog   1.3.2018. g u Rovinju, učenik 4. razreda gimnazije, Dominik Vivoda osvojio je 1.mjesto.

Rezultat ima još veću vrijednost s obzirom da je učenik postigao najbolji rezultat od svih srednjoškolskih sudionika.


[OPŠIRNIJE]Srednja škola Buzet uključila se ove godine u obilježavanje World Maths Day (Svjetski dan matematike)
Irina Kosanović / datum: 2. 3. 2018. 13:52

Ove godine, na inicijativu prof. Kosanović, učenici Srednje škole Buzet uključit će se u  međunarodno internetsko natjecanje u rješavanju matematičkih zadataka i tako obilježiti Svjetski dan matematike.

Svjetski dan matematike jedan je od najvećih globalnih obrazovnih događaja (više od četiri milijuna  sudionika) kojemu je cilj populariziranje aritmetičkih zadataka na zabavan i smislen način.
Iz naše škole prijavilo se trinaest učenika: 1.g - Petra Flego, Jan Grbac, Dominik Krušvar, Jana Marinac; 2.g – Karlo Belušić, Jazz Richard Greblo, Aleks Mrvoš, Matteo Musizza, Ernest Nežić; 3.g – Erika Sirotić, Martina Sirotić; 4.g – Dominik Vivoda, Deni Zubin.

 


[OPŠIRNIJE]Učenik Deni Zubin pozvan je na Državno natjecanje iz informatike
Irina Kosanović / datum: 26. 2. 2018. 14:36

Najbolji mladi informatičari okupit će se i ove godine u Primoštenu, u Hotelu Zora, gdje se od 13. do 16. ožujka održava Državno natjecanje iz informatike.

Učenik 4.g razreda Deni Zubin, u kategoriji  Osnove informatike, postigao je 2. mjesto na županijskoj razini, odnosno 7. mjesto u Republici Hrvatskoj od ukupno 188 učenika i time, zajedno s mentoricom, prof. Irinom Kosanović,  zavrijedio poziv na najvišu razinu.

Želimo mu puno uspjeha!


[OPŠIRNIJE]Učenik Jan Grbac pozvan na Županijsko natjecanje iz kemije
Irina Kosanović / datum: 20. 2. 2018. 13:08

Naši učenici gimnazije Leonardo Smoljić i Jan Grbac 07.2. sudjelovali su na školskom natjecanju iz kemije, te je na županijsko natjecanje 08.3. pozvan učenik Jan Grbac.


 


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan socijalne pravde
Irina Kosanović / datum: 19. 2. 2018. 13:13
 
Povodom Svjetskoga dana socijalne pravde koji se obilježava 20. veljače, gospodin Nedjeljko Marković, dipl. soc. radnik iz zagrebačke udruge Pragma, uputio je poruku našim učenicima.
Zahvalio nam je što potičemo učenike na razmišljanje o ovome danu, što je rijetkost te pozvao na zajedničko druženje u našoj školi ili prostorijama udruge.

 


[OPŠIRNIJE]Pozivnica za hommage Jacquesu Brelu
Irina Kosanović / datum: 19. 2. 2018. 12:09

Gospođa Jennifer Lazarić Jungić, voditeljica Francuske alijanse Rijeka, koja je nedavno održala predavanje u našoj školi, uputila nam je pozivnicu za hommage Jacquesu Brelu u izvedbi francuske trupe Brel emotions.


[OPŠIRNIJE]Tour of Croatia traži volontere
Irina Kosanović / datum: 19. 2. 2018. 11:25

Međunarodna biciklistička utrka Tour of Croatia traži volontere. Održat će se od 17. do 22. travnja u šest etapa diljem Hrvatske. Zainteresirani se mogu pridružiti timu volontera u gradu koji im najviše odgovara. 

 


[OPŠIRNIJE]Donacija Gradske knjižnice Rijeka
Irina Kosanović / datum: 15. 2. 2018. 13:26

Gradska knjižnica Rijeka opskrbila je našu knjižnicu novom pošiljkom časopisa na stranim jezicima:

Time, L Espresso, L Obs.

B. Labotić, dipl. bibliotekar


[OPŠIRNIJE]Projekt Zelene knjižnice - 2 dio
Irina Kosanović / datum: 13. 2. 2018. 12:40

Knjižnica Srednje škole Buzet se u okviru projekta Zelene knjižnice priključila natjecanju "Europsko stablo godine". Sudjelovanjem u natjecanju podiže se svijest o potrebi očuvanja zaštićenih prirodnih vrijednosti i sveukupne bioraznolikosti, a prema Europi se prezentiraju prirodne ljepote kojima Hrvatska obiluje. Također, važno je naglasiti da je priroda pokretač razvoja i na njoj se temelji razvoj turizma, gospodarstva i ekonomije.

 Članak je objavljen na Portalu za škole 12.02.2018. godine.

 


[OPŠIRNIJE]Rezultati županijskog natjecanja iz informatike
Irina Kosanović / datum: 12. 2. 2018. 09:41

09.2.2018.

 U petak 9. veljače 2018. godine u Gimnaziji i strukovnoj   školi Jurja Dobrile Pazinodržano je županijsko natjecanje   iz informatike. Naši učenici pod vodstvom prof. mentorice   Irine Kosanović postigli su u kategoriji Osnove informatike sljedeće rezultate:
 

Poredak u Istarskoj županiji:                 Poredak u HR (od ukupno 188 učenika):

2. mjesto:   Deni Zubin                               7. mjesto:   Deni Zubin

3. mjesto:   Erika Sirotić                            11. mjesto:  Erika Sirotić

5. mjesto:   Ernest Nežić                           14. mjesto:  Ernest Nežić

6. mjesto:   Jazz Richard Greblo               18. mjesto:  Jazz Richard Greblo

7. mjesto:   Matteo Musizza                      21. mjesto:  Matteo Musizza

9. mjesto:   Martina Sirotić                       35. mjesto:  Martina Sirotić

              Čestitamo na ostvarenom uspjehu!

 


[OPŠIRNIJE]SŠ Buzet- STŠ Kopar
Irina Kosanović / datum: 9. 2. 2018. 18:28

02.2.2018.

https://www.ekoper.si/featured/na-obisku-v-kopru-dijaki-iz-buzeta/


[OPŠIRNIJE]SŠ Buzet- STŠ Kopar
Irina Kosanović / datum: 8. 2. 2018. 09:19

01.2.2018.

Novinari TV Istre posjetili su nas u Srednjoj tehničkoj školi Kopar u vrijeme provedbe 2. mobilnosti projekta "Industrijska računala i mikroupravljači u mehatronici".

TV Istra - prilog


[OPŠIRNIJE]Natjecanje iz informatike- školska razina
Irina Kosanović / datum: 30. 1. 2018. 13:59

Na školskom natjecanju koje je održano 18.01.2018. godine, naših je osam učenika uz mentorstvo profesorice Irine Kosanović postiglo odlične rezultate te su pozvani na županijsku razinu natjecanja 09.02.2018. godine u GSŠJD, Pazin.
Na natjecanje je pozvano šest učenika.

Deni Zubin i Erika Sirotić  -  2. mjesto / 39  (5. mjesto/ 554 u RH),
Matteo Musizza 3. mjesto / 39  (18. mjesto/ 554 u RH),
Ernest Nežić - 4. mjesto / 39  (19. mjesto/ 554 u RH),
Martina Sirotić - 5. mjesto / 39  (20. mjesto/ 554 u RH),
Jazz Richard Greblo7. mjesto / 39 (25. mjesto/ 554 u RH),
Karlo Belušić 13. mjesto / 39  (51. mjesto/ 554 u RH),
Vito Danielle Coglievina - 14. mjesto / 39  (52. mjesto/ 554 u RH).

Čestitamo svim učenicima na postignutom uspjehu!

       


[OPŠIRNIJE]Dan sigurnijeg Interneta
Irina Kosanović / datum: 29. 1. 2018. 17:55

Povodom Dana sigurnijeg Interneta, koji se obilježava u utorak, 6. veljače 2018. godine Nacionalni CERT će s početkom u 12:30 sati održati webinar naslovljen "WannaCry - Dani nesigurnog Interneta" .
Webinar će se održati putem Adobe Connect komunikacijskog i kolaboracijskog alata na adresi http://connect.carnet.hr/webinar. Za ulazak u virtualnu sobu potrebno je odabrati opciju 'Gost' i upisati svoje ime i prezime ili opciju AAI@EduHr te upisati svoje podatke potrebne za prijavu.


[OPŠIRNIJE]Projekt Zelene knjižnice
Irina Kosanović / datum: 29. 1. 2018. 14:34

Knjižnica Srednje škole Buzet je u okviru projekta Zelene knjižnice i suradnje s organizacijom Greenpeace Hrvatska sudjelovala u europskoj kampanji protiv plastike.


[OPŠIRNIJE]SŠ Buzet - STŠ Kopar
Irina Kosanović / datum: 23. 1. 2018. 18:12

22.1.2018.

22.1.2018. ostat će zabilježen kao dan kad je počela 2. mobilnost naših učenika u projektu „Industrijska računala i mikroupravljači u mehatronici“. Nakon veselog ispraćaja ispred naše škole, stigli smo u Kopar, smjestili se u hotel i već odradili prvi radni dan u Srednjoj tehničkoj školi Kopar. 


[OPŠIRNIJE]Natječaj za najljepše ljubavno pismo
Irina Kosanović / datum: 16. 1. 2018. 09:33

Čitateljski klub Čitafora organizira 5. Natječaj za najljepše ljubavno pismo. Rok predaje pisma je 31. siječnja 2018. godine slanjem e-pošte na adresu citafora.sesvete@gmail.com


[OPŠIRNIJE]Narodni zdravstveni list
Irina Kosanović / datum: 16. 1. 2018. 09:20

"Zdravlje je stanje potpunog fizičkog, psihičkog i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti."

 

[OPŠIRNIJE]Slatke misli iz knjižnice
Irina Kosanović / datum: 22. 12. 2017. 09:48

Povodom nadolazećih blagdana, naši su učenici podijelili slatke paketiće i prigodnu misao za nadolazeću 2018. godinu ustanovama na području Grada Buzeta.

 


[OPŠIRNIJE]Naša bivša učenica Roberta Šverko dobitnica dekanovog priznanja
Irina Kosanović / datum: 21. 12. 2017. 13:35

Buzetska studentica Roberta Šverko dobitnica je dekanovog priznanja kao jedna od najboljih studentica treće godine integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija medicine u akademskoj 2016./2017. godini, odnosno dekanove nagrade za izvrsnost. 


[OPŠIRNIJE]Naše knjige putuju svijetom - 2. dio
Irina Kosanović / datum: 20. 12. 2017. 10:31

Srednja škola Buzet sudjeluje u projektu "BookCrossing": Leteće knjige na krčkom aerodromu.

 - članak od 03.1.2018.

 


[OPŠIRNIJE]Dašak Francuske u našoj školi
Irina Kosanović / datum: 19. 12. 2017. 10:26

Zahvaljujući gospođi Jennifer Lazarić Jungić, profesorici francuskog i talijanskog jezika iz Francuske alijanse Rijeka i njezinom suprugu, učenici gimnazijskih razreda  upoznali su se s francuskom kulturom i glazbom. 

Gospođa Jennifer Lazarić Jungić poslala nam je pjesmu
za početak Nove 2018. godine.

Jour de l'an

Aujourd'hui, comme demain,

le jour nouveau est une fête !

Levé avant le soleil

je vois le ciel qui se couvre.

S'il le veut,

qu'il fasse orage !

Je m'en fous !

Quelques oiseaux et ma cavale

m'ont souhaité la bonne année.

Aujourd'hui, comme demain,

le jour nouveau est une fête !

Au feu flambent quelques souches.

Fussions nous menacés de mille pestes,

être vivant est une fête !

                                          Guy Mathieu


[OPŠIRNIJE]SŠ Buzet - STŠ Kopar
Irina Kosanović / datum: 16. 12. 2017. 17:26

16.12.2017.

Zadnji radni dan ove mobilnosti… radilo se punom parom, ubacili smo u petu brzinu i uspješno završili svoje zadatke. Čestitamo svima na izvrsnom uspjehu, lijepom ponašanju i odnosu prema radu i profesorima. Kao i obično, na kraju mobilnosti smo dobili zaslužene Certificate of attendance za sudjelovanje u projektu „PLC and microcontrollers in mechatronics“.
Hvala profesoru Andreju Florjančiču, našem mentoru, koji je dva tjedna nesebično dijelio svoje znanje i iskustvo te Simoni Paulič koja je kao i uvijek učinila sve da nam ovi dani budu što ugodniji. 


[OPŠIRNIJE]SŠ Buzet - STŠ Kopar
Irina Kosanović / datum: 8. 12. 2017. 17:21

08.12.2017.

Praktična nastava započela je s automatizacijom ljetne kućice. Učenici (timovi) su dobili sljedeći zadatak: U jednoj zamišljenoj ljetnoj kućici potrebno je automatizirati paljenje svjetla i uključivanje ventilatora. Uvjet je da se svjetlo može upaliti kada ključ u ključanici, a izvlačenjem ključa svjetlo se automatski gasi. Ventilator se može uključiti ako je ključ u ključanici i ako su vrata zatvorena. Učenici su dobili PLC Unitronics Samba. Potrebno je izvesti motnažnu shemu i prema njoj ožičiti PLC u funkcionalni električni sklop. Nakon izvedene sheme, učenici su ožičili električni sklop te započeli s programiranjem. 
 


[OPŠIRNIJE]Smotra Sveučilišta u Zagrebu - Reboot - multimedijska izložba Nikola Tesla
Irina Kosanović / datum: 7. 12. 2017. 15:51

Već tradicionano učenici Srednje škole Buzet pohode Smotru Sveučilišta u Zagrebu. Tako su i ove godine učenici 3. i 4. razreda opće gimnazije i tehničara za električne strojeve s primijenjenim računalstvom posjetili smotru. 


[OPŠIRNIJE]Izvanučionična nastava - Ljubljana
Irina Kosanović / datum: 7. 12. 2017. 09:52

Učenici prvih i drugih razreda naše škole sudjelovali su 7. prosinca 2017. godine u izvanučioničnoj nastavi u Ljubljani


[OPŠIRNIJE]Izlet u Veliko Trgovišće i Kumrovec
Irina Kosanović / datum: 6. 12. 2017. 10:09

Dana 24.11.2017. godine u organizaciji antifašističke udruge grada Buzeta buzetski srednjoškolci obišli su spomenik Seljačkoj buni 1573. godine i Matiji Gupcu, rodnu kuću prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću, dok su u Kumrovcu obišli rodnu kuća Josipa Broza Tita, a potom i spomenik hrvatskoj himni "Lijepa naša domovino". A prije samog povratka okrijepili smo se finom hranom…


[OPŠIRNIJE]Interaktivni projekt Polarni san
Irina Kosanović / datum: 5. 12. 2017. 09:03

Srednja škola Buzet uključila se krajem studenog u interaktivni projekt Polarni san, namijenjen potpori Davoru Rostuharu koji hodajući namjerava prijeći put od obale Antarktika do Južnog pola.


[OPŠIRNIJE]Naše knjige putuju svijetom - 1.dio
Irina Kosanović / datum: 1. 12. 2017. 11:42

 Zahvaljujući bivšoj učenici, Nadi Sirotić, koja radi u predstavništvu Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske u Bruxellesu, knjiga iz naše knjižnice započela je svoju turneju Belgijom.   


[OPŠIRNIJE]Pripremne aktivnosti - prof. Pincan i prof. Ritoša
Irina Kosanović / datum: 29. 11. 2017. 20:15

[OPŠIRNIJE]Nagradni natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola „Inovacija za bolji život“
Irina Kosanović / datum: 27. 11. 2017. 13:11

Državni zavod za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske i Koordinacija za provedbu prava intelektualnog vlasništva Republike Hrvatske u suradnji sa Svjetskom organizacijom za intelektualno vlasništvo raspisuju natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola za najbolji literarni rad, video uradak, skladbu, likovni rad ili strip na temu „Inovacija za bolji život“.


[OPŠIRNIJE]Donacija našoj knjižnici od prof. dr. Ratka Zelenike
Irina Kosanović / datum: 22. 11. 2017. 13:12

Naša je knjižnica bogatija za naslove koje je darovao prof. dr. Ratko Zelenika s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. U svojoj je karijeri dobio cijeli niz nagrada među kojima i Državnu nagradu za znanost - Nagradu za životno djelo za cjelokupni znanstvenoistraživački rad koju dodjeljuje Hrvatski sabor.


[OPŠIRNIJE]Natjecanje u prevođenju ,,Juvenes Translatores“
Irina Kosanović / datum: 21. 11. 2017. 13:00

Srednja škola Buzet jedna je od jedanaest škola u Hrvatskoj koja sudjeluje u natjecanju u prevođenju ,,Juvenes Translatores“. Natjecanje se organizira u svrhu promicanja učenja jezika i prevođenja, a održava se od 2007. godine jednom godišnje i u njemu sudjeluju sedamnaestogodišnji učenici.  


[OPŠIRNIJE]Tri tima naše škole prijavljena na Ina Junior Freshhh natjecanje
Irina Kosanović / datum: 14. 11. 2017. 09:49
Za srednjoškolsku populaciju INA organizira natjecanje Junior Freshhh u kojem se tročlani timovi natječu u rješavanju zadataka iz prirodnih znanosti, matematike, fizike, kemije, biologije i geografije.
Natjecanje je organizirano u dva kruga: timovi se prvo natječu u virtualnom svijetu rješavajući različite zadatke iz područja prirodnih znanosti, dok drugi krug okuplja pet najboljih timova iz prvog kruga koji se za pobjedu bore uživo u finalu u Zagrebu.


 

[OPŠIRNIJE]Projekt "Industrijska računala i mikroupravljači u mehatronici"
Irina Kosanović / datum: 13. 11. 2017. 15:50

Projekt "Industrijska računala i mikroupravljači u mehatronici" drugi je naš projekt u sklopu programa Erasmus+. Nastavak je prijeko potrebnog osposobljavanja učenika u smjeru stjecanja znanja i vještina primjene industrijskih računala u proizvodnim procesima. Projekt će se provoditi od 1.6.2017. do 31.5.2019. godine.

 - članak od 14.11.2017.


[OPŠIRNIJE]Godišnji foto natječaj "Matematika svuda oko nas"
Irina Kosanović / datum: 8. 11. 2017. 13:07

Fotografijom do nagrade!
Natječaj je otvoren do 01.3.2018.

Podijeli s nama što je zabilježila tvoja kamera, poveži to s nekim dijelom gradiva iz matematike.
Uvjeti: ime i prezime; mjesto fotografiranja; objašnjenje s kojim dijelom gradiva iz matematike povezuješ svoju fotografiju. 

Fotografije slati na ssbuzet-foto2017@net.hr


[OPŠIRNIJE]Nagradni foto natječaj "Shelfie mjeseca" - mjesečni
Irina Kosanović / datum: 7. 11. 2017. 09:17
Ima li vaša polica s knjigama x faktor?

Pošaljite fotku svoje police i sudjelujte u nagradnom natječaju. Osvojite jedan od Lumenovih naslova.


[OPŠIRNIJE]"The Crocus Project"
Irina Kosanović / datum: 3. 11. 2017. 16:47

Školske 2015./2016. godine Srednja škola Buzet uključila se u međunarodni projekt ''The Crocus Project'' koji za cilj ima osvijestiti mlade o opasnostima diskriminacije, predrasuda i nesnošljivosti te razviti osjećaj poštovanja i tolerancije. 


[OPŠIRNIJE]Suradnja s Narodnom in univerzitetnom knjižnicom u Ljubljani
Irina Kosanović / datum: 2. 11. 2017. 13:02

Nastavlja se prekogranična suradnja knjižnice Srednje škole Buzet i Narodne in univerzitetne knjižnice u Ljubljani.


[OPŠIRNIJE]Hrvatski olimpijski dan
Irina Kosanović / datum: 25. 10. 2017. 18:04

Ove smo godine Hrvatski olimpijski dan obilježili pješačenjem u pravcu rijeke Mirne. 


[OPŠIRNIJE]Mjesec hrvatske knjige
Irina Kosanović / datum: 24. 10. 2017. 14:43

U Mjesecu hrvatske knjige pozivamo vas na spoj s knjigama. 

Poklanjamo knjigu prigodne tematike ustanovama na području Grada Buzeta kako bismo ih podsjetili na važnost čitanja.
 

[OPŠIRNIJE]Volontiraj u Danskoj
Irina Kosanović / datum: 23. 10. 2017. 13:58

Organizacija Højskolen Snoghoj iz mjesta Fredericia (Danska) traži volontere koji se mogu uključiti u sljedeće poslove: dokumentiranje studentskih aktivnosti i svakodnevnog života u školi, snimanje performansa i umjetničkih projekata, montaža, grafički dizajn, rad na web stranici s društvenim medijima (Facebook, Instagram). Osim toga, volonter može organizirati aktivnosti koje osmisli.


[OPŠIRNIJE]Poklon Narodne in univerzitetne knjižnice Ljubljana
Irina Kosanović / datum: 23. 10. 2017. 12:21

Gospođa Irena Sešek, predstojnica Enote za pridobivanje, obdelavo in ohranjenje knjižničnega gradiva pri Narodnoj in univerzitetnoj knjižnici u Ljubljani, darovala je školskoj knjižnici naslove iz područja obrazovanja i knjižničarstva.


[OPŠIRNIJE]7. zavičajni kviz "Krasna zemljo"
Irina Kosanović / datum: 22. 10. 2017. 13:03

Srednja škola Buzet bila je domaćin 7. zavičajnom kvizu „Krasna zemljo - Meraviglioso paese“ .

Našu Školu predstavljali su maturanti Valentina Dujanić i Dominik Vivoda, (prof. Božo Tolušić).


[OPŠIRNIJE]Pronađeno sedmo urotničko pismo Marina Držića
Irina Kosanović / datum: 11. 10. 2017. 10:10

Nedavno otkriće nepoznatoga pisma Marina Držića (1508. – 1567.), koje je povjesničar Lovro Kunčević pronašao u Državnom arhivu Firence (Archivio di Stato di Firenze), baca novo svjetlo na tradicionalnu interpretaciju Držićeve firentinske epizode iz ljetnih mjeseci 1566. godine.


[OPŠIRNIJE]Nacionalni dan palačinki - izborna nastava Engleskog jezika
Irina Kosanović / datum: 9. 10. 2017. 11:12

U sklopu izborne nastave Engleskog jezika, povodom Nacionalnog dana palačinki, učenici i učenice 4.g razreda okušali su se u izradi američkih palačinki .


[OPŠIRNIJE]Iz naše knjižnice
Irina Kosanović / datum: 22. 9. 2017. 18:19

 "Umjetnički paviljon" u našoj knjižnici

Put svile
Kultura odijevanja
Drevna kineska kultura
Najljepše grčke vaze
Antičko staklo
Rimske nekropole sjeverne Hrvatske
2000 godina nigerijske umjetnosti
La scuola mosaisti del Friuli
Arte moderna

[OPŠIRNIJE]Korina Zugan - srebrna medalja u Skoplju
Irina Kosanović / datum: 18. 9. 2017. 17:57

Korina Zugan, učenica 4.g , osvojila je srebrnu medalju u kickboxingu na europskom prvenstvu u Skoplju.

Čestitamo!

 


[OPŠIRNIJE]Donacije našoj knjižnici - šk.g. 2017./2018.
Irina Kosanović / datum: 11. 9. 2017. 19:28

Ljubaznošću zastupnika u Europskom parlamentu, gospodina Ivana Jakovčića, dobili smo 60 naslova na engleskom jeziku.

Ljubaznošću gospođe Vanje Fornazar iz Gradske knjižnice i čitaonice u Puli, dobili smo 39 lektirnih naslova za naše učenike.

Ljubaznošću gospođe Dolores Markotić dobili smo dvadesetak naslova iz knjižnice Pomorskog fakulteta u Rijeci.


[OPŠIRNIJE]Maturalno putovanje - Grčka
Irina Kosanović / datum: 8. 9. 2017. 18:51

Maturanti, 4.b i 4.g razred sa svojim razrednicima Mirijanom Ritošom i Hrvojem Badurinom -  maturalno putovanje
(uz prof. - Lino Maretić, Nebojša Knežević i Jurica Marinković)


[OPŠIRNIJE]Kalendar za šk.god. 2017./2018.
Irina Kosanović / datum: 4. 9. 2017. 14:21

Svi djelatnici Srednje škole Buzet žele vam

uspješnu i veselu novu školsku godinu.


[OPŠIRNIJE]Rewind 2016./2017.
Irina Kosanović / datum: 14. 7. 2017. 18:09

   Pogledajte  VIDEO 

Hvala Ernestu Nežiću,  učeniku 1.g razreda na divnom uratku!


[OPŠIRNIJE]Predavanje iz zdravstvenog odgoja
Irina Kosanović / datum: 14. 6. 2017. 13:49

Filip Brnobić bivši učenik naše škole, sada student 4. godine Medicinskog fakulteta u Rijeci.


[OPŠIRNIJE]Dan Istarskih toplica
Irina Kosanović / datum: 13. 6. 2017. 18:46

Pogledajte kako je bilo na Danu Istarskih Toplica 03.06.2017.

VIDEO

Veliko hvala svima koji su nas posjetili te posebno hvala Ernestu Nežiću učeniku 1.g razreda na odličnom videu.

 


[OPŠIRNIJE]Volontiraj na 64. izdanju Pulskog filmskog festivala
Irina Kosanović / datum: 9. 6. 2017. 12:51

  PRIJAVE OTVORENE DO 23. LIPNJA 2017.

 Volontiranje na  64. Pulskom filmskom festivalu predviđeno je od 12. do 23. srpnja, a sastoji se od predfestivalskih (12-14) i festivalskih aktivnosti (15-23).


[OPŠIRNIJE]United World Colleges: stipendije za dvogodišnje školovanje u međunarodnim školama
Irina Kosanović / datum: 8. 6. 2017. 13:17

Učenici prvih i drugih razreda koji žele pohađati dvogodišnji program International Bacalaureate u sklopu međunarodnog sustava United World Colleges, mogu se prijaviti na natječaj do 5. studenoga 2017.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+
Irina Kosanović / datum: 5. 6. 2017. 13:30

23.5.2017.

Naš dvogodišnji projekt CAD/CAM Technologies u programu Erasmus+ kojeg sufinancira EU uspješno smo priveli kraju.


[OPŠIRNIJE]Donacija knjižnice Halubajska zora i donacija sveucilista Universita degli Studi di Trieste
Irina Kosanović / datum: 29. 5. 2017. 21:58

Ljubaznošću ravnateljice Branke Miočić dobili smo 124 naslova popularne beletristike i lektirnih naslova.  


[OPŠIRNIJE]Stipendije japanske vlade
Irina Kosanović / datum: 29. 5. 2017. 21:44

Veleposlanstvo Japana je u ime Ministarstva obrazovanja, kulture, sporta, znanosti i tehnologije raspisalo natječaj za dodjelu stipendija stranim državljanima za studij u Japanu. 


[OPŠIRNIJE]Hrvatski sabor
Irina Kosanović / datum: 29. 5. 2017. 18:09

15.5.2017.

Uloga novinara u Saboru nije uvijek laka, od njih se očekuje da vjerodostojno prenesu događanja iz Sabora građanstvu. Tako je nas pet učenica drugog i trećeg razreda gimnazije krenulo u ulozi novinarki na simuliranu sjednicu Sabora. 


[OPŠIRNIJE]Novčana donacija Erste banke Rijeka
Irina Kosanović / datum: 26. 5. 2017. 16:35

[OPŠIRNIJE]Milenijska fotografija
Irina Kosanović / datum: 11. 5. 2017. 12:57

09.5.2017.

Sve generacije Buzeta na jednom mjestu.


[OPŠIRNIJE]Novi Erasmus+ 2017.
Irina Kosanović / datum: 8. 5. 2017. 13:06

Sretni i ponosni objavljujemo da je odobren naš projektni prijedlog kojeg smo prijavili za dodjelu financijske potpore u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga za program Erasmus+ za 2017. godinu (Ključna aktivnost 1 u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja).


[OPŠIRNIJE]Izlet Beč i Budimpešta - 1.g, 1.a, 2.g, 2.b, 2.a
Irina Kosanović / datum: 4. 5. 2017. 13:49

28.4.-30.4.2017.

Svirali smo, dirigirali bečkom filharmonijom, divili se Hundertwasseru, upoznali kraljicu Sissy i ostale članove kraljevske obitelji u Schoenbrunnu, nauživali se u Prateru, isprobali različite čokoladne okuse u Muzeju čokolade tvornice Heindl, uživali u noćnoj vožnji Dunavom i divili se ljepotama Budimpešte, a naša ugodna pustolovina završila je ručkom u Kukorica cardi na jezeru Balaton.


[OPŠIRNIJE]Uvodi se novi strukovni program CNC operater
Irina Kosanović / datum: 27. 4. 2017. 16:18

13.4.2017.

 - članak od 13.4.2017.


[OPŠIRNIJE]Projekt 1000 ždralova za Hirošimu 2017
Irina Kosanović / datum: 18. 4. 2017. 14:14

18.4.2017.

Hrvatsko japansko društvo Makoto i ove godine nastavlja projekt prikupljanja tisuću ždralova s namjerom da se Hrvatska priključi svjetskom obilježavanju Međunarodnog dana mira i svjesnosti o opasnosti nuklearnog oružja.


[OPŠIRNIJE]Projektni dan - dan otvorenih vrata
Irina Kosanović / datum: 17. 4. 2017. 18:04

12.4.2017.

U srijedu, 12. travnja, održan je projektni dan, odnosno Dan otvorenih vrata s ciljem da se učenicima osmih razreda iz škola u okruženju (OŠ „Vazmoslav Gržalja“ i područnih škola Roč i Vrh te područnih škola pazinske OŠ „Vladimir Nazor“: Lupoglav, Karojba, Motovun i Trviž) predstave obrazovni programi i način rada u Srednjoj školi Buzet.
 


[OPŠIRNIJE]Muzejska zbirka
Irina Kosanović / datum: 11. 4. 2017. 16:39

11.4.2017.

Muzejska zbirka 

Pored zavičajne zbirke, zbirke Zelene knjižnice i donacije Veleposlanstva SAD-a, oformili smo i muzejsku zbirku renomiranih umjetničkih autora i djela.


[OPŠIRNIJE]Nove donacije za našu knjižnicu
Irina Kosanović / datum: 10. 4. 2017. 08:51

10.4.2017.

Donacija Veleposlanstva Republike Turske
Donacija Veleposlanstva kraljevine Norveške
Odjel periodike Gradske knjižnice u Rijeci opskrbio nas je časopisima na stranim jezicima: Time, Der Spiegel, L Obs, lEspresso.


[OPŠIRNIJE]Pozivnica - Dan otvorenih vrata
Irina Kosanović / datum: 7. 4. 2017. 18:10

Otvoreni dan - Srednja škola Buzet 

Radionice za učenike: 08:15 - 13:15 h

 

Predstavljanje radionica namijenjeno roditeljima i građanima: 15:30h

Informativni sastanak i druženje s roditeljima učenika osmih razreda: 16:30h 


[OPŠIRNIJE]Državno natjecanje iz engleskog jezika
Irina Kosanović / datum: 7. 4. 2017. 13:48

05.-07.4.2017.

Anamarija Guzijan, učenica 2. razreda gimnazije, osvojila je odlično 5. mjesto na Državnom natjecanju iz engleskog jezika, koje se održalo od 5. do 7. travnja u Sv. Martinu na Muri. 

  Čestitamo Anamariji na izuzetnom uspjehu!


[OPŠIRNIJE]Eko-kviz
Irina Kosanović / datum: 3. 4. 2017. 09:59

31.03. - 02.4. 2017. Zagreb

Ekipa srednje Škole sudjelovala je na državnom i svehrvatskom "Eko kvizu" održanom u Zagrebu od 31.3 do 2.4.2017.god. te je osvojila 5-to mjesto.

Bravo za Martinu Sirotić, Dilana Kontića, Dominika Vivodu, Petra Ribarića i njihovog mentora Božu Tolušića.


[OPŠIRNIJE]Posjet P.P.C. Buzet (CIMOS) - 1.a razred
Irina Kosanović / datum: 1. 4. 2017. 10:02

31.3.2017.

Učenici 1. a razreda posjetili su P.P.C. Buzet (CIMOS), gdje su se upoznali s postupkom proizvodnje aluminijskih dijelova i to od ulaza sirovine do izlaza gotovih poluproizvoda.


[OPŠIRNIJE]Projekt “Oplemenimo našu knjižnicu“
Irina Kosanović / datum: 31. 3. 2017. 09:39

30.3.2017.

Ove smo školske godine krenuli u projekt revitalizacije fonda naše školske knjižnice. Mnogobrojni upiti hrvatskim i stranim donatorima urodili su plodom.

Gospodin Christian Wright, savjetnik za odnose s javnošću Veleposlanstva; gospođa Marica Bahlen, direktorica Informative Resource Centra i  gospođa Stacia Clifton iz Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država iz Beograda, posjetili su našu školu 30. ožujka ove godine te uz susret s učenicima i predstavnicima Grada, donirali knjige našoj knjižnici.


Zahvala:
Bilo nam je jako lijepo i nezaboravno kod vas. Svi ste se zaista potrudili biti divni domaćini
te pokazati svoju specifičnost i predanost radu u školi. To mogu samo stvarni entuzijasti.
Primite srdačne pozdrave od gospodina Wrighta i mene!
Maca Bahlen
Director, Information Resource Center,  U.S. Embassy Zagreb


[OPŠIRNIJE]Dan narcisa
Irina Kosanović / datum: 28. 3. 2017. 17:05

25.3.2017.

Obilježavajući Dan narcisa (prevencija i rano otkrivanje raka dojke), članice Lige protiv raka Buzet i Srednja škola Buzet, odnosno učenice 1.g - Karla Havić i Nina Delić dijelile su na Fontani edukativne letke i narcise da bi potaknuli prevenciju i informirali građane o toj bolesti. Promotivne letke osmislili su i izradili učenici 4.g - Darian Ušić-Čeh i Elvis Marinac zajedno s prof. Irinom Kosanović.

 


[OPŠIRNIJE]Dan ružičastih majica
Irina Kosanović / datum: 27. 3. 2017. 13:13

22.2.2017.

Dana 22. veljače 2017. obilježili smo Dan ružičastih majica tako da smo ih svi odjenuli te snimili zajedničke fotografije s porukom zajedništva.


[OPŠIRNIJE]Posjet pivovari Buzet- 4.b razred
Irina Kosanović / datum: 26. 3. 2017. 19:10

21.3.2017.

Učenici 4.b razreda posjetili su Istarsku pivovaru Buzet u sklopu izvanučioničke nastave. 


[OPŠIRNIJE]Projekt "Naputak za eko kutak"
Irina Kosanović / datum: 23. 3. 2017. 10:58

Srednja škola Buzet sudjelovala je u provedbi projekta Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva  koji  se pod nazivom „Naputak za eko kutak“ od 01.10.2016. do 31.3. 2017. godine provodio u buzetskom Domu za starije osobe.


[OPŠIRNIJE]Prvenstvo u kickboxingu
Irina Kosanović / datum: 21. 3. 2017. 13:29

18.3.2017.

u Kostreni je održano prvenstvo Hrvatske u kickboxingu.

Korina Zugan - 1. mjesto  i Matea Petohleb - 3. mjesto
Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]Srednja škola Buzet na desetoj državnoj smotri simuliranih suđenja iz građanskog odgoja i obrazovanja
Irina Kosanović / datum: 15. 3. 2017. 16:46

11.3.2017.

11. ožujka 2017.g. održana je na Općinskom sudu u Novom Zagrebu, Državna smotra simuliranih suđenja iz Građanskog odgoja i obrazovanja.

Školu su u timu tužiteljstva predstavljale Leana Vratović, Dea Belasić i Alesia Nežić članovi obrane Ela Mandalenić, Ana Jurišić i Petra Šorgo dok su u ulozi svjedoka bile Romina Rabak, ErikaSirotić, Anamarija Guzijan, Ela Pahor, Kristina Tomić, Karla Havić pod mentorstvom profesorice Jasminke Miletić.


[OPŠIRNIJE]Književni susret s Hrvojem Šalkovićem
Irina Kosanović / datum: 13. 3. 2017. 16:32

10.3.2017.

Ime mu je Šalković, Hrvoje Šalković – svjetski putnik, avanturist, spisatelj.  Jedan od rijetkih ljudi koji su prošli svih sedam kontinenata i roditelj početnik. Jasno je da nam je ovako svestran čovjek  na književnom susretu u Buzetu 10. ožujka 2017.  imao mnogo toga za ispričati i otvorio nam mnogo prozora u svijet. 


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz povijesti
Irina Kosanović / datum: 10. 3. 2017. 09:48

07.3.2017.

Erika Sirotić učenica 2.g razreda osvojila je izvrsno 2. mjesto.
(mentor prof. Hrvoje Badurina)
Čestitke!


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz geografije
Irina Kosanović / datum: 6. 3. 2017. 09:52

23.2.2017.

Učenik 3.g razreda Dominik Vivoda osvojio je  2. mjesto.
(mentor prof. Tolušić Božo)
Čestitke!


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz engleskog jezika
Irina Kosanović / datum: 2. 3. 2017. 09:43

21.2.2017.

Prvo mjesto ostvarila je Anamarija Guzijan, učenica 2. razreda gimnazije (mentor prof. Sanja Pincan)!

Čestitamo na odličnom uspjehu!


[OPŠIRNIJE]Infokup 2017' - županijsko natjecanje iz informatike
Irina Kosanović / datum: 27. 2. 2017. 21:07

10.2.2017.

Srednju školu Buzet na županijskoj razini natjecanja predstavljalo je čak 5 učenika:

Nežić Ernest (1.g), Sirotić Erika (2.g), Sirotić Martina (2.g), Guzijan Anamarija (2.g) i Zubin Deni (3.g)          
(mentorica prof. Irina Kosanović) 

Čestitamo svim učenicima na izvrsnim rezultatima, a pogotovo Eriki Sirotić na osvojenom  2. mjestu u županiji i 8. mjestu  od ukupno 191 učenika u RH !!!


[OPŠIRNIJE]Posjet tvrtki Rimac automobili i hokejskoj utakmici
Irina Kosanović / datum: 21. 2. 2017. 19:35

02.2.2017.


[OPŠIRNIJE]Naša najčitateljica
Irina Kosanović / datum: 31. 1. 2017. 12:14

Ove smo školske godine proveli anketu o čitateljskim navikama naših učenika i „pronašli“ najčitateljicu. To je Anamarija Guzijan, učenica 2.g razreda, koja osim lektire voli čitati i u slobodno vrijeme.


[OPŠIRNIJE]RSS


vijesti
Blagdanska čestitka
Irina Kosanović / datum: 21. 12. 2018. 19:59


[OPŠIRNIJE]Zadnji dan nastave
Irina Kosanović / datum: 21. 12. 2018. 19:13

 Zadnji dan u našoj školi u prvom polugodištu, prije   božićnih i novogodišnjih blagdana, bio je prilika za           druženje učenika i nastavnika.

 Jedna grupa učenika i nastavnika je bila na terenskoj     nastavi u Rijeci i u posjetu Dječjem domu Ivana Brlić   Mažuranić u Lovranu.

 


[OPŠIRNIJE]Najava projekta „Učimo i zabavljajmo se zajedno“
Irina Kosanović / datum: 18. 12. 2018. 20:08

Najavljujemo projekt i terensku nastavu 21. prosinca 2018. godine.

Projekt "Učimo i zabavljajmo se zajedno" je osmislila prof. mentor Irina Kosanović. Prihvaćen je na sjednici Nastavničkog vijeća 3. rujna 2018.
Cilj projekta je povezati razne izvannastavne aktivnosti Škole (informatičari, matematičari, volonteri, školski knjižni klub). Posjetit ćemo riječku džamiju i informatički muzej u Rijeci. Središnja je aktivnost posjet Dječjem domu „Ivana Brlić Mažuranić“ u Lovranu gdje će učenici 4.g i 3.g razreda u zajedništvu s profesorima pratiteljima biti svojevrsni edukatori, animatori te mali ali uistinu veliki predavači nazočnoj djeci.

Zahvaljujemo se svim učenicima i djelatnicima Škole i ravnateljici prof. Gumilar, koji su se uključili u ovu hvalevrijednu humanitarnu akciju. Prikupljen je iznos od 2.900,00 kn koji se je utrošio za računalo koje će se donirati štićenicima Doma.

Svima velika hvala! animated-heart-image-0861 animated-heart-image-0861


Jasminka Miletić, prof. mentor


[OPŠIRNIJE]Volonteri u prosincu
Irina Kosanović / datum: 18. 12. 2018. 18:05

U sklopu Božićne akcije Caritasa, Pomažemo zajedno, u kojem će se svatko bez izuzetaka osjećati vrijednim i imati jednake prilike za dostojanstven život, prikupili smo 470,00 kn.

Zahvaljujemo se svim učenicima i djelatnicoma Škole koji su kupnjom prigodnih narukvica dali doprinos toj akciji.


Jasminka Miletić, prof. mentor


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan ljudskih prava
Irina Kosanović / datum: 12. 12. 2018. 17:16
Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava Knjižni klub Srednje škole Buzet kontaktirao je pučku pravobraniteljicu, gospođu Loru Vidović.
Ove se godine slavi 70. obljetnica potpisivanja Opće deklaracije o ljudskim pravima UN-a.

Svaki pojedinac ima urođeno dostojanstvo kao i neotuđiva prava, bez obzira na boju kože, spol, vjeroispovijest, imovinsko stanje, nacionalno ili društveno podrijetlo.

Poruka pučke pravobraniteljice

B. Labotić, dipl. bibliotekar


[OPŠIRNIJE]Naj-akcija u 2018. godini - dramska igra s pjevanjem "Miki Trasi"
Irina Kosanović / datum: 7. 12. 2018. 08:57

Grad Buzet je kao Naj-akciju provedenu na svome području u 2018. godini prijavio dramsku igru s pjevanjem “Miki Trasi”kao zajednički projekt triju odgojno-obrazovnih ustanova koje djeluju na području Grada Buzeta: Osnovne škole „Vazmoslav Gržalja“ Buzet, Srednje škole Buzet i Umjetničke škole Matka Brajše Rašana Labin, Područnoga odjela Buzet.
Na ovogodišnjoj je svečanosti održanoj 20.11.2018. u Zagrebu Dramskoj igri s pjevanjem “Miki Trasi” dodijeljena je Pohvala za uspješno provedenu Naj-akciju 2018.

Čestitamo svima koji su sudjelovali u pripremi i realizaciji ovoga projekta.

Više možete pročitati na http://www.buzet.hr/novosti/detaljno/dramskoj-igri-s-pjevanjem-miki-trasi-slavni-kapetan-priznanje-za-naj-akciju?fbclid=IwAR2JEsjsOWxpv_CI_rGT4txCZ2V1DDy1LME0k0D3c7coGSsPQ3F2VaGbuC4


[OPŠIRNIJE]Projekt "From GLOBE to Erasmus" - zadnji dan
Irina Kosanović / datum: 1. 12. 2018. 20:14

Zadnji dan mobilnosti bio je rezerviran za posljednju radionicu tijekom koje smo usavršili postupak formiranja istraživačkih pitanja, postavljanja hipoteza i odabira metoda provedbe znanstvenog istraživanja. Današnja stanka za kavu pretvorila se u domjenak iznenađenja koji su pripremili učenici kulinarskog smjera škole u Nysi. Na domjenku nas je ravnatelj srdačno pozdravio, zaželio uspjeh u provedbi projekta i uručio nam prigodne oproštajne darove. Zatim smo se uputili do obližnjega planinarskog izletišta i nakon osvježavajuće šetnje uživali u obilnom ručku. Time smo i zaključili svoj boravak u Nysi. Preostalo nam je samo da se malo odmorimo i krenemo kući.


[OPŠIRNIJE]Projekt "From GLOBE to Erasmus" - četvrti dan
Irina Kosanović / datum: 1. 12. 2018. 20:11

Četvrti dan također je bio prepun aktivnosti.. Nakon dva odslušana nastavna sata prisustvovali smo predstavljanju lokalne tvornice Bioagra koja se na inovativan način bavi proizvodnjom bioetanola te ulja i aditiva za stočnu hranu iz kukuruza. 
Nastavak sunčanoga dana iskoristili smo za šetnju do jezera Nysa gdje smo imali priliku mjeriti ph vrijednost i količinu otopljenog kisika u jezerskoj vodi. 
Na kraju radnoga dana izradili smo prezentaciju o svemu što smo doživjeli i naučili na ovoj mobilnosti, a veliko finale bilo je odmjeravanje snaga u badmintonu i košarci te učenje novih plesnih pokreta.


[OPŠIRNIJE]Projekt "From GLOBE to Erasmus" - treći dan
Irina Kosanović / datum: 1. 12. 2018. 20:08

Treći dan mobilnosti bio je rezerviran za izlet u Wroclaw,, grad oko 90 kilometara udaljen od Nyse. Posjetili smo Hydropolis, wroclavski vodovod u sklopu kojeg se nalazi impresivni interaktivni izložbeni prostor gdje smo upoznali vodoopskrbni sustav Wroclawa i puno naučili o važnosti vode za čitav živi svijet.. 
Nakon Hydropolisa uputili smo se u centar grada gdje smo bili gosti Zavoda za geografiju Sveučilišta u Wroclawu te smo poslušali predavanje o građevinama i područjima Poljske koji su pod zaštitom UNECSO-a. Uslijedio je razgled povijesne jezgre grada,, a nakon okrijepe u studentskoj menzi slobodno vrijeme proveli smo razgledavajući božićni sajam na ugodnih -6 Celzijevih stupnjeva.


[OPŠIRNIJE]Projekt "From GLOBE to Erasmus+" - drugi dan
Irina Kosanović / datum: 1. 12. 2018. 19:34

 Drugi je dan za neke započeo nastavnim satima s učenicima domaćinima dok su neki odspavali malo duže jer su njihovi domaćini imali slobodan prvi sat. 

Uslijedile su prezentacije škola i regija na temelju kojih su učenici mogli uočiti sličnosti i razlike u očuvanju okoliša Nyse, Rotterdama i Buzeta. 

Nakon kratke stanke za kavu i kolače učenici su dobili upute za formiranje istraživačkih pitanja. Zadatak su odradili u tročlanim međunarodnim grupama, a nakon toga su otišli na zasluženi ručak. 

Radni dio drugoga dana završili smo razgledom Nyse i njenih značajnih povijesnih građevina i spomenika. 

Na kraju dana odmjerili smo snage u kuglanju.. 

 
 
 

[OPŠIRNIJE]Projekt Walk the Global Walk
Irina Kosanović / datum: 30. 11. 2018. 12:01

Civilno društvo i obrazovne institucije diljem svijeta, a posebno u Europi, udružile su se kako bi napravile korak unaprijed glede primjene obrazovanja za globalno građanstvo u formalnom kontekstu. Vijeće Europe, UNESCO, Europska mreža za globalno obrazovanje i druge važne organizacije i mreže pomogle su u razvijanju strategija i praksi za razvoj obrazovanja za globalno građanstvo i održivi razvoj u suradnji s državnim i lokalnim vlastima.

U skladu sa svim navedenim i Srednja škola Buzet uključila se zajedno s brojnim školama s područja Istarske županije u projekt Walk the Global Walk.

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Projekt "From GLOBE to Erasmus+" - prvi dan
Irina Kosanović / datum: 28. 11. 2018. 14:04
Nakon beskrajno dugog, ali veselog putovanja stigli smo u Nysu. 

Prvi dan mobilnosti protekao je u istraživačkom duhu jer smo se u školi od 1000 učenika vrlo lako mogli i izgubiti. Dočekao nas je ravnatelj, a nastavnice engleskoga jezika i geografije provele su nas kroz hodnike i učionice ove ogromne škole. 

 

 


[OPŠIRNIJE]Počast žrtvama Vukovara
Irina Kosanović / datum: 19. 11. 2018. 21:02

Prigodnim programom prisjetili smo se tragičnih događaja iz novije povijesti naše domovine i odali počast žrtvama Vukovara.  


[OPŠIRNIJE]Obilježavanje 100. godišnjice Prvog svjetskog rata
Irina Kosanović / datum: 15. 11. 2018. 21:33

Povodom obilježavanja 100. godišnjice Prvoga svjetskog rata u Narodnom domu Buzet je održana promocija i prezentacija knjige Popis gubitaka autora i urednika Roberta Matijašića, koautora Deana Krmca i moderatora Mirjana Flega. Djelo se smatra prvim pokušajem kvantifikacije vojnih gubitaka Velikoga rata te individualizacije imena tisuća Istrana i Buzećana koji su predugo zaboravljeni.

Na predstavljanju djela sudjelovali su i učenici Srednje škole Buzet. 


Božo Tolušić, prof.


[OPŠIRNIJE]Projekt „Rošćina i Humšćina“
Irina Kosanović / datum: 16. 11. 2018. 16:53

Projekt „Rošćina i Humšćina“, četvrti u nizu zavičajnih projekata Srednje škole Buzet, predstavili smo javnosti 8.11.2018. Radeći na projektu istražili smo geografsko-povijesne i jezične osobitosti, gastronomiju, stare zanate. Upoznali smo povijest željeznice, glazbenu tradiciju, narodne običaje i legende, prisjetili se značajnih glagoljskih spomenika, otkrili detalje iz stvaralačkoga životopisa znamenitih ličnosti Rošćine i Humšćine. Razgovarali smo sa svojim roditeljima, bakama, djedovima, rođacima, prijateljima i susjedima, skupljali stare uporabne predmete, dokumente i fotografije koji svjedoče o nekim davnim, ali za sve nas značajnim i dragim vremenima. Sastavili smo i mali razlikovni rječnik da se „ne puzuabi domaća beseda“ i da se vidi koliko su jezici naših sela slični ili različiti. 
Istraženo i naučeno o Rošćini i Humšćini prvi smo put pokazali na 2. Festivalu zavičajnosti održanom 28. travnja 2018. u Labinu gdje smo uredili izložbeni prostor i prikazali petminutni film za čije su stvaranje zaslužni učenici naše škole. Naš je izložbeni kutak izazvao veliku pozornost posjetitelja i organizatora te će fotografija izložaka zauzeti svoje mjesto na stranici službenoga kalendara Istarske županije za 2019. godinu.
Zahvaljujemo Istarskoj županiji koja je među pristiglim prijavama za sufinanciranje zavičajnih projekata prepoznala vrijednost i našega projekta te mu dodijelila financijska sredstva za istraživački rad, provedbu i prezentaciju. Zahvaljujemo i svima ostalima koji su na bilo koji način pomogli da se naš projekt ovako lijepo predstavi.

U programu prilikom otvaranja izložbe sudjelovali su: Školski bend, gunjci Arkul iz Željezničarskoga kulturno-umjetničkoga društva „Renato Pernić“, gospodin Vladimir Pernić, a prisutnima se obratila i voditeljica projekta profesorica Mateja Runko.


[OPŠIRNIJE]NOVOSTI u vezi projekta "From GLOBE to Erasmus+"
Irina Kosanović / datum: 5. 11. 2018. 18:56

1. Učenici 2.g, 3.g i 4.g su tijekom listopada 2018. na izbornoj nastavi iz Engleskog jezika imali projektni tjedan razgovora o ekološkim temama, a jedan od rezultata je i prigodno ukrašen pano u hodniku naše škole.

2. Izabrani su učenici koji će krajem studenog sudjelovati u mobilnosti u Poljskoj, u gradu Nysa. S profesoricama Martinom Kedžo i Marinom Miter putuju: Kristina Staraj i Ana Totman iz 3.g, Karla Jakac iz 2.g, Lara Fabris, Valnea Muzica i Lukas Višić iz 1.g.

3. S njihovim roditeljima smo obavili roditeljski sastanak.


[OPŠIRNIJE]Halloween u našoj školi
Irina Kosanović / datum: 2. 11. 2018. 13:15

U sklopu nastave engleskog jezika učenici 3.g razreda s prof. Martinom Kedžo obilježili su tradicionalnu Noć vještica (Halloween) izradom strašnih bundeva.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ - Inspiration Day
Irina Kosanović / datum: 22. 10. 2018. 20:00

Naša je škola 12.10.2018. godine sudjelovala na Inspiration Day-u u Zagrebu koji je organizirala Agencija za mobilnost i programe europske unije. Ponosni smo da smo naše projekte kao primjere dobre prakse mogli predstaviti budućim korisnicima Erasmus+ programa, te im biti poticaj i inspiracija za prijavu projektnih prijedloga na natječaju za 2019. godinu. 
I to nije sve. U sklopu ovoga događanja preuzeli smo i nagradu (laptop) za najbolju srednju školu u Hrvatskoj koja u svojim projektima koristi ECVET (Europski kreditni sustav u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju - europski alat za prijenos, prikupljanje i priznavanje vještina i znanja stečenih u različitim sustavima i državama, a s ciljem njihovog uvrštavanja u strukovne kvalifikacije).  


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan kravate u našoj školi
Irina Kosanović / datum: 19. 10. 2018. 19:19

Svjetski dan kravate globalno se obilježava 18. listopada.

Pod "opširnije" pogledajte kako su taj dan obilježili učenici naše škole.

 


[OPŠIRNIJE]Kviz Krasna Zemljo
Irina Kosanović / datum: 16. 10. 2018. 11:50

U Novigradu je 12.10.2018. održan kviz iz zavičajne povijesti Krasna Zemljo, na kojem su sudjelovali učenici Dilan Kontić i Ernest Nezić , i osvojili šesto mjesto, s mentorom Božom Tolušićem.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ 3
Irina Kosanović / datum: 9. 10. 2018. 18:26

U sklopu projekta „From GLOBE to Erasmus+“ otvoren je natječaj za prvu mobilnost (od 26.11.2018. do 1.12.2018.) u Poljskom gradu Nysa. Motivacijska pisma zaprimaju se u papirnatom obliku do 12. listopada 2018.

Otvoren je natječaj za logo Erasmus+ projekta „From GLOBE to Erasmus“. Ideje za logo se primaju do 19.10.2018. na mail adresu: ssberasmus@gmail.com


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ 3
Irina Kosanović / datum: 11. 9. 2018. 21:46

Radujemo se što možemo objaviti da ove školske godine sudjelujemo u projektu u sklopu Erasmus+ programa namijenjenomu gimnazijskim razredima. Kao partneri uz nizozemsku školu Wolfert van Borselen School Group iz Amsterdama uključili smo se u projekt čiji je nositellj Zespol Szkol i Placowek Oswiatowych, škola iz poljskoga grada Nysa. Projekt pod nazivom „From GLOBE to Erasmus“ („Od GLOBE-a do Erasmusa“) realizirat će se u razdoblju od rujna 2018. do lipnja 2020. godine.

U projektu će sudjelovati svi učenici gimnazijskih razreda tako što će između prosinca i veljače grupnim oblikom rada realizirati svoje miniprojekte i na kraju prezentirati ostvarene rezultate. Grupe će biti formirane kao internacionalne grupe što znači da će svaki naš učenik gimnazijskoga razreda imati partnera u Poljskoj i Nizozemskoj. Tijekom projekta učenici će napraviti dva miniprojekta, svake godine po  jedan.

 


[OPŠIRNIJE]Školska godina 2018./2019.
Irina Kosanović / datum: 2. 9. 2018. 13:05
Dragi učenici i roditelji,
 
novu nastavnu godinu započet ćemo 3. rujna 2018. u 8.15 sati.
 
Sretnu i uspješnu školsku 2018./2019. godinu
žele vam djelatnici Srednje škole Buzet.
 Kalendar školske godine 2018./2019.
 

[OPŠIRNIJE]Zadnji dan nastave za maturante
Irina Kosanović / datum: 18. 5. 2018. 14:47

Naši će maturanti u utorak, 22. svibnja 2018., obilježiti završetak svoga srednjoškolskog obrazovanja zajedničkim druženjem izvan škole, na lokaciji po svom izboru.

Proslava je u organizaciji maturanata i njihovih roditelja u čemu Škola ne sudjeluje te se ograđuje od svih  eventualnih neželjenih posljedica.

                                                   Ravnateljica Marija Pavletić, dipl. biolog


[OPŠIRNIJE]Festival zavičajnosti Srednje škole Buzet – 2018
Irina Kosanović / datum: 17. 5. 2018. 15:59

Srednja škola Buzet sudjelovala je 27. travnja 2018. godine na 2. Festivalu zavičajnosti, održanom u sportskoj dvorani Srednje škole Mate Blažina Labin u Labinu, na kojem su predstavili zavičajnu temu „Rošćina i Humšćina“ prigodnim štandom te petominutnim videouratkom u kojem je sažeto prikazano čime su se učenici naše škole bavili, što su naučili i što su izradili. Izučavali smo glagoljašku i sakralnu ostavštinu, jezične posebnosti, rad na očuvanju jezične, spomeničke i glazbene kulturne tradicije te utjecaj željezničarstva na život stanovnika ovoga kraja.


[OPŠIRNIJE]Stručna nastava u Istarskoj pivovari Buzet - 4.b
Irina Kosanović / datum: 17. 5. 2018. 13:31

 

Učenici TES-a, 4.b razreda na stručnoj nastavi u Istarskoj pivovari Buzet


[OPŠIRNIJE]Natječaj "Di ča slaje zvoni" - pjesma "Bračana"
Irina Kosanović / datum: 17. 5. 2018. 12:15

Pjesma "Bračana" učenika 3. b razreda Paula Krbavčića poslana je na natječaj "Di ča slaje zvoni" te je odabrana za objavljivanje u zbirci Kako ča zvoni va Žminje 2018. 

Čestitamo Paulu!


[OPŠIRNIJE]Aleksandar Popov - državni kadetski prvak u streljaštvu
Irina Kosanović / datum: 16. 5. 2018. 12:38

http://www.buzet.hr/novosti/detaljno/zlato-aleksandra-popova-u-streljashtvu

Čestitamo Aleksandru na iznimnom uspjehu!


[OPŠIRNIJE]Eko-kviz "Lijepa naša" 2018
Irina Kosanović / datum: 8. 5. 2018. 12:43

Na Eko-kvizu, Lijepa Naša 2018. održanom u Zagrebu, 04.-06.svibnja 2018. kao Svehrvatsko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola sudjelovale su ukupno 53. škole, iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, od čega 21. srednja škola.

Našu školsku ekipu predstavljali su učenici Mihaela Božić, Dilan Kontić, Martina Sirotić i Dominik Vivoda i mentor Božo Tolušić, prof. te osvojili 10.mjesto. Šumska zajednica kanjona rijeke Mirne, rad s kojim su učenici predstavili našu školu realiziran je uz mentorstvo prof. Gorana Gotlibovića.

 

[OPŠIRNIJE]2. Festival zavičajnosti za srednje škole Istarske županije
Irina Kosanović / datum: 7. 5. 2018. 12:29

Učenici Srednje škole iz Buzeta u njihovom projektu obradili su četiri točke, glagoljaštvo, izrada freski, glazbena i željezničarska tradicija Roča te razlikovni riječnik Humskog i Ročkog idioma".

 - članak od 27.4.2018.


[OPŠIRNIJE]Državno natjecanje iz geografije
Irina Kosanović / datum: 28. 4. 2018. 11:26

 Na 25. Državnom natjecanju iz geografije održanom u   Vukovaru od 23. do 25.travnja 2018. učenik 4.razreda   gimnazije Dominik Vivoda osvojio je 4.mjesto na     terenskom dijelu natjecanja, te rješavanjem testova osvojio    8.mjesto u ukupnom poretku, pod vodstvom mentora, prof.     Bože Tolušića.

Čestitamo Dominiku na izuzetnom uspjehu!


[OPŠIRNIJE]Radionica - "Proširi i iskoristi znanja - stekni digitalni certifikat"
Irina Kosanović / datum: 23. 4. 2018. 13:18

U Srednjoj školi Buzet 13., 14. i 20.  travnja održana je trodnevna radionica digitalnog marketinga u trajanju od 12 sati. Organizator i voditelj  radionice je  prof. Irina Kosanović a suvoditelji su bili učenici izvannastvane skupine „Informatičari“ – Deni Zubin, 4. g i Erika i Martina Sirotić, 3. g.
U radionici je sudjelovalo 18 polaznika: dva profesora (Dalibor Pilekić i Milka Liščuk) te 16 učenika (2. g, 3. g, 4. g, 1. b i 3. b). Svi su polaznici uspješno obradili 106 cjelina te pristupili završnom ispitu i stekli Google digitalni certifikat.


[OPŠIRNIJE]Međužupanijsko natjecanje mladih Crvenog križa
Irina Kosanović / datum: 16. 4. 2018. 13:48

U subotu, 14. travnja u Ogulinu je održano Međužupanijsko natjecanje mladih Crvenog križa.

Sudjelovala je 21. ekipa podmlatka i mladeži. Buzetsku ekipu su predstavljali: Petra Fabijančić, Katja Jakac, Jana Blažević, Antonela Sinčić, Chiara Jerman,  Nikolina Tadić - osnovna škola, te Leonardo Smoljić, Mihaela Božić, Karla Jakac, Ema Bauer i Nikolina Jovanov - srednja škola. Podmladak je osvojio 6. mjesto a mladež 7. mjesto. Ekipe su vodili mentori Vesna Tolušić i prof. Božo Tolušić. 


[OPŠIRNIJE]Projektni dan SŠ Buzet- Glas Istre
Irina Kosanović / datum: 3. 4. 2018. 16:24

- članak od 30.03.2018.


[OPŠIRNIJE]Projektni dan SŠ Buzet - prilog TV Istra
Irina Kosanović / datum: 30. 3. 2018. 15:36

Dana 29. ožujka  2018. godine na portalu Tv Istre predstavljen je naš projektni dan. Zahvaljujemo Tv Istri !

Prilog


[OPŠIRNIJE]Učenik Dominik Vivoda pozvan je na Državno natjecanje iz geografije
Irina Kosanović / datum: 30. 3. 2018. 15:22

Nakon održanih školskih i županijskih natjecanja, najbolji učenici, među kojima je i naš Dominik Vivoda (mentor prof. Božo Tolušić), pozvani su na Državno natjecanje iz geografije koje će se održati od 23. do 25. travnja u Vukovaru.

Želimo mu puno uspjeha!

 


[OPŠIRNIJE]Državna smotra simuliranih suđenja iz Građanskog odgoja i obrazovanja
Irina Kosanović / datum: 26. 3. 2018. 16:19

  10. ožujka 2018.g. održana je na Općinskom sudu u   Novom Zagrebu, Državna smotra simuliranih suđenja iz   Građanskog odgoja i obrazovanja. Na njoj su između 23   gimnazijske i strukovne škole, sudjelovali i  učenici   Srednje škole Buzet - Petra Šorgo, Romina Rabak, Ana   Jurišić, Alesia Nežić, Erika Sirotić, Anamarija Guzijan, Karla Havić, Lea Nežić, Sara Majcan i Ana Kajin s voditeljicom prof. Jasminkom   Miletić.

 


[OPŠIRNIJE]Projektni dan - 28. ožujka 2018.
Irina Kosanović / datum: 23. 3. 2018. 15:51

Srednja škola Buzet

Vas poziva na

DAN OTVORENIH VRATA– Projektni dan

u srijedu 28. ožujka 2018. s početkom u 15.30 h

Pripremili smo za vas različite radionice iz područja:

sporta, strojarstva, vještina naučenih projektom Erasmus+, fizike i elektromehanike, kemije i biologije, povijesno-jezičnog viđenja bajki, matematike i informatike putem izazova Escape Room te vještina simuliranja sjednice Sabora te geografije.

Bila bi nam čast da svojim dolaskom uveličate naš trud, kreativnost, vještine i znanje te da uživate u novom iskustvu koje vam pružamo.                         


          Ravnateljica: Marija Pavletić, dipl. biolog


[OPŠIRNIJE]21. ožujka Svjetski dan borbe protiv rasne diskriminacije
Irina Kosanović / datum: 21. 3. 2018. 16:18

21. ožujka u cijelome se svijetu obilježava Svjetski dan borbe protiv rasne diskriminacije. Tom prigodom školska je knjižničarka kontaktirala udrugu ROMI.HR, obzirom da se oni najčešće suočavaju s problemima rasne diskriminacije u Republici Hrvatskoj. Udruga je sastavila priopćenje koje smo iskoristili za školski pano, a s učenicima 3.a razreda provedena je svojevrsna debata na temu rasne diskriminacije. Učenici su zaključili kako je takva vrsta diskriminacije besmislena. 


[OPŠIRNIJE]Državno Natjecanje iz informatike - Deni Zubin osvojio 7. mjesto
Irina Kosanović / datum: 16. 3. 2018. 16:29

   Deni Zubin, učenik 4. razreda gimnazije, osvojio     je odlično 7. mjesto na Državnom natjecanju iz   informatike - Osnove informatike (mentor prof. Irina   Kosanović), koje se održalo od 13. do 16. ožujka u   Primoštenu. U kategoriji Osnove informatike 554   učenika je krenulo u natjecanje, a samo 13 najboljih je  imalo tu čast biti pozvano na državnu razinu.

Čestitamo Deniju na izuzetnom uspjehu!


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava Zagreb - 4.g i 4.b
Irina Kosanović / datum: 15. 3. 2018. 10:55

Učenici 4.g i 4.b razreda bili su u petak 9. ožujak 2018. na terenskoj nastavi u Zagrebu. U sklopu nastave Politike i gospodarstva posjetili su Hrvatski sabor i HNB. Puno su naučili i usput se dobro zabavili.

 


[OPŠIRNIJE]Knjižnica Srednje škole Buzet u projektu Sailing Book
Irina Kosanović / datum: 14. 3. 2018. 20:51

           Knjižnica Srednje škole Buzet se nakon projekta BookCrossing Book on Wings u Zračnoj luci Rijeka uključila u novi projekt. Riječ je o suradnji s Gradskom knjižnicom Zadar koja je  2017.  godine u suradnji s Tankerkomerc Marinom Zadar realizirala projekt Sailing Book. Riječ je o projektu koji je zasnovan na uvjerenju da knjiga treba biti slobodna i dostupna.


[OPŠIRNIJE]Natjecanje iz povijesti - županijska razina
Irina Kosanović / datum: 12. 3. 2018. 10:59

Na županijskom natjecanju iz povijesti održanom 7.3.2018. u Pazinu sudjelovale su i učenice Srednje škole Buzet - Erika Sirotić (III.g) i Valentina Dujanić (IV.g) s mentorom prof. Hrvojem Badurinom.

Na natjecanju su osvojile 2. (Erika Sirotić) i 4. (Valentina Dujanić) mjesto.

Čestitamo na uspjehu!


[OPŠIRNIJE]Natjecanje iz geografije - Dominik Vivoda - županijski prvak
Irina Kosanović / datum: 5. 3. 2018. 15:29

 Na županijskom natjecanju iz Geografije održanog   1.3.2018. g u Rovinju, učenik 4. razreda gimnazije, Dominik Vivoda osvojio je 1.mjesto.

Rezultat ima još veću vrijednost s obzirom da je učenik postigao najbolji rezultat od svih srednjoškolskih sudionika.


[OPŠIRNIJE]Srednja škola Buzet uključila se ove godine u obilježavanje World Maths Day (Svjetski dan matematike)
Irina Kosanović / datum: 2. 3. 2018. 13:52

Ove godine, na inicijativu prof. Kosanović, učenici Srednje škole Buzet uključit će se u  međunarodno internetsko natjecanje u rješavanju matematičkih zadataka i tako obilježiti Svjetski dan matematike.

Svjetski dan matematike jedan je od najvećih globalnih obrazovnih događaja (više od četiri milijuna  sudionika) kojemu je cilj populariziranje aritmetičkih zadataka na zabavan i smislen način.
Iz naše škole prijavilo se trinaest učenika: 1.g - Petra Flego, Jan Grbac, Dominik Krušvar, Jana Marinac; 2.g – Karlo Belušić, Jazz Richard Greblo, Aleks Mrvoš, Matteo Musizza, Ernest Nežić; 3.g – Erika Sirotić, Martina Sirotić; 4.g – Dominik Vivoda, Deni Zubin.

 


[OPŠIRNIJE]Učenik Deni Zubin pozvan je na Državno natjecanje iz informatike
Irina Kosanović / datum: 26. 2. 2018. 14:36

Najbolji mladi informatičari okupit će se i ove godine u Primoštenu, u Hotelu Zora, gdje se od 13. do 16. ožujka održava Državno natjecanje iz informatike.

Učenik 4.g razreda Deni Zubin, u kategoriji  Osnove informatike, postigao je 2. mjesto na županijskoj razini, odnosno 7. mjesto u Republici Hrvatskoj od ukupno 188 učenika i time, zajedno s mentoricom, prof. Irinom Kosanović,  zavrijedio poziv na najvišu razinu.

Želimo mu puno uspjeha!


[OPŠIRNIJE]Učenik Jan Grbac pozvan na Županijsko natjecanje iz kemije
Irina Kosanović / datum: 20. 2. 2018. 13:08

Naši učenici gimnazije Leonardo Smoljić i Jan Grbac 07.2. sudjelovali su na školskom natjecanju iz kemije, te je na županijsko natjecanje 08.3. pozvan učenik Jan Grbac.


 


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan socijalne pravde
Irina Kosanović / datum: 19. 2. 2018. 13:13
 
Povodom Svjetskoga dana socijalne pravde koji se obilježava 20. veljače, gospodin Nedjeljko Marković, dipl. soc. radnik iz zagrebačke udruge Pragma, uputio je poruku našim učenicima.
Zahvalio nam je što potičemo učenike na razmišljanje o ovome danu, što je rijetkost te pozvao na zajedničko druženje u našoj školi ili prostorijama udruge.

 


[OPŠIRNIJE]Pozivnica za hommage Jacquesu Brelu
Irina Kosanović / datum: 19. 2. 2018. 12:09

Gospođa Jennifer Lazarić Jungić, voditeljica Francuske alijanse Rijeka, koja je nedavno održala predavanje u našoj školi, uputila nam je pozivnicu za hommage Jacquesu Brelu u izvedbi francuske trupe Brel emotions.


[OPŠIRNIJE]Tour of Croatia traži volontere
Irina Kosanović / datum: 19. 2. 2018. 11:25

Međunarodna biciklistička utrka Tour of Croatia traži volontere. Održat će se od 17. do 22. travnja u šest etapa diljem Hrvatske. Zainteresirani se mogu pridružiti timu volontera u gradu koji im najviše odgovara. 

 


[OPŠIRNIJE]Donacija Gradske knjižnice Rijeka
Irina Kosanović / datum: 15. 2. 2018. 13:26

Gradska knjižnica Rijeka opskrbila je našu knjižnicu novom pošiljkom časopisa na stranim jezicima:

Time, L Espresso, L Obs.

B. Labotić, dipl. bibliotekar


[OPŠIRNIJE]Projekt Zelene knjižnice - 2 dio
Irina Kosanović / datum: 13. 2. 2018. 12:40

Knjižnica Srednje škole Buzet se u okviru projekta Zelene knjižnice priključila natjecanju "Europsko stablo godine". Sudjelovanjem u natjecanju podiže se svijest o potrebi očuvanja zaštićenih prirodnih vrijednosti i sveukupne bioraznolikosti, a prema Europi se prezentiraju prirodne ljepote kojima Hrvatska obiluje. Također, važno je naglasiti da je priroda pokretač razvoja i na njoj se temelji razvoj turizma, gospodarstva i ekonomije.

 Članak je objavljen na Portalu za škole 12.02.2018. godine.

 


[OPŠIRNIJE]Rezultati županijskog natjecanja iz informatike
Irina Kosanović / datum: 12. 2. 2018. 09:41

09.2.2018.

 U petak 9. veljače 2018. godine u Gimnaziji i strukovnoj   školi Jurja Dobrile Pazinodržano je županijsko natjecanje   iz informatike. Naši učenici pod vodstvom prof. mentorice   Irine Kosanović postigli su u kategoriji Osnove informatike sljedeće rezultate:
 

Poredak u Istarskoj županiji:                 Poredak u HR (od ukupno 188 učenika):

2. mjesto:   Deni Zubin                               7. mjesto:   Deni Zubin

3. mjesto:   Erika Sirotić                            11. mjesto:  Erika Sirotić

5. mjesto:   Ernest Nežić                           14. mjesto:  Ernest Nežić

6. mjesto:   Jazz Richard Greblo               18. mjesto:  Jazz Richard Greblo

7. mjesto:   Matteo Musizza                      21. mjesto:  Matteo Musizza

9. mjesto:   Martina Sirotić                       35. mjesto:  Martina Sirotić

              Čestitamo na ostvarenom uspjehu!

 


[OPŠIRNIJE]SŠ Buzet- STŠ Kopar
Irina Kosanović / datum: 9. 2. 2018. 18:28

02.2.2018.

https://www.ekoper.si/featured/na-obisku-v-kopru-dijaki-iz-buzeta/


[OPŠIRNIJE]SŠ Buzet- STŠ Kopar
Irina Kosanović / datum: 8. 2. 2018. 09:19

01.2.2018.

Novinari TV Istre posjetili su nas u Srednjoj tehničkoj školi Kopar u vrijeme provedbe 2. mobilnosti projekta "Industrijska računala i mikroupravljači u mehatronici".

TV Istra - prilog


[OPŠIRNIJE]Natjecanje iz informatike- školska razina
Irina Kosanović / datum: 30. 1. 2018. 13:59

Na školskom natjecanju koje je održano 18.01.2018. godine, naših je osam učenika uz mentorstvo profesorice Irine Kosanović postiglo odlične rezultate te su pozvani na županijsku razinu natjecanja 09.02.2018. godine u GSŠJD, Pazin.
Na natjecanje je pozvano šest učenika.

Deni Zubin i Erika Sirotić  -  2. mjesto / 39  (5. mjesto/ 554 u RH),
Matteo Musizza 3. mjesto / 39  (18. mjesto/ 554 u RH),
Ernest Nežić - 4. mjesto / 39  (19. mjesto/ 554 u RH),
Martina Sirotić - 5. mjesto / 39  (20. mjesto/ 554 u RH),
Jazz Richard Greblo7. mjesto / 39 (25. mjesto/ 554 u RH),
Karlo Belušić 13. mjesto / 39  (51. mjesto/ 554 u RH),
Vito Danielle Coglievina - 14. mjesto / 39  (52. mjesto/ 554 u RH).

Čestitamo svim učenicima na postignutom uspjehu!

       


[OPŠIRNIJE]Dan sigurnijeg Interneta
Irina Kosanović / datum: 29. 1. 2018. 17:55

Povodom Dana sigurnijeg Interneta, koji se obilježava u utorak, 6. veljače 2018. godine Nacionalni CERT će s početkom u 12:30 sati održati webinar naslovljen "WannaCry - Dani nesigurnog Interneta" .
Webinar će se održati putem Adobe Connect komunikacijskog i kolaboracijskog alata na adresi http://connect.carnet.hr/webinar. Za ulazak u virtualnu sobu potrebno je odabrati opciju 'Gost' i upisati svoje ime i prezime ili opciju AAI@EduHr te upisati svoje podatke potrebne za prijavu.


[OPŠIRNIJE]Projekt Zelene knjižnice
Irina Kosanović / datum: 29. 1. 2018. 14:34

Knjižnica Srednje škole Buzet je u okviru projekta Zelene knjižnice i suradnje s organizacijom Greenpeace Hrvatska sudjelovala u europskoj kampanji protiv plastike.


[OPŠIRNIJE]SŠ Buzet - STŠ Kopar
Irina Kosanović / datum: 23. 1. 2018. 18:12

22.1.2018.

22.1.2018. ostat će zabilježen kao dan kad je počela 2. mobilnost naših učenika u projektu „Industrijska računala i mikroupravljači u mehatronici“. Nakon veselog ispraćaja ispred naše škole, stigli smo u Kopar, smjestili se u hotel i već odradili prvi radni dan u Srednjoj tehničkoj školi Kopar. 


[OPŠIRNIJE]Natječaj za najljepše ljubavno pismo
Irina Kosanović / datum: 16. 1. 2018. 09:33

Čitateljski klub Čitafora organizira 5. Natječaj za najljepše ljubavno pismo. Rok predaje pisma je 31. siječnja 2018. godine slanjem e-pošte na adresu citafora.sesvete@gmail.com


[OPŠIRNIJE]Narodni zdravstveni list
Irina Kosanović / datum: 16. 1. 2018. 09:20

"Zdravlje je stanje potpunog fizičkog, psihičkog i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti."

 

[OPŠIRNIJE]Slatke misli iz knjižnice
Irina Kosanović / datum: 22. 12. 2017. 09:48

Povodom nadolazećih blagdana, naši su učenici podijelili slatke paketiće i prigodnu misao za nadolazeću 2018. godinu ustanovama na području Grada Buzeta.

 


[OPŠIRNIJE]Naša bivša učenica Roberta Šverko dobitnica dekanovog priznanja
Irina Kosanović / datum: 21. 12. 2017. 13:35

Buzetska studentica Roberta Šverko dobitnica je dekanovog priznanja kao jedna od najboljih studentica treće godine integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija medicine u akademskoj 2016./2017. godini, odnosno dekanove nagrade za izvrsnost. 


[OPŠIRNIJE]Naše knjige putuju svijetom - 2. dio
Irina Kosanović / datum: 20. 12. 2017. 10:31

Srednja škola Buzet sudjeluje u projektu "BookCrossing": Leteće knjige na krčkom aerodromu.

 - članak od 03.1.2018.

 


[OPŠIRNIJE]Dašak Francuske u našoj školi
Irina Kosanović / datum: 19. 12. 2017. 10:26

Zahvaljujući gospođi Jennifer Lazarić Jungić, profesorici francuskog i talijanskog jezika iz Francuske alijanse Rijeka i njezinom suprugu, učenici gimnazijskih razreda  upoznali su se s francuskom kulturom i glazbom. 

Gospođa Jennifer Lazarić Jungić poslala nam je pjesmu
za početak Nove 2018. godine.

Jour de l'an

Aujourd'hui, comme demain,

le jour nouveau est une fête !

Levé avant le soleil

je vois le ciel qui se couvre.

S'il le veut,

qu'il fasse orage !

Je m'en fous !

Quelques oiseaux et ma cavale

m'ont souhaité la bonne année.

Aujourd'hui, comme demain,

le jour nouveau est une fête !

Au feu flambent quelques souches.

Fussions nous menacés de mille pestes,

être vivant est une fête !

                                          Guy Mathieu


[OPŠIRNIJE]SŠ Buzet - STŠ Kopar
Irina Kosanović / datum: 16. 12. 2017. 17:26

16.12.2017.

Zadnji radni dan ove mobilnosti… radilo se punom parom, ubacili smo u petu brzinu i uspješno završili svoje zadatke. Čestitamo svima na izvrsnom uspjehu, lijepom ponašanju i odnosu prema radu i profesorima. Kao i obično, na kraju mobilnosti smo dobili zaslužene Certificate of attendance za sudjelovanje u projektu „PLC and microcontrollers in mechatronics“.
Hvala profesoru Andreju Florjančiču, našem mentoru, koji je dva tjedna nesebično dijelio svoje znanje i iskustvo te Simoni Paulič koja je kao i uvijek učinila sve da nam ovi dani budu što ugodniji. 


[OPŠIRNIJE]SŠ Buzet - STŠ Kopar
Irina Kosanović / datum: 8. 12. 2017. 17:21

08.12.2017.

Praktična nastava započela je s automatizacijom ljetne kućice. Učenici (timovi) su dobili sljedeći zadatak: U jednoj zamišljenoj ljetnoj kućici potrebno je automatizirati paljenje svjetla i uključivanje ventilatora. Uvjet je da se svjetlo može upaliti kada ključ u ključanici, a izvlačenjem ključa svjetlo se automatski gasi. Ventilator se može uključiti ako je ključ u ključanici i ako su vrata zatvorena. Učenici su dobili PLC Unitronics Samba. Potrebno je izvesti motnažnu shemu i prema njoj ožičiti PLC u funkcionalni električni sklop. Nakon izvedene sheme, učenici su ožičili električni sklop te započeli s programiranjem. 
 


[OPŠIRNIJE]Smotra Sveučilišta u Zagrebu - Reboot - multimedijska izložba Nikola Tesla
Irina Kosanović / datum: 7. 12. 2017. 15:51

Već tradicionano učenici Srednje škole Buzet pohode Smotru Sveučilišta u Zagrebu. Tako su i ove godine učenici 3. i 4. razreda opće gimnazije i tehničara za električne strojeve s primijenjenim računalstvom posjetili smotru. 


[OPŠIRNIJE]Izvanučionična nastava - Ljubljana
Irina Kosanović / datum: 7. 12. 2017. 09:52

Učenici prvih i drugih razreda naše škole sudjelovali su 7. prosinca 2017. godine u izvanučioničnoj nastavi u Ljubljani


[OPŠIRNIJE]Izlet u Veliko Trgovišće i Kumrovec
Irina Kosanović / datum: 6. 12. 2017. 10:09

Dana 24.11.2017. godine u organizaciji antifašističke udruge grada Buzeta buzetski srednjoškolci obišli su spomenik Seljačkoj buni 1573. godine i Matiji Gupcu, rodnu kuću prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću, dok su u Kumrovcu obišli rodnu kuća Josipa Broza Tita, a potom i spomenik hrvatskoj himni "Lijepa naša domovino". A prije samog povratka okrijepili smo se finom hranom…


[OPŠIRNIJE]Interaktivni projekt Polarni san
Irina Kosanović / datum: 5. 12. 2017. 09:03

Srednja škola Buzet uključila se krajem studenog u interaktivni projekt Polarni san, namijenjen potpori Davoru Rostuharu koji hodajući namjerava prijeći put od obale Antarktika do Južnog pola.


[OPŠIRNIJE]Naše knjige putuju svijetom - 1.dio
Irina Kosanović / datum: 1. 12. 2017. 11:42

 Zahvaljujući bivšoj učenici, Nadi Sirotić, koja radi u predstavništvu Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske u Bruxellesu, knjiga iz naše knjižnice započela je svoju turneju Belgijom.   


[OPŠIRNIJE]Pripremne aktivnosti - prof. Pincan i prof. Ritoša
Irina Kosanović / datum: 29. 11. 2017. 20:15

[OPŠIRNIJE]Nagradni natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola „Inovacija za bolji život“
Irina Kosanović / datum: 27. 11. 2017. 13:11

Državni zavod za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske i Koordinacija za provedbu prava intelektualnog vlasništva Republike Hrvatske u suradnji sa Svjetskom organizacijom za intelektualno vlasništvo raspisuju natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola za najbolji literarni rad, video uradak, skladbu, likovni rad ili strip na temu „Inovacija za bolji život“.


[OPŠIRNIJE]Donacija našoj knjižnici od prof. dr. Ratka Zelenike
Irina Kosanović / datum: 22. 11. 2017. 13:12

Naša je knjižnica bogatija za naslove koje je darovao prof. dr. Ratko Zelenika s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. U svojoj je karijeri dobio cijeli niz nagrada među kojima i Državnu nagradu za znanost - Nagradu za životno djelo za cjelokupni znanstvenoistraživački rad koju dodjeljuje Hrvatski sabor.


[OPŠIRNIJE]Natjecanje u prevođenju ,,Juvenes Translatores“
Irina Kosanović / datum: 21. 11. 2017. 13:00

Srednja škola Buzet jedna je od jedanaest škola u Hrvatskoj koja sudjeluje u natjecanju u prevođenju ,,Juvenes Translatores“. Natjecanje se organizira u svrhu promicanja učenja jezika i prevođenja, a održava se od 2007. godine jednom godišnje i u njemu sudjeluju sedamnaestogodišnji učenici.  


[OPŠIRNIJE]Tri tima naše škole prijavljena na Ina Junior Freshhh natjecanje
Irina Kosanović / datum: 14. 11. 2017. 09:49
Za srednjoškolsku populaciju INA organizira natjecanje Junior Freshhh u kojem se tročlani timovi natječu u rješavanju zadataka iz prirodnih znanosti, matematike, fizike, kemije, biologije i geografije.
Natjecanje je organizirano u dva kruga: timovi se prvo natječu u virtualnom svijetu rješavajući različite zadatke iz područja prirodnih znanosti, dok drugi krug okuplja pet najboljih timova iz prvog kruga koji se za pobjedu bore uživo u finalu u Zagrebu.


 

[OPŠIRNIJE]Projekt "Industrijska računala i mikroupravljači u mehatronici"
Irina Kosanović / datum: 13. 11. 2017. 15:50

Projekt "Industrijska računala i mikroupravljači u mehatronici" drugi je naš projekt u sklopu programa Erasmus+. Nastavak je prijeko potrebnog osposobljavanja učenika u smjeru stjecanja znanja i vještina primjene industrijskih računala u proizvodnim procesima. Projekt će se provoditi od 1.6.2017. do 31.5.2019. godine.

 - članak od 14.11.2017.


[OPŠIRNIJE]Godišnji foto natječaj "Matematika svuda oko nas"
Irina Kosanović / datum: 8. 11. 2017. 13:07

Fotografijom do nagrade!
Natječaj je otvoren do 01.3.2018.

Podijeli s nama što je zabilježila tvoja kamera, poveži to s nekim dijelom gradiva iz matematike.
Uvjeti: ime i prezime; mjesto fotografiranja; objašnjenje s kojim dijelom gradiva iz matematike povezuješ svoju fotografiju. 

Fotografije slati na ssbuzet-foto2017@net.hr


[OPŠIRNIJE]Nagradni foto natječaj "Shelfie mjeseca" - mjesečni
Irina Kosanović / datum: 7. 11. 2017. 09:17
Ima li vaša polica s knjigama x faktor?

Pošaljite fotku svoje police i sudjelujte u nagradnom natječaju. Osvojite jedan od Lumenovih naslova.


[OPŠIRNIJE]"The Crocus Project"
Irina Kosanović / datum: 3. 11. 2017. 16:47

Školske 2015./2016. godine Srednja škola Buzet uključila se u međunarodni projekt ''The Crocus Project'' koji za cilj ima osvijestiti mlade o opasnostima diskriminacije, predrasuda i nesnošljivosti te razviti osjećaj poštovanja i tolerancije. 


[OPŠIRNIJE]Suradnja s Narodnom in univerzitetnom knjižnicom u Ljubljani
Irina Kosanović / datum: 2. 11. 2017. 13:02

Nastavlja se prekogranična suradnja knjižnice Srednje škole Buzet i Narodne in univerzitetne knjižnice u Ljubljani.


[OPŠIRNIJE]Hrvatski olimpijski dan
Irina Kosanović / datum: 25. 10. 2017. 18:04

Ove smo godine Hrvatski olimpijski dan obilježili pješačenjem u pravcu rijeke Mirne. 


[OPŠIRNIJE]Mjesec hrvatske knjige
Irina Kosanović / datum: 24. 10. 2017. 14:43

U Mjesecu hrvatske knjige pozivamo vas na spoj s knjigama. 

Poklanjamo knjigu prigodne tematike ustanovama na području Grada Buzeta kako bismo ih podsjetili na važnost čitanja.
 

[OPŠIRNIJE]Volontiraj u Danskoj
Irina Kosanović / datum: 23. 10. 2017. 13:58

Organizacija Højskolen Snoghoj iz mjesta Fredericia (Danska) traži volontere koji se mogu uključiti u sljedeće poslove: dokumentiranje studentskih aktivnosti i svakodnevnog života u školi, snimanje performansa i umjetničkih projekata, montaža, grafički dizajn, rad na web stranici s društvenim medijima (Facebook, Instagram). Osim toga, volonter može organizirati aktivnosti koje osmisli.


[OPŠIRNIJE]Poklon Narodne in univerzitetne knjižnice Ljubljana
Irina Kosanović / datum: 23. 10. 2017. 12:21

Gospođa Irena Sešek, predstojnica Enote za pridobivanje, obdelavo in ohranjenje knjižničnega gradiva pri Narodnoj in univerzitetnoj knjižnici u Ljubljani, darovala je školskoj knjižnici naslove iz područja obrazovanja i knjižničarstva.


[OPŠIRNIJE]7. zavičajni kviz "Krasna zemljo"
Irina Kosanović / datum: 22. 10. 2017. 13:03

Srednja škola Buzet bila je domaćin 7. zavičajnom kvizu „Krasna zemljo - Meraviglioso paese“ .

Našu Školu predstavljali su maturanti Valentina Dujanić i Dominik Vivoda, (prof. Božo Tolušić).


[OPŠIRNIJE]Pronađeno sedmo urotničko pismo Marina Držića
Irina Kosanović / datum: 11. 10. 2017. 10:10

Nedavno otkriće nepoznatoga pisma Marina Držića (1508. – 1567.), koje je povjesničar Lovro Kunčević pronašao u Državnom arhivu Firence (Archivio di Stato di Firenze), baca novo svjetlo na tradicionalnu interpretaciju Držićeve firentinske epizode iz ljetnih mjeseci 1566. godine.


[OPŠIRNIJE]Nacionalni dan palačinki - izborna nastava Engleskog jezika
Irina Kosanović / datum: 9. 10. 2017. 11:12

U sklopu izborne nastave Engleskog jezika, povodom Nacionalnog dana palačinki, učenici i učenice 4.g razreda okušali su se u izradi američkih palačinki .


[OPŠIRNIJE]Iz naše knjižnice
Irina Kosanović / datum: 22. 9. 2017. 18:19

 "Umjetnički paviljon" u našoj knjižnici

Put svile
Kultura odijevanja
Drevna kineska kultura
Najljepše grčke vaze
Antičko staklo
Rimske nekropole sjeverne Hrvatske
2000 godina nigerijske umjetnosti
La scuola mosaisti del Friuli
Arte moderna

[OPŠIRNIJE]Korina Zugan - srebrna medalja u Skoplju
Irina Kosanović / datum: 18. 9. 2017. 17:57

Korina Zugan, učenica 4.g , osvojila je srebrnu medalju u kickboxingu na europskom prvenstvu u Skoplju.

Čestitamo!

 


[OPŠIRNIJE]Donacije našoj knjižnici - šk.g. 2017./2018.
Irina Kosanović / datum: 11. 9. 2017. 19:28

Ljubaznošću zastupnika u Europskom parlamentu, gospodina Ivana Jakovčića, dobili smo 60 naslova na engleskom jeziku.

Ljubaznošću gospođe Vanje Fornazar iz Gradske knjižnice i čitaonice u Puli, dobili smo 39 lektirnih naslova za naše učenike.

Ljubaznošću gospođe Dolores Markotić dobili smo dvadesetak naslova iz knjižnice Pomorskog fakulteta u Rijeci.


[OPŠIRNIJE]Maturalno putovanje - Grčka
Irina Kosanović / datum: 8. 9. 2017. 18:51

Maturanti, 4.b i 4.g razred sa svojim razrednicima Mirijanom Ritošom i Hrvojem Badurinom -  maturalno putovanje
(uz prof. - Lino Maretić, Nebojša Knežević i Jurica Marinković)


[OPŠIRNIJE]Kalendar za šk.god. 2017./2018.
Irina Kosanović / datum: 4. 9. 2017. 14:21

Svi djelatnici Srednje škole Buzet žele vam

uspješnu i veselu novu školsku godinu.


[OPŠIRNIJE]Rewind 2016./2017.
Irina Kosanović / datum: 14. 7. 2017. 18:09

   Pogledajte  VIDEO 

Hvala Ernestu Nežiću,  učeniku 1.g razreda na divnom uratku!


[OPŠIRNIJE]Predavanje iz zdravstvenog odgoja
Irina Kosanović / datum: 14. 6. 2017. 13:49

Filip Brnobić bivši učenik naše škole, sada student 4. godine Medicinskog fakulteta u Rijeci.


[OPŠIRNIJE]Dan Istarskih toplica
Irina Kosanović / datum: 13. 6. 2017. 18:46

Pogledajte kako je bilo na Danu Istarskih Toplica 03.06.2017.

VIDEO

Veliko hvala svima koji su nas posjetili te posebno hvala Ernestu Nežiću učeniku 1.g razreda na odličnom videu.

 


[OPŠIRNIJE]Volontiraj na 64. izdanju Pulskog filmskog festivala
Irina Kosanović / datum: 9. 6. 2017. 12:51

  PRIJAVE OTVORENE DO 23. LIPNJA 2017.

 Volontiranje na  64. Pulskom filmskom festivalu predviđeno je od 12. do 23. srpnja, a sastoji se od predfestivalskih (12-14) i festivalskih aktivnosti (15-23).


[OPŠIRNIJE]United World Colleges: stipendije za dvogodišnje školovanje u međunarodnim školama
Irina Kosanović / datum: 8. 6. 2017. 13:17

Učenici prvih i drugih razreda koji žele pohađati dvogodišnji program International Bacalaureate u sklopu međunarodnog sustava United World Colleges, mogu se prijaviti na natječaj do 5. studenoga 2017.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+
Irina Kosanović / datum: 5. 6. 2017. 13:30

23.5.2017.

Naš dvogodišnji projekt CAD/CAM Technologies u programu Erasmus+ kojeg sufinancira EU uspješno smo priveli kraju.


[OPŠIRNIJE]Donacija knjižnice Halubajska zora i donacija sveucilista Universita degli Studi di Trieste
Irina Kosanović / datum: 29. 5. 2017. 21:58

Ljubaznošću ravnateljice Branke Miočić dobili smo 124 naslova popularne beletristike i lektirnih naslova.  


[OPŠIRNIJE]Stipendije japanske vlade
Irina Kosanović / datum: 29. 5. 2017. 21:44

Veleposlanstvo Japana je u ime Ministarstva obrazovanja, kulture, sporta, znanosti i tehnologije raspisalo natječaj za dodjelu stipendija stranim državljanima za studij u Japanu. 


[OPŠIRNIJE]Hrvatski sabor
Irina Kosanović / datum: 29. 5. 2017. 18:09

15.5.2017.

Uloga novinara u Saboru nije uvijek laka, od njih se očekuje da vjerodostojno prenesu događanja iz Sabora građanstvu. Tako je nas pet učenica drugog i trećeg razreda gimnazije krenulo u ulozi novinarki na simuliranu sjednicu Sabora. 


[OPŠIRNIJE]Novčana donacija Erste banke Rijeka
Irina Kosanović / datum: 26. 5. 2017. 16:35

[OPŠIRNIJE]Milenijska fotografija
Irina Kosanović / datum: 11. 5. 2017. 12:57

09.5.2017.

Sve generacije Buzeta na jednom mjestu.


[OPŠIRNIJE]Novi Erasmus+ 2017.
Irina Kosanović / datum: 8. 5. 2017. 13:06

Sretni i ponosni objavljujemo da je odobren naš projektni prijedlog kojeg smo prijavili za dodjelu financijske potpore u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga za program Erasmus+ za 2017. godinu (Ključna aktivnost 1 u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja).


[OPŠIRNIJE]Izlet Beč i Budimpešta - 1.g, 1.a, 2.g, 2.b, 2.a
Irina Kosanović / datum: 4. 5. 2017. 13:49

28.4.-30.4.2017.

Svirali smo, dirigirali bečkom filharmonijom, divili se Hundertwasseru, upoznali kraljicu Sissy i ostale članove kraljevske obitelji u Schoenbrunnu, nauživali se u Prateru, isprobali različite čokoladne okuse u Muzeju čokolade tvornice Heindl, uživali u noćnoj vožnji Dunavom i divili se ljepotama Budimpešte, a naša ugodna pustolovina završila je ručkom u Kukorica cardi na jezeru Balaton.


[OPŠIRNIJE]Uvodi se novi strukovni program CNC operater
Irina Kosanović / datum: 27. 4. 2017. 16:18

13.4.2017.

 - članak od 13.4.2017.


[OPŠIRNIJE]Projekt 1000 ždralova za Hirošimu 2017
Irina Kosanović / datum: 18. 4. 2017. 14:14

18.4.2017.

Hrvatsko japansko društvo Makoto i ove godine nastavlja projekt prikupljanja tisuću ždralova s namjerom da se Hrvatska priključi svjetskom obilježavanju Međunarodnog dana mira i svjesnosti o opasnosti nuklearnog oružja.


[OPŠIRNIJE]Projektni dan - dan otvorenih vrata
Irina Kosanović / datum: 17. 4. 2017. 18:04

12.4.2017.

U srijedu, 12. travnja, održan je projektni dan, odnosno Dan otvorenih vrata s ciljem da se učenicima osmih razreda iz škola u okruženju (OŠ „Vazmoslav Gržalja“ i područnih škola Roč i Vrh te područnih škola pazinske OŠ „Vladimir Nazor“: Lupoglav, Karojba, Motovun i Trviž) predstave obrazovni programi i način rada u Srednjoj školi Buzet.
 


[OPŠIRNIJE]Muzejska zbirka
Irina Kosanović / datum: 11. 4. 2017. 16:39

11.4.2017.

Muzejska zbirka 

Pored zavičajne zbirke, zbirke Zelene knjižnice i donacije Veleposlanstva SAD-a, oformili smo i muzejsku zbirku renomiranih umjetničkih autora i djela.


[OPŠIRNIJE]Nove donacije za našu knjižnicu
Irina Kosanović / datum: 10. 4. 2017. 08:51

10.4.2017.

Donacija Veleposlanstva Republike Turske
Donacija Veleposlanstva kraljevine Norveške
Odjel periodike Gradske knjižnice u Rijeci opskrbio nas je časopisima na stranim jezicima: Time, Der Spiegel, L Obs, lEspresso.


[OPŠIRNIJE]Pozivnica - Dan otvorenih vrata
Irina Kosanović / datum: 7. 4. 2017. 18:10

Otvoreni dan - Srednja škola Buzet 

Radionice za učenike: 08:15 - 13:15 h

 

Predstavljanje radionica namijenjeno roditeljima i građanima: 15:30h

Informativni sastanak i druženje s roditeljima učenika osmih razreda: 16:30h 


[OPŠIRNIJE]Državno natjecanje iz engleskog jezika
Irina Kosanović / datum: 7. 4. 2017. 13:48

05.-07.4.2017.

Anamarija Guzijan, učenica 2. razreda gimnazije, osvojila je odlično 5. mjesto na Državnom natjecanju iz engleskog jezika, koje se održalo od 5. do 7. travnja u Sv. Martinu na Muri. 

  Čestitamo Anamariji na izuzetnom uspjehu!


[OPŠIRNIJE]Eko-kviz
Irina Kosanović / datum: 3. 4. 2017. 09:59

31.03. - 02.4. 2017. Zagreb

Ekipa srednje Škole sudjelovala je na državnom i svehrvatskom "Eko kvizu" održanom u Zagrebu od 31.3 do 2.4.2017.god. te je osvojila 5-to mjesto.

Bravo za Martinu Sirotić, Dilana Kontića, Dominika Vivodu, Petra Ribarića i njihovog mentora Božu Tolušića.


[OPŠIRNIJE]Posjet P.P.C. Buzet (CIMOS) - 1.a razred
Irina Kosanović / datum: 1. 4. 2017. 10:02

31.3.2017.

Učenici 1. a razreda posjetili su P.P.C. Buzet (CIMOS), gdje su se upoznali s postupkom proizvodnje aluminijskih dijelova i to od ulaza sirovine do izlaza gotovih poluproizvoda.


[OPŠIRNIJE]Projekt “Oplemenimo našu knjižnicu“
Irina Kosanović / datum: 31. 3. 2017. 09:39

30.3.2017.

Ove smo školske godine krenuli u projekt revitalizacije fonda naše školske knjižnice. Mnogobrojni upiti hrvatskim i stranim donatorima urodili su plodom.

Gospodin Christian Wright, savjetnik za odnose s javnošću Veleposlanstva; gospođa Marica Bahlen, direktorica Informative Resource Centra i  gospođa Stacia Clifton iz Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država iz Beograda, posjetili su našu školu 30. ožujka ove godine te uz susret s učenicima i predstavnicima Grada, donirali knjige našoj knjižnici.


Zahvala:
Bilo nam je jako lijepo i nezaboravno kod vas. Svi ste se zaista potrudili biti divni domaćini
te pokazati svoju specifičnost i predanost radu u školi. To mogu samo stvarni entuzijasti.
Primite srdačne pozdrave od gospodina Wrighta i mene!
Maca Bahlen
Director, Information Resource Center,  U.S. Embassy Zagreb


[OPŠIRNIJE]Dan narcisa
Irina Kosanović / datum: 28. 3. 2017. 17:05

25.3.2017.

Obilježavajući Dan narcisa (prevencija i rano otkrivanje raka dojke), članice Lige protiv raka Buzet i Srednja škola Buzet, odnosno učenice 1.g - Karla Havić i Nina Delić dijelile su na Fontani edukativne letke i narcise da bi potaknuli prevenciju i informirali građane o toj bolesti. Promotivne letke osmislili su i izradili učenici 4.g - Darian Ušić-Čeh i Elvis Marinac zajedno s prof. Irinom Kosanović.

 


[OPŠIRNIJE]Dan ružičastih majica
Irina Kosanović / datum: 27. 3. 2017. 13:13

22.2.2017.

Dana 22. veljače 2017. obilježili smo Dan ružičastih majica tako da smo ih svi odjenuli te snimili zajedničke fotografije s porukom zajedništva.


[OPŠIRNIJE]Posjet pivovari Buzet- 4.b razred
Irina Kosanović / datum: 26. 3. 2017. 19:10

21.3.2017.

Učenici 4.b razreda posjetili su Istarsku pivovaru Buzet u sklopu izvanučioničke nastave. 


[OPŠIRNIJE]Projekt "Naputak za eko kutak"
Irina Kosanović / datum: 23. 3. 2017. 10:58

Srednja škola Buzet sudjelovala je u provedbi projekta Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva  koji  se pod nazivom „Naputak za eko kutak“ od 01.10.2016. do 31.3. 2017. godine provodio u buzetskom Domu za starije osobe.


[OPŠIRNIJE]Prvenstvo u kickboxingu
Irina Kosanović / datum: 21. 3. 2017. 13:29

18.3.2017.

u Kostreni je održano prvenstvo Hrvatske u kickboxingu.

Korina Zugan - 1. mjesto  i Matea Petohleb - 3. mjesto
Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]Srednja škola Buzet na desetoj državnoj smotri simuliranih suđenja iz građanskog odgoja i obrazovanja
Irina Kosanović / datum: 15. 3. 2017. 16:46

11.3.2017.

11. ožujka 2017.g. održana je na Općinskom sudu u Novom Zagrebu, Državna smotra simuliranih suđenja iz Građanskog odgoja i obrazovanja.

Školu su u timu tužiteljstva predstavljale Leana Vratović, Dea Belasić i Alesia Nežić članovi obrane Ela Mandalenić, Ana Jurišić i Petra Šorgo dok su u ulozi svjedoka bile Romina Rabak, ErikaSirotić, Anamarija Guzijan, Ela Pahor, Kristina Tomić, Karla Havić pod mentorstvom profesorice Jasminke Miletić.


[OPŠIRNIJE]Književni susret s Hrvojem Šalkovićem
Irina Kosanović / datum: 13. 3. 2017. 16:32

10.3.2017.

Ime mu je Šalković, Hrvoje Šalković – svjetski putnik, avanturist, spisatelj.  Jedan od rijetkih ljudi koji su prošli svih sedam kontinenata i roditelj početnik. Jasno je da nam je ovako svestran čovjek  na književnom susretu u Buzetu 10. ožujka 2017.  imao mnogo toga za ispričati i otvorio nam mnogo prozora u svijet. 


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz povijesti
Irina Kosanović / datum: 10. 3. 2017. 09:48

07.3.2017.

Erika Sirotić učenica 2.g razreda osvojila je izvrsno 2. mjesto.
(mentor prof. Hrvoje Badurina)
Čestitke!


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz geografije
Irina Kosanović / datum: 6. 3. 2017. 09:52

23.2.2017.

Učenik 3.g razreda Dominik Vivoda osvojio je  2. mjesto.
(mentor prof. Tolušić Božo)
Čestitke!


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz engleskog jezika
Irina Kosanović / datum: 2. 3. 2017. 09:43

21.2.2017.

Prvo mjesto ostvarila je Anamarija Guzijan, učenica 2. razreda gimnazije (mentor prof. Sanja Pincan)!

Čestitamo na odličnom uspjehu!


[OPŠIRNIJE]Infokup 2017' - županijsko natjecanje iz informatike
Irina Kosanović / datum: 27. 2. 2017. 21:07

10.2.2017.

Srednju školu Buzet na županijskoj razini natjecanja predstavljalo je čak 5 učenika:

Nežić Ernest (1.g), Sirotić Erika (2.g), Sirotić Martina (2.g), Guzijan Anamarija (2.g) i Zubin Deni (3.g)          
(mentorica prof. Irina Kosanović) 

Čestitamo svim učenicima na izvrsnim rezultatima, a pogotovo Eriki Sirotić na osvojenom  2. mjestu u županiji i 8. mjestu  od ukupno 191 učenika u RH !!!


[OPŠIRNIJE]Posjet tvrtki Rimac automobili i hokejskoj utakmici
Irina Kosanović / datum: 21. 2. 2017. 19:35

02.2.2017.


[OPŠIRNIJE]Naša najčitateljica
Irina Kosanović / datum: 31. 1. 2017. 12:14

Ove smo školske godine proveli anketu o čitateljskim navikama naših učenika i „pronašli“ najčitateljicu. To je Anamarija Guzijan, učenica 2.g razreda, koja osim lektire voli čitati i u slobodno vrijeme.


[OPŠIRNIJE]RSS


Slobodna radna mjesta - natječaj
Blagdanska čestitka
Irina Kosanović / datum: 21. 12. 2018. 19:59


[OPŠIRNIJE]Zadnji dan nastave
Irina Kosanović / datum: 21. 12. 2018. 19:13

 Zadnji dan u našoj školi u prvom polugodištu, prije   božićnih i novogodišnjih blagdana, bio je prilika za           druženje učenika i nastavnika.

 Jedna grupa učenika i nastavnika je bila na terenskoj     nastavi u Rijeci i u posjetu Dječjem domu Ivana Brlić   Mažuranić u Lovranu.

 


[OPŠIRNIJE]Najava projekta „Učimo i zabavljajmo se zajedno“
Irina Kosanović / datum: 18. 12. 2018. 20:08

Najavljujemo projekt i terensku nastavu 21. prosinca 2018. godine.

Projekt "Učimo i zabavljajmo se zajedno" je osmislila prof. mentor Irina Kosanović. Prihvaćen je na sjednici Nastavničkog vijeća 3. rujna 2018.
Cilj projekta je povezati razne izvannastavne aktivnosti Škole (informatičari, matematičari, volonteri, školski knjižni klub). Posjetit ćemo riječku džamiju i informatički muzej u Rijeci. Središnja je aktivnost posjet Dječjem domu „Ivana Brlić Mažuranić“ u Lovranu gdje će učenici 4.g i 3.g razreda u zajedništvu s profesorima pratiteljima biti svojevrsni edukatori, animatori te mali ali uistinu veliki predavači nazočnoj djeci.

Zahvaljujemo se svim učenicima i djelatnicima Škole i ravnateljici prof. Gumilar, koji su se uključili u ovu hvalevrijednu humanitarnu akciju. Prikupljen je iznos od 2.900,00 kn koji se je utrošio za računalo koje će se donirati štićenicima Doma.

Svima velika hvala! animated-heart-image-0861 animated-heart-image-0861


Jasminka Miletić, prof. mentor


[OPŠIRNIJE]Volonteri u prosincu
Irina Kosanović / datum: 18. 12. 2018. 18:05

U sklopu Božićne akcije Caritasa, Pomažemo zajedno, u kojem će se svatko bez izuzetaka osjećati vrijednim i imati jednake prilike za dostojanstven život, prikupili smo 470,00 kn.

Zahvaljujemo se svim učenicima i djelatnicoma Škole koji su kupnjom prigodnih narukvica dali doprinos toj akciji.


Jasminka Miletić, prof. mentor


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan ljudskih prava
Irina Kosanović / datum: 12. 12. 2018. 17:16
Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava Knjižni klub Srednje škole Buzet kontaktirao je pučku pravobraniteljicu, gospođu Loru Vidović.
Ove se godine slavi 70. obljetnica potpisivanja Opće deklaracije o ljudskim pravima UN-a.

Svaki pojedinac ima urođeno dostojanstvo kao i neotuđiva prava, bez obzira na boju kože, spol, vjeroispovijest, imovinsko stanje, nacionalno ili društveno podrijetlo.

Poruka pučke pravobraniteljice

B. Labotić, dipl. bibliotekar


[OPŠIRNIJE]Naj-akcija u 2018. godini - dramska igra s pjevanjem "Miki Trasi"
Irina Kosanović / datum: 7. 12. 2018. 08:57

Grad Buzet je kao Naj-akciju provedenu na svome području u 2018. godini prijavio dramsku igru s pjevanjem “Miki Trasi”kao zajednički projekt triju odgojno-obrazovnih ustanova koje djeluju na području Grada Buzeta: Osnovne škole „Vazmoslav Gržalja“ Buzet, Srednje škole Buzet i Umjetničke škole Matka Brajše Rašana Labin, Područnoga odjela Buzet.
Na ovogodišnjoj je svečanosti održanoj 20.11.2018. u Zagrebu Dramskoj igri s pjevanjem “Miki Trasi” dodijeljena je Pohvala za uspješno provedenu Naj-akciju 2018.

Čestitamo svima koji su sudjelovali u pripremi i realizaciji ovoga projekta.

Više možete pročitati na http://www.buzet.hr/novosti/detaljno/dramskoj-igri-s-pjevanjem-miki-trasi-slavni-kapetan-priznanje-za-naj-akciju?fbclid=IwAR2JEsjsOWxpv_CI_rGT4txCZ2V1DDy1LME0k0D3c7coGSsPQ3F2VaGbuC4


[OPŠIRNIJE]Projekt "From GLOBE to Erasmus" - zadnji dan
Irina Kosanović / datum: 1. 12. 2018. 20:14

Zadnji dan mobilnosti bio je rezerviran za posljednju radionicu tijekom koje smo usavršili postupak formiranja istraživačkih pitanja, postavljanja hipoteza i odabira metoda provedbe znanstvenog istraživanja. Današnja stanka za kavu pretvorila se u domjenak iznenađenja koji su pripremili učenici kulinarskog smjera škole u Nysi. Na domjenku nas je ravnatelj srdačno pozdravio, zaželio uspjeh u provedbi projekta i uručio nam prigodne oproštajne darove. Zatim smo se uputili do obližnjega planinarskog izletišta i nakon osvježavajuće šetnje uživali u obilnom ručku. Time smo i zaključili svoj boravak u Nysi. Preostalo nam je samo da se malo odmorimo i krenemo kući.


[OPŠIRNIJE]Projekt "From GLOBE to Erasmus" - četvrti dan
Irina Kosanović / datum: 1. 12. 2018. 20:11

Četvrti dan također je bio prepun aktivnosti.. Nakon dva odslušana nastavna sata prisustvovali smo predstavljanju lokalne tvornice Bioagra koja se na inovativan način bavi proizvodnjom bioetanola te ulja i aditiva za stočnu hranu iz kukuruza. 
Nastavak sunčanoga dana iskoristili smo za šetnju do jezera Nysa gdje smo imali priliku mjeriti ph vrijednost i količinu otopljenog kisika u jezerskoj vodi. 
Na kraju radnoga dana izradili smo prezentaciju o svemu što smo doživjeli i naučili na ovoj mobilnosti, a veliko finale bilo je odmjeravanje snaga u badmintonu i košarci te učenje novih plesnih pokreta.


[OPŠIRNIJE]Projekt "From GLOBE to Erasmus" - treći dan
Irina Kosanović / datum: 1. 12. 2018. 20:08

Treći dan mobilnosti bio je rezerviran za izlet u Wroclaw,, grad oko 90 kilometara udaljen od Nyse. Posjetili smo Hydropolis, wroclavski vodovod u sklopu kojeg se nalazi impresivni interaktivni izložbeni prostor gdje smo upoznali vodoopskrbni sustav Wroclawa i puno naučili o važnosti vode za čitav živi svijet.. 
Nakon Hydropolisa uputili smo se u centar grada gdje smo bili gosti Zavoda za geografiju Sveučilišta u Wroclawu te smo poslušali predavanje o građevinama i područjima Poljske koji su pod zaštitom UNECSO-a. Uslijedio je razgled povijesne jezgre grada,, a nakon okrijepe u studentskoj menzi slobodno vrijeme proveli smo razgledavajući božićni sajam na ugodnih -6 Celzijevih stupnjeva.


[OPŠIRNIJE]Projekt "From GLOBE to Erasmus+" - drugi dan
Irina Kosanović / datum: 1. 12. 2018. 19:34

 Drugi je dan za neke započeo nastavnim satima s učenicima domaćinima dok su neki odspavali malo duže jer su njihovi domaćini imali slobodan prvi sat. 

Uslijedile su prezentacije škola i regija na temelju kojih su učenici mogli uočiti sličnosti i razlike u očuvanju okoliša Nyse, Rotterdama i Buzeta. 

Nakon kratke stanke za kavu i kolače učenici su dobili upute za formiranje istraživačkih pitanja. Zadatak su odradili u tročlanim međunarodnim grupama, a nakon toga su otišli na zasluženi ručak. 

Radni dio drugoga dana završili smo razgledom Nyse i njenih značajnih povijesnih građevina i spomenika. 

Na kraju dana odmjerili smo snage u kuglanju.. 

 
 
 

[OPŠIRNIJE]Projekt Walk the Global Walk
Irina Kosanović / datum: 30. 11. 2018. 12:01

Civilno društvo i obrazovne institucije diljem svijeta, a posebno u Europi, udružile su se kako bi napravile korak unaprijed glede primjene obrazovanja za globalno građanstvo u formalnom kontekstu. Vijeće Europe, UNESCO, Europska mreža za globalno obrazovanje i druge važne organizacije i mreže pomogle su u razvijanju strategija i praksi za razvoj obrazovanja za globalno građanstvo i održivi razvoj u suradnji s državnim i lokalnim vlastima.

U skladu sa svim navedenim i Srednja škola Buzet uključila se zajedno s brojnim školama s područja Istarske županije u projekt Walk the Global Walk.

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Projekt "From GLOBE to Erasmus+" - prvi dan
Irina Kosanović / datum: 28. 11. 2018. 14:04
Nakon beskrajno dugog, ali veselog putovanja stigli smo u Nysu. 

Prvi dan mobilnosti protekao je u istraživačkom duhu jer smo se u školi od 1000 učenika vrlo lako mogli i izgubiti. Dočekao nas je ravnatelj, a nastavnice engleskoga jezika i geografije provele su nas kroz hodnike i učionice ove ogromne škole. 

 

 


[OPŠIRNIJE]Počast žrtvama Vukovara
Irina Kosanović / datum: 19. 11. 2018. 21:02

Prigodnim programom prisjetili smo se tragičnih događaja iz novije povijesti naše domovine i odali počast žrtvama Vukovara.  


[OPŠIRNIJE]Obilježavanje 100. godišnjice Prvog svjetskog rata
Irina Kosanović / datum: 15. 11. 2018. 21:33

Povodom obilježavanja 100. godišnjice Prvoga svjetskog rata u Narodnom domu Buzet je održana promocija i prezentacija knjige Popis gubitaka autora i urednika Roberta Matijašića, koautora Deana Krmca i moderatora Mirjana Flega. Djelo se smatra prvim pokušajem kvantifikacije vojnih gubitaka Velikoga rata te individualizacije imena tisuća Istrana i Buzećana koji su predugo zaboravljeni.

Na predstavljanju djela sudjelovali su i učenici Srednje škole Buzet. 


Božo Tolušić, prof.


[OPŠIRNIJE]Projekt „Rošćina i Humšćina“
Irina Kosanović / datum: 16. 11. 2018. 16:53

Projekt „Rošćina i Humšćina“, četvrti u nizu zavičajnih projekata Srednje škole Buzet, predstavili smo javnosti 8.11.2018. Radeći na projektu istražili smo geografsko-povijesne i jezične osobitosti, gastronomiju, stare zanate. Upoznali smo povijest željeznice, glazbenu tradiciju, narodne običaje i legende, prisjetili se značajnih glagoljskih spomenika, otkrili detalje iz stvaralačkoga životopisa znamenitih ličnosti Rošćine i Humšćine. Razgovarali smo sa svojim roditeljima, bakama, djedovima, rođacima, prijateljima i susjedima, skupljali stare uporabne predmete, dokumente i fotografije koji svjedoče o nekim davnim, ali za sve nas značajnim i dragim vremenima. Sastavili smo i mali razlikovni rječnik da se „ne puzuabi domaća beseda“ i da se vidi koliko su jezici naših sela slični ili različiti. 
Istraženo i naučeno o Rošćini i Humšćini prvi smo put pokazali na 2. Festivalu zavičajnosti održanom 28. travnja 2018. u Labinu gdje smo uredili izložbeni prostor i prikazali petminutni film za čije su stvaranje zaslužni učenici naše škole. Naš je izložbeni kutak izazvao veliku pozornost posjetitelja i organizatora te će fotografija izložaka zauzeti svoje mjesto na stranici službenoga kalendara Istarske županije za 2019. godinu.
Zahvaljujemo Istarskoj županiji koja je među pristiglim prijavama za sufinanciranje zavičajnih projekata prepoznala vrijednost i našega projekta te mu dodijelila financijska sredstva za istraživački rad, provedbu i prezentaciju. Zahvaljujemo i svima ostalima koji su na bilo koji način pomogli da se naš projekt ovako lijepo predstavi.

U programu prilikom otvaranja izložbe sudjelovali su: Školski bend, gunjci Arkul iz Željezničarskoga kulturno-umjetničkoga društva „Renato Pernić“, gospodin Vladimir Pernić, a prisutnima se obratila i voditeljica projekta profesorica Mateja Runko.


[OPŠIRNIJE]NOVOSTI u vezi projekta "From GLOBE to Erasmus+"
Irina Kosanović / datum: 5. 11. 2018. 18:56

1. Učenici 2.g, 3.g i 4.g su tijekom listopada 2018. na izbornoj nastavi iz Engleskog jezika imali projektni tjedan razgovora o ekološkim temama, a jedan od rezultata je i prigodno ukrašen pano u hodniku naše škole.

2. Izabrani su učenici koji će krajem studenog sudjelovati u mobilnosti u Poljskoj, u gradu Nysa. S profesoricama Martinom Kedžo i Marinom Miter putuju: Kristina Staraj i Ana Totman iz 3.g, Karla Jakac iz 2.g, Lara Fabris, Valnea Muzica i Lukas Višić iz 1.g.

3. S njihovim roditeljima smo obavili roditeljski sastanak.


[OPŠIRNIJE]Halloween u našoj školi
Irina Kosanović / datum: 2. 11. 2018. 13:15

U sklopu nastave engleskog jezika učenici 3.g razreda s prof. Martinom Kedžo obilježili su tradicionalnu Noć vještica (Halloween) izradom strašnih bundeva.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ - Inspiration Day
Irina Kosanović / datum: 22. 10. 2018. 20:00

Naša je škola 12.10.2018. godine sudjelovala na Inspiration Day-u u Zagrebu koji je organizirala Agencija za mobilnost i programe europske unije. Ponosni smo da smo naše projekte kao primjere dobre prakse mogli predstaviti budućim korisnicima Erasmus+ programa, te im biti poticaj i inspiracija za prijavu projektnih prijedloga na natječaju za 2019. godinu. 
I to nije sve. U sklopu ovoga događanja preuzeli smo i nagradu (laptop) za najbolju srednju školu u Hrvatskoj koja u svojim projektima koristi ECVET (Europski kreditni sustav u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju - europski alat za prijenos, prikupljanje i priznavanje vještina i znanja stečenih u različitim sustavima i državama, a s ciljem njihovog uvrštavanja u strukovne kvalifikacije).  


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan kravate u našoj školi
Irina Kosanović / datum: 19. 10. 2018. 19:19

Svjetski dan kravate globalno se obilježava 18. listopada.

Pod "opširnije" pogledajte kako su taj dan obilježili učenici naše škole.

 


[OPŠIRNIJE]Kviz Krasna Zemljo
Irina Kosanović / datum: 16. 10. 2018. 11:50

U Novigradu je 12.10.2018. održan kviz iz zavičajne povijesti Krasna Zemljo, na kojem su sudjelovali učenici Dilan Kontić i Ernest Nezić , i osvojili šesto mjesto, s mentorom Božom Tolušićem.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ 3
Irina Kosanović / datum: 9. 10. 2018. 18:26

U sklopu projekta „From GLOBE to Erasmus+“ otvoren je natječaj za prvu mobilnost (od 26.11.2018. do 1.12.2018.) u Poljskom gradu Nysa. Motivacijska pisma zaprimaju se u papirnatom obliku do 12. listopada 2018.

Otvoren je natječaj za logo Erasmus+ projekta „From GLOBE to Erasmus“. Ideje za logo se primaju do 19.10.2018. na mail adresu: ssberasmus@gmail.com


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ 3
Irina Kosanović / datum: 11. 9. 2018. 21:46

Radujemo se što možemo objaviti da ove školske godine sudjelujemo u projektu u sklopu Erasmus+ programa namijenjenomu gimnazijskim razredima. Kao partneri uz nizozemsku školu Wolfert van Borselen School Group iz Amsterdama uključili smo se u projekt čiji je nositellj Zespol Szkol i Placowek Oswiatowych, škola iz poljskoga grada Nysa. Projekt pod nazivom „From GLOBE to Erasmus“ („Od GLOBE-a do Erasmusa“) realizirat će se u razdoblju od rujna 2018. do lipnja 2020. godine.

U projektu će sudjelovati svi učenici gimnazijskih razreda tako što će između prosinca i veljače grupnim oblikom rada realizirati svoje miniprojekte i na kraju prezentirati ostvarene rezultate. Grupe će biti formirane kao internacionalne grupe što znači da će svaki naš učenik gimnazijskoga razreda imati partnera u Poljskoj i Nizozemskoj. Tijekom projekta učenici će napraviti dva miniprojekta, svake godine po  jedan.

 


[OPŠIRNIJE]Školska godina 2018./2019.
Irina Kosanović / datum: 2. 9. 2018. 13:05
Dragi učenici i roditelji,
 
novu nastavnu godinu započet ćemo 3. rujna 2018. u 8.15 sati.
 
Sretnu i uspješnu školsku 2018./2019. godinu
žele vam djelatnici Srednje škole Buzet.
 Kalendar školske godine 2018./2019.
 

[OPŠIRNIJE]Zadnji dan nastave za maturante
Irina Kosanović / datum: 18. 5. 2018. 14:47

Naši će maturanti u utorak, 22. svibnja 2018., obilježiti završetak svoga srednjoškolskog obrazovanja zajedničkim druženjem izvan škole, na lokaciji po svom izboru.

Proslava je u organizaciji maturanata i njihovih roditelja u čemu Škola ne sudjeluje te se ograđuje od svih  eventualnih neželjenih posljedica.

                                                   Ravnateljica Marija Pavletić, dipl. biolog


[OPŠIRNIJE]Festival zavičajnosti Srednje škole Buzet – 2018
Irina Kosanović / datum: 17. 5. 2018. 15:59

Srednja škola Buzet sudjelovala je 27. travnja 2018. godine na 2. Festivalu zavičajnosti, održanom u sportskoj dvorani Srednje škole Mate Blažina Labin u Labinu, na kojem su predstavili zavičajnu temu „Rošćina i Humšćina“ prigodnim štandom te petominutnim videouratkom u kojem je sažeto prikazano čime su se učenici naše škole bavili, što su naučili i što su izradili. Izučavali smo glagoljašku i sakralnu ostavštinu, jezične posebnosti, rad na očuvanju jezične, spomeničke i glazbene kulturne tradicije te utjecaj željezničarstva na život stanovnika ovoga kraja.


[OPŠIRNIJE]Stručna nastava u Istarskoj pivovari Buzet - 4.b
Irina Kosanović / datum: 17. 5. 2018. 13:31

 

Učenici TES-a, 4.b razreda na stručnoj nastavi u Istarskoj pivovari Buzet


[OPŠIRNIJE]Natječaj "Di ča slaje zvoni" - pjesma "Bračana"
Irina Kosanović / datum: 17. 5. 2018. 12:15

Pjesma "Bračana" učenika 3. b razreda Paula Krbavčića poslana je na natječaj "Di ča slaje zvoni" te je odabrana za objavljivanje u zbirci Kako ča zvoni va Žminje 2018. 

Čestitamo Paulu!


[OPŠIRNIJE]Aleksandar Popov - državni kadetski prvak u streljaštvu
Irina Kosanović / datum: 16. 5. 2018. 12:38

http://www.buzet.hr/novosti/detaljno/zlato-aleksandra-popova-u-streljashtvu

Čestitamo Aleksandru na iznimnom uspjehu!


[OPŠIRNIJE]Eko-kviz "Lijepa naša" 2018
Irina Kosanović / datum: 8. 5. 2018. 12:43

Na Eko-kvizu, Lijepa Naša 2018. održanom u Zagrebu, 04.-06.svibnja 2018. kao Svehrvatsko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola sudjelovale su ukupno 53. škole, iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, od čega 21. srednja škola.

Našu školsku ekipu predstavljali su učenici Mihaela Božić, Dilan Kontić, Martina Sirotić i Dominik Vivoda i mentor Božo Tolušić, prof. te osvojili 10.mjesto. Šumska zajednica kanjona rijeke Mirne, rad s kojim su učenici predstavili našu školu realiziran je uz mentorstvo prof. Gorana Gotlibovića.

 

[OPŠIRNIJE]2. Festival zavičajnosti za srednje škole Istarske županije
Irina Kosanović / datum: 7. 5. 2018. 12:29

Učenici Srednje škole iz Buzeta u njihovom projektu obradili su četiri točke, glagoljaštvo, izrada freski, glazbena i željezničarska tradicija Roča te razlikovni riječnik Humskog i Ročkog idioma".

 - članak od 27.4.2018.


[OPŠIRNIJE]Državno natjecanje iz geografije
Irina Kosanović / datum: 28. 4. 2018. 11:26

 Na 25. Državnom natjecanju iz geografije održanom u   Vukovaru od 23. do 25.travnja 2018. učenik 4.razreda   gimnazije Dominik Vivoda osvojio je 4.mjesto na     terenskom dijelu natjecanja, te rješavanjem testova osvojio    8.mjesto u ukupnom poretku, pod vodstvom mentora, prof.     Bože Tolušića.

Čestitamo Dominiku na izuzetnom uspjehu!


[OPŠIRNIJE]Radionica - "Proširi i iskoristi znanja - stekni digitalni certifikat"
Irina Kosanović / datum: 23. 4. 2018. 13:18

U Srednjoj školi Buzet 13., 14. i 20.  travnja održana je trodnevna radionica digitalnog marketinga u trajanju od 12 sati. Organizator i voditelj  radionice je  prof. Irina Kosanović a suvoditelji su bili učenici izvannastvane skupine „Informatičari“ – Deni Zubin, 4. g i Erika i Martina Sirotić, 3. g.
U radionici je sudjelovalo 18 polaznika: dva profesora (Dalibor Pilekić i Milka Liščuk) te 16 učenika (2. g, 3. g, 4. g, 1. b i 3. b). Svi su polaznici uspješno obradili 106 cjelina te pristupili završnom ispitu i stekli Google digitalni certifikat.


[OPŠIRNIJE]Međužupanijsko natjecanje mladih Crvenog križa
Irina Kosanović / datum: 16. 4. 2018. 13:48

U subotu, 14. travnja u Ogulinu je održano Međužupanijsko natjecanje mladih Crvenog križa.

Sudjelovala je 21. ekipa podmlatka i mladeži. Buzetsku ekipu su predstavljali: Petra Fabijančić, Katja Jakac, Jana Blažević, Antonela Sinčić, Chiara Jerman,  Nikolina Tadić - osnovna škola, te Leonardo Smoljić, Mihaela Božić, Karla Jakac, Ema Bauer i Nikolina Jovanov - srednja škola. Podmladak je osvojio 6. mjesto a mladež 7. mjesto. Ekipe su vodili mentori Vesna Tolušić i prof. Božo Tolušić. 


[OPŠIRNIJE]Projektni dan SŠ Buzet- Glas Istre
Irina Kosanović / datum: 3. 4. 2018. 16:24

- članak od 30.03.2018.


[OPŠIRNIJE]Projektni dan SŠ Buzet - prilog TV Istra
Irina Kosanović / datum: 30. 3. 2018. 15:36

Dana 29. ožujka  2018. godine na portalu Tv Istre predstavljen je naš projektni dan. Zahvaljujemo Tv Istri !

Prilog


[OPŠIRNIJE]Učenik Dominik Vivoda pozvan je na Državno natjecanje iz geografije
Irina Kosanović / datum: 30. 3. 2018. 15:22

Nakon održanih školskih i županijskih natjecanja, najbolji učenici, među kojima je i naš Dominik Vivoda (mentor prof. Božo Tolušić), pozvani su na Državno natjecanje iz geografije koje će se održati od 23. do 25. travnja u Vukovaru.

Želimo mu puno uspjeha!

 


[OPŠIRNIJE]Državna smotra simuliranih suđenja iz Građanskog odgoja i obrazovanja
Irina Kosanović / datum: 26. 3. 2018. 16:19

  10. ožujka 2018.g. održana je na Općinskom sudu u   Novom Zagrebu, Državna smotra simuliranih suđenja iz   Građanskog odgoja i obrazovanja. Na njoj su između 23   gimnazijske i strukovne škole, sudjelovali i  učenici   Srednje škole Buzet - Petra Šorgo, Romina Rabak, Ana   Jurišić, Alesia Nežić, Erika Sirotić, Anamarija Guzijan, Karla Havić, Lea Nežić, Sara Majcan i Ana Kajin s voditeljicom prof. Jasminkom   Miletić.

 


[OPŠIRNIJE]Projektni dan - 28. ožujka 2018.
Irina Kosanović / datum: 23. 3. 2018. 15:51

Srednja škola Buzet

Vas poziva na

DAN OTVORENIH VRATA– Projektni dan

u srijedu 28. ožujka 2018. s početkom u 15.30 h

Pripremili smo za vas različite radionice iz područja:

sporta, strojarstva, vještina naučenih projektom Erasmus+, fizike i elektromehanike, kemije i biologije, povijesno-jezičnog viđenja bajki, matematike i informatike putem izazova Escape Room te vještina simuliranja sjednice Sabora te geografije.

Bila bi nam čast da svojim dolaskom uveličate naš trud, kreativnost, vještine i znanje te da uživate u novom iskustvu koje vam pružamo.                         


          Ravnateljica: Marija Pavletić, dipl. biolog


[OPŠIRNIJE]21. ožujka Svjetski dan borbe protiv rasne diskriminacije
Irina Kosanović / datum: 21. 3. 2018. 16:18

21. ožujka u cijelome se svijetu obilježava Svjetski dan borbe protiv rasne diskriminacije. Tom prigodom školska je knjižničarka kontaktirala udrugu ROMI.HR, obzirom da se oni najčešće suočavaju s problemima rasne diskriminacije u Republici Hrvatskoj. Udruga je sastavila priopćenje koje smo iskoristili za školski pano, a s učenicima 3.a razreda provedena je svojevrsna debata na temu rasne diskriminacije. Učenici su zaključili kako je takva vrsta diskriminacije besmislena. 


[OPŠIRNIJE]Državno Natjecanje iz informatike - Deni Zubin osvojio 7. mjesto
Irina Kosanović / datum: 16. 3. 2018. 16:29

   Deni Zubin, učenik 4. razreda gimnazije, osvojio     je odlično 7. mjesto na Državnom natjecanju iz   informatike - Osnove informatike (mentor prof. Irina   Kosanović), koje se održalo od 13. do 16. ožujka u   Primoštenu. U kategoriji Osnove informatike 554   učenika je krenulo u natjecanje, a samo 13 najboljih je  imalo tu čast biti pozvano na državnu razinu.

Čestitamo Deniju na izuzetnom uspjehu!


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava Zagreb - 4.g i 4.b
Irina Kosanović / datum: 15. 3. 2018. 10:55

Učenici 4.g i 4.b razreda bili su u petak 9. ožujak 2018. na terenskoj nastavi u Zagrebu. U sklopu nastave Politike i gospodarstva posjetili su Hrvatski sabor i HNB. Puno su naučili i usput se dobro zabavili.

 


[OPŠIRNIJE]Knjižnica Srednje škole Buzet u projektu Sailing Book
Irina Kosanović / datum: 14. 3. 2018. 20:51

           Knjižnica Srednje škole Buzet se nakon projekta BookCrossing Book on Wings u Zračnoj luci Rijeka uključila u novi projekt. Riječ je o suradnji s Gradskom knjižnicom Zadar koja je  2017.  godine u suradnji s Tankerkomerc Marinom Zadar realizirala projekt Sailing Book. Riječ je o projektu koji je zasnovan na uvjerenju da knjiga treba biti slobodna i dostupna.


[OPŠIRNIJE]Natjecanje iz povijesti - županijska razina
Irina Kosanović / datum: 12. 3. 2018. 10:59

Na županijskom natjecanju iz povijesti održanom 7.3.2018. u Pazinu sudjelovale su i učenice Srednje škole Buzet - Erika Sirotić (III.g) i Valentina Dujanić (IV.g) s mentorom prof. Hrvojem Badurinom.

Na natjecanju su osvojile 2. (Erika Sirotić) i 4. (Valentina Dujanić) mjesto.

Čestitamo na uspjehu!


[OPŠIRNIJE]Natjecanje iz geografije - Dominik Vivoda - županijski prvak
Irina Kosanović / datum: 5. 3. 2018. 15:29

 Na županijskom natjecanju iz Geografije održanog   1.3.2018. g u Rovinju, učenik 4. razreda gimnazije, Dominik Vivoda osvojio je 1.mjesto.

Rezultat ima još veću vrijednost s obzirom da je učenik postigao najbolji rezultat od svih srednjoškolskih sudionika.


[OPŠIRNIJE]Srednja škola Buzet uključila se ove godine u obilježavanje World Maths Day (Svjetski dan matematike)
Irina Kosanović / datum: 2. 3. 2018. 13:52

Ove godine, na inicijativu prof. Kosanović, učenici Srednje škole Buzet uključit će se u  međunarodno internetsko natjecanje u rješavanju matematičkih zadataka i tako obilježiti Svjetski dan matematike.

Svjetski dan matematike jedan je od najvećih globalnih obrazovnih događaja (više od četiri milijuna  sudionika) kojemu je cilj populariziranje aritmetičkih zadataka na zabavan i smislen način.
Iz naše škole prijavilo se trinaest učenika: 1.g - Petra Flego, Jan Grbac, Dominik Krušvar, Jana Marinac; 2.g – Karlo Belušić, Jazz Richard Greblo, Aleks Mrvoš, Matteo Musizza, Ernest Nežić; 3.g – Erika Sirotić, Martina Sirotić; 4.g – Dominik Vivoda, Deni Zubin.

 


[OPŠIRNIJE]Učenik Deni Zubin pozvan je na Državno natjecanje iz informatike
Irina Kosanović / datum: 26. 2. 2018. 14:36

Najbolji mladi informatičari okupit će se i ove godine u Primoštenu, u Hotelu Zora, gdje se od 13. do 16. ožujka održava Državno natjecanje iz informatike.

Učenik 4.g razreda Deni Zubin, u kategoriji  Osnove informatike, postigao je 2. mjesto na županijskoj razini, odnosno 7. mjesto u Republici Hrvatskoj od ukupno 188 učenika i time, zajedno s mentoricom, prof. Irinom Kosanović,  zavrijedio poziv na najvišu razinu.

Želimo mu puno uspjeha!


[OPŠIRNIJE]Učenik Jan Grbac pozvan na Županijsko natjecanje iz kemije
Irina Kosanović / datum: 20. 2. 2018. 13:08

Naši učenici gimnazije Leonardo Smoljić i Jan Grbac 07.2. sudjelovali su na školskom natjecanju iz kemije, te je na županijsko natjecanje 08.3. pozvan učenik Jan Grbac.


 


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan socijalne pravde
Irina Kosanović / datum: 19. 2. 2018. 13:13
 
Povodom Svjetskoga dana socijalne pravde koji se obilježava 20. veljače, gospodin Nedjeljko Marković, dipl. soc. radnik iz zagrebačke udruge Pragma, uputio je poruku našim učenicima.
Zahvalio nam je što potičemo učenike na razmišljanje o ovome danu, što je rijetkost te pozvao na zajedničko druženje u našoj školi ili prostorijama udruge.

 


[OPŠIRNIJE]Pozivnica za hommage Jacquesu Brelu
Irina Kosanović / datum: 19. 2. 2018. 12:09

Gospođa Jennifer Lazarić Jungić, voditeljica Francuske alijanse Rijeka, koja je nedavno održala predavanje u našoj školi, uputila nam je pozivnicu za hommage Jacquesu Brelu u izvedbi francuske trupe Brel emotions.


[OPŠIRNIJE]Tour of Croatia traži volontere
Irina Kosanović / datum: 19. 2. 2018. 11:25

Međunarodna biciklistička utrka Tour of Croatia traži volontere. Održat će se od 17. do 22. travnja u šest etapa diljem Hrvatske. Zainteresirani se mogu pridružiti timu volontera u gradu koji im najviše odgovara. 

 


[OPŠIRNIJE]Donacija Gradske knjižnice Rijeka
Irina Kosanović / datum: 15. 2. 2018. 13:26

Gradska knjižnica Rijeka opskrbila je našu knjižnicu novom pošiljkom časopisa na stranim jezicima:

Time, L Espresso, L Obs.

B. Labotić, dipl. bibliotekar


[OPŠIRNIJE]Projekt Zelene knjižnice - 2 dio
Irina Kosanović / datum: 13. 2. 2018. 12:40

Knjižnica Srednje škole Buzet se u okviru projekta Zelene knjižnice priključila natjecanju "Europsko stablo godine". Sudjelovanjem u natjecanju podiže se svijest o potrebi očuvanja zaštićenih prirodnih vrijednosti i sveukupne bioraznolikosti, a prema Europi se prezentiraju prirodne ljepote kojima Hrvatska obiluje. Također, važno je naglasiti da je priroda pokretač razvoja i na njoj se temelji razvoj turizma, gospodarstva i ekonomije.

 Članak je objavljen na Portalu za škole 12.02.2018. godine.

 


[OPŠIRNIJE]Rezultati županijskog natjecanja iz informatike
Irina Kosanović / datum: 12. 2. 2018. 09:41

09.2.2018.

 U petak 9. veljače 2018. godine u Gimnaziji i strukovnoj   školi Jurja Dobrile Pazinodržano je županijsko natjecanje   iz informatike. Naši učenici pod vodstvom prof. mentorice   Irine Kosanović postigli su u kategoriji Osnove informatike sljedeće rezultate:
 

Poredak u Istarskoj županiji:                 Poredak u HR (od ukupno 188 učenika):

2. mjesto:   Deni Zubin                               7. mjesto:   Deni Zubin

3. mjesto:   Erika Sirotić                            11. mjesto:  Erika Sirotić

5. mjesto:   Ernest Nežić                           14. mjesto:  Ernest Nežić

6. mjesto:   Jazz Richard Greblo               18. mjesto:  Jazz Richard Greblo

7. mjesto:   Matteo Musizza                      21. mjesto:  Matteo Musizza

9. mjesto:   Martina Sirotić                       35. mjesto:  Martina Sirotić

              Čestitamo na ostvarenom uspjehu!

 


[OPŠIRNIJE]SŠ Buzet- STŠ Kopar
Irina Kosanović / datum: 9. 2. 2018. 18:28

02.2.2018.

https://www.ekoper.si/featured/na-obisku-v-kopru-dijaki-iz-buzeta/


[OPŠIRNIJE]SŠ Buzet- STŠ Kopar
Irina Kosanović / datum: 8. 2. 2018. 09:19

01.2.2018.

Novinari TV Istre posjetili su nas u Srednjoj tehničkoj školi Kopar u vrijeme provedbe 2. mobilnosti projekta "Industrijska računala i mikroupravljači u mehatronici".

TV Istra - prilog


[OPŠIRNIJE]Natjecanje iz informatike- školska razina
Irina Kosanović / datum: 30. 1. 2018. 13:59

Na školskom natjecanju koje je održano 18.01.2018. godine, naših je osam učenika uz mentorstvo profesorice Irine Kosanović postiglo odlične rezultate te su pozvani na županijsku razinu natjecanja 09.02.2018. godine u GSŠJD, Pazin.
Na natjecanje je pozvano šest učenika.

Deni Zubin i Erika Sirotić  -  2. mjesto / 39  (5. mjesto/ 554 u RH),
Matteo Musizza 3. mjesto / 39  (18. mjesto/ 554 u RH),
Ernest Nežić - 4. mjesto / 39  (19. mjesto/ 554 u RH),
Martina Sirotić - 5. mjesto / 39  (20. mjesto/ 554 u RH),
Jazz Richard Greblo7. mjesto / 39 (25. mjesto/ 554 u RH),
Karlo Belušić 13. mjesto / 39  (51. mjesto/ 554 u RH),
Vito Danielle Coglievina - 14. mjesto / 39  (52. mjesto/ 554 u RH).

Čestitamo svim učenicima na postignutom uspjehu!

       


[OPŠIRNIJE]Dan sigurnijeg Interneta
Irina Kosanović / datum: 29. 1. 2018. 17:55

Povodom Dana sigurnijeg Interneta, koji se obilježava u utorak, 6. veljače 2018. godine Nacionalni CERT će s početkom u 12:30 sati održati webinar naslovljen "WannaCry - Dani nesigurnog Interneta" .
Webinar će se održati putem Adobe Connect komunikacijskog i kolaboracijskog alata na adresi http://connect.carnet.hr/webinar. Za ulazak u virtualnu sobu potrebno je odabrati opciju 'Gost' i upisati svoje ime i prezime ili opciju AAI@EduHr te upisati svoje podatke potrebne za prijavu.


[OPŠIRNIJE]Projekt Zelene knjižnice
Irina Kosanović / datum: 29. 1. 2018. 14:34

Knjižnica Srednje škole Buzet je u okviru projekta Zelene knjižnice i suradnje s organizacijom Greenpeace Hrvatska sudjelovala u europskoj kampanji protiv plastike.


[OPŠIRNIJE]SŠ Buzet - STŠ Kopar
Irina Kosanović / datum: 23. 1. 2018. 18:12

22.1.2018.

22.1.2018. ostat će zabilježen kao dan kad je počela 2. mobilnost naših učenika u projektu „Industrijska računala i mikroupravljači u mehatronici“. Nakon veselog ispraćaja ispred naše škole, stigli smo u Kopar, smjestili se u hotel i već odradili prvi radni dan u Srednjoj tehničkoj školi Kopar. 


[OPŠIRNIJE]Natječaj za najljepše ljubavno pismo
Irina Kosanović / datum: 16. 1. 2018. 09:33

Čitateljski klub Čitafora organizira 5. Natječaj za najljepše ljubavno pismo. Rok predaje pisma je 31. siječnja 2018. godine slanjem e-pošte na adresu citafora.sesvete@gmail.com


[OPŠIRNIJE]Narodni zdravstveni list
Irina Kosanović / datum: 16. 1. 2018. 09:20

"Zdravlje je stanje potpunog fizičkog, psihičkog i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti."

 

[OPŠIRNIJE]Slatke misli iz knjižnice
Irina Kosanović / datum: 22. 12. 2017. 09:48

Povodom nadolazećih blagdana, naši su učenici podijelili slatke paketiće i prigodnu misao za nadolazeću 2018. godinu ustanovama na području Grada Buzeta.

 


[OPŠIRNIJE]Naša bivša učenica Roberta Šverko dobitnica dekanovog priznanja
Irina Kosanović / datum: 21. 12. 2017. 13:35

Buzetska studentica Roberta Šverko dobitnica je dekanovog priznanja kao jedna od najboljih studentica treće godine integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija medicine u akademskoj 2016./2017. godini, odnosno dekanove nagrade za izvrsnost. 


[OPŠIRNIJE]Naše knjige putuju svijetom - 2. dio
Irina Kosanović / datum: 20. 12. 2017. 10:31

Srednja škola Buzet sudjeluje u projektu "BookCrossing": Leteće knjige na krčkom aerodromu.

 - članak od 03.1.2018.

 


[OPŠIRNIJE]Dašak Francuske u našoj školi
Irina Kosanović / datum: 19. 12. 2017. 10:26

Zahvaljujući gospođi Jennifer Lazarić Jungić, profesorici francuskog i talijanskog jezika iz Francuske alijanse Rijeka i njezinom suprugu, učenici gimnazijskih razreda  upoznali su se s francuskom kulturom i glazbom. 

Gospođa Jennifer Lazarić Jungić poslala nam je pjesmu
za početak Nove 2018. godine.

Jour de l'an

Aujourd'hui, comme demain,

le jour nouveau est une fête !

Levé avant le soleil

je vois le ciel qui se couvre.

S'il le veut,

qu'il fasse orage !

Je m'en fous !

Quelques oiseaux et ma cavale

m'ont souhaité la bonne année.

Aujourd'hui, comme demain,

le jour nouveau est une fête !

Au feu flambent quelques souches.

Fussions nous menacés de mille pestes,

être vivant est une fête !

                                          Guy Mathieu


[OPŠIRNIJE]SŠ Buzet - STŠ Kopar
Irina Kosanović / datum: 16. 12. 2017. 17:26

16.12.2017.

Zadnji radni dan ove mobilnosti… radilo se punom parom, ubacili smo u petu brzinu i uspješno završili svoje zadatke. Čestitamo svima na izvrsnom uspjehu, lijepom ponašanju i odnosu prema radu i profesorima. Kao i obično, na kraju mobilnosti smo dobili zaslužene Certificate of attendance za sudjelovanje u projektu „PLC and microcontrollers in mechatronics“.
Hvala profesoru Andreju Florjančiču, našem mentoru, koji je dva tjedna nesebično dijelio svoje znanje i iskustvo te Simoni Paulič koja je kao i uvijek učinila sve da nam ovi dani budu što ugodniji. 


[OPŠIRNIJE]SŠ Buzet - STŠ Kopar
Irina Kosanović / datum: 8. 12. 2017. 17:21

08.12.2017.

Praktična nastava započela je s automatizacijom ljetne kućice. Učenici (timovi) su dobili sljedeći zadatak: U jednoj zamišljenoj ljetnoj kućici potrebno je automatizirati paljenje svjetla i uključivanje ventilatora. Uvjet je da se svjetlo može upaliti kada ključ u ključanici, a izvlačenjem ključa svjetlo se automatski gasi. Ventilator se može uključiti ako je ključ u ključanici i ako su vrata zatvorena. Učenici su dobili PLC Unitronics Samba. Potrebno je izvesti motnažnu shemu i prema njoj ožičiti PLC u funkcionalni električni sklop. Nakon izvedene sheme, učenici su ožičili električni sklop te započeli s programiranjem. 
 


[OPŠIRNIJE]Smotra Sveučilišta u Zagrebu - Reboot - multimedijska izložba Nikola Tesla
Irina Kosanović / datum: 7. 12. 2017. 15:51

Već tradicionano učenici Srednje škole Buzet pohode Smotru Sveučilišta u Zagrebu. Tako su i ove godine učenici 3. i 4. razreda opće gimnazije i tehničara za električne strojeve s primijenjenim računalstvom posjetili smotru. 


[OPŠIRNIJE]Izvanučionična nastava - Ljubljana
Irina Kosanović / datum: 7. 12. 2017. 09:52

Učenici prvih i drugih razreda naše škole sudjelovali su 7. prosinca 2017. godine u izvanučioničnoj nastavi u Ljubljani


[OPŠIRNIJE]Izlet u Veliko Trgovišće i Kumrovec
Irina Kosanović / datum: 6. 12. 2017. 10:09

Dana 24.11.2017. godine u organizaciji antifašističke udruge grada Buzeta buzetski srednjoškolci obišli su spomenik Seljačkoj buni 1573. godine i Matiji Gupcu, rodnu kuću prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću, dok su u Kumrovcu obišli rodnu kuća Josipa Broza Tita, a potom i spomenik hrvatskoj himni "Lijepa naša domovino". A prije samog povratka okrijepili smo se finom hranom…


[OPŠIRNIJE]Interaktivni projekt Polarni san
Irina Kosanović / datum: 5. 12. 2017. 09:03

Srednja škola Buzet uključila se krajem studenog u interaktivni projekt Polarni san, namijenjen potpori Davoru Rostuharu koji hodajući namjerava prijeći put od obale Antarktika do Južnog pola.


[OPŠIRNIJE]Naše knjige putuju svijetom - 1.dio
Irina Kosanović / datum: 1. 12. 2017. 11:42

 Zahvaljujući bivšoj učenici, Nadi Sirotić, koja radi u predstavništvu Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske u Bruxellesu, knjiga iz naše knjižnice započela je svoju turneju Belgijom.   


[OPŠIRNIJE]Pripremne aktivnosti - prof. Pincan i prof. Ritoša
Irina Kosanović / datum: 29. 11. 2017. 20:15

[OPŠIRNIJE]Nagradni natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola „Inovacija za bolji život“
Irina Kosanović / datum: 27. 11. 2017. 13:11

Državni zavod za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske i Koordinacija za provedbu prava intelektualnog vlasništva Republike Hrvatske u suradnji sa Svjetskom organizacijom za intelektualno vlasništvo raspisuju natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola za najbolji literarni rad, video uradak, skladbu, likovni rad ili strip na temu „Inovacija za bolji život“.


[OPŠIRNIJE]Donacija našoj knjižnici od prof. dr. Ratka Zelenike
Irina Kosanović / datum: 22. 11. 2017. 13:12

Naša je knjižnica bogatija za naslove koje je darovao prof. dr. Ratko Zelenika s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. U svojoj je karijeri dobio cijeli niz nagrada među kojima i Državnu nagradu za znanost - Nagradu za životno djelo za cjelokupni znanstvenoistraživački rad koju dodjeljuje Hrvatski sabor.


[OPŠIRNIJE]Natjecanje u prevođenju ,,Juvenes Translatores“
Irina Kosanović / datum: 21. 11. 2017. 13:00

Srednja škola Buzet jedna je od jedanaest škola u Hrvatskoj koja sudjeluje u natjecanju u prevođenju ,,Juvenes Translatores“. Natjecanje se organizira u svrhu promicanja učenja jezika i prevođenja, a održava se od 2007. godine jednom godišnje i u njemu sudjeluju sedamnaestogodišnji učenici.  


[OPŠIRNIJE]Tri tima naše škole prijavljena na Ina Junior Freshhh natjecanje
Irina Kosanović / datum: 14. 11. 2017. 09:49
Za srednjoškolsku populaciju INA organizira natjecanje Junior Freshhh u kojem se tročlani timovi natječu u rješavanju zadataka iz prirodnih znanosti, matematike, fizike, kemije, biologije i geografije.
Natjecanje je organizirano u dva kruga: timovi se prvo natječu u virtualnom svijetu rješavajući različite zadatke iz područja prirodnih znanosti, dok drugi krug okuplja pet najboljih timova iz prvog kruga koji se za pobjedu bore uživo u finalu u Zagrebu.


 

[OPŠIRNIJE]Projekt "Industrijska računala i mikroupravljači u mehatronici"
Irina Kosanović / datum: 13. 11. 2017. 15:50

Projekt "Industrijska računala i mikroupravljači u mehatronici" drugi je naš projekt u sklopu programa Erasmus+. Nastavak je prijeko potrebnog osposobljavanja učenika u smjeru stjecanja znanja i vještina primjene industrijskih računala u proizvodnim procesima. Projekt će se provoditi od 1.6.2017. do 31.5.2019. godine.

 - članak od 14.11.2017.


[OPŠIRNIJE]Godišnji foto natječaj "Matematika svuda oko nas"
Irina Kosanović / datum: 8. 11. 2017. 13:07

Fotografijom do nagrade!
Natječaj je otvoren do 01.3.2018.

Podijeli s nama što je zabilježila tvoja kamera, poveži to s nekim dijelom gradiva iz matematike.
Uvjeti: ime i prezime; mjesto fotografiranja; objašnjenje s kojim dijelom gradiva iz matematike povezuješ svoju fotografiju. 

Fotografije slati na ssbuzet-foto2017@net.hr


[OPŠIRNIJE]Nagradni foto natječaj "Shelfie mjeseca" - mjesečni
Irina Kosanović / datum: 7. 11. 2017. 09:17
Ima li vaša polica s knjigama x faktor?

Pošaljite fotku svoje police i sudjelujte u nagradnom natječaju. Osvojite jedan od Lumenovih naslova.


[OPŠIRNIJE]"The Crocus Project"
Irina Kosanović / datum: 3. 11. 2017. 16:47

Školske 2015./2016. godine Srednja škola Buzet uključila se u međunarodni projekt ''The Crocus Project'' koji za cilj ima osvijestiti mlade o opasnostima diskriminacije, predrasuda i nesnošljivosti te razviti osjećaj poštovanja i tolerancije. 


[OPŠIRNIJE]Suradnja s Narodnom in univerzitetnom knjižnicom u Ljubljani
Irina Kosanović / datum: 2. 11. 2017. 13:02

Nastavlja se prekogranična suradnja knjižnice Srednje škole Buzet i Narodne in univerzitetne knjižnice u Ljubljani.


[OPŠIRNIJE]Hrvatski olimpijski dan
Irina Kosanović / datum: 25. 10. 2017. 18:04

Ove smo godine Hrvatski olimpijski dan obilježili pješačenjem u pravcu rijeke Mirne. 


[OPŠIRNIJE]Mjesec hrvatske knjige
Irina Kosanović / datum: 24. 10. 2017. 14:43

U Mjesecu hrvatske knjige pozivamo vas na spoj s knjigama. 

Poklanjamo knjigu prigodne tematike ustanovama na području Grada Buzeta kako bismo ih podsjetili na važnost čitanja.
 

[OPŠIRNIJE]Volontiraj u Danskoj
Irina Kosanović / datum: 23. 10. 2017. 13:58

Organizacija Højskolen Snoghoj iz mjesta Fredericia (Danska) traži volontere koji se mogu uključiti u sljedeće poslove: dokumentiranje studentskih aktivnosti i svakodnevnog života u školi, snimanje performansa i umjetničkih projekata, montaža, grafički dizajn, rad na web stranici s društvenim medijima (Facebook, Instagram). Osim toga, volonter može organizirati aktivnosti koje osmisli.


[OPŠIRNIJE]Poklon Narodne in univerzitetne knjižnice Ljubljana
Irina Kosanović / datum: 23. 10. 2017. 12:21

Gospođa Irena Sešek, predstojnica Enote za pridobivanje, obdelavo in ohranjenje knjižničnega gradiva pri Narodnoj in univerzitetnoj knjižnici u Ljubljani, darovala je školskoj knjižnici naslove iz područja obrazovanja i knjižničarstva.


[OPŠIRNIJE]7. zavičajni kviz "Krasna zemljo"
Irina Kosanović / datum: 22. 10. 2017. 13:03

Srednja škola Buzet bila je domaćin 7. zavičajnom kvizu „Krasna zemljo - Meraviglioso paese“ .

Našu Školu predstavljali su maturanti Valentina Dujanić i Dominik Vivoda, (prof. Božo Tolušić).


[OPŠIRNIJE]Pronađeno sedmo urotničko pismo Marina Držića
Irina Kosanović / datum: 11. 10. 2017. 10:10

Nedavno otkriće nepoznatoga pisma Marina Držića (1508. – 1567.), koje je povjesničar Lovro Kunčević pronašao u Državnom arhivu Firence (Archivio di Stato di Firenze), baca novo svjetlo na tradicionalnu interpretaciju Držićeve firentinske epizode iz ljetnih mjeseci 1566. godine.


[OPŠIRNIJE]Nacionalni dan palačinki - izborna nastava Engleskog jezika
Irina Kosanović / datum: 9. 10. 2017. 11:12

U sklopu izborne nastave Engleskog jezika, povodom Nacionalnog dana palačinki, učenici i učenice 4.g razreda okušali su se u izradi američkih palačinki .


[OPŠIRNIJE]Iz naše knjižnice
Irina Kosanović / datum: 22. 9. 2017. 18:19

 "Umjetnički paviljon" u našoj knjižnici

Put svile
Kultura odijevanja
Drevna kineska kultura
Najljepše grčke vaze
Antičko staklo
Rimske nekropole sjeverne Hrvatske
2000 godina nigerijske umjetnosti
La scuola mosaisti del Friuli
Arte moderna

[OPŠIRNIJE]Korina Zugan - srebrna medalja u Skoplju
Irina Kosanović / datum: 18. 9. 2017. 17:57

Korina Zugan, učenica 4.g , osvojila je srebrnu medalju u kickboxingu na europskom prvenstvu u Skoplju.

Čestitamo!

 


[OPŠIRNIJE]Donacije našoj knjižnici - šk.g. 2017./2018.
Irina Kosanović / datum: 11. 9. 2017. 19:28

Ljubaznošću zastupnika u Europskom parlamentu, gospodina Ivana Jakovčića, dobili smo 60 naslova na engleskom jeziku.

Ljubaznošću gospođe Vanje Fornazar iz Gradske knjižnice i čitaonice u Puli, dobili smo 39 lektirnih naslova za naše učenike.

Ljubaznošću gospođe Dolores Markotić dobili smo dvadesetak naslova iz knjižnice Pomorskog fakulteta u Rijeci.


[OPŠIRNIJE]Maturalno putovanje - Grčka
Irina Kosanović / datum: 8. 9. 2017. 18:51

Maturanti, 4.b i 4.g razred sa svojim razrednicima Mirijanom Ritošom i Hrvojem Badurinom -  maturalno putovanje
(uz prof. - Lino Maretić, Nebojša Knežević i Jurica Marinković)


[OPŠIRNIJE]Kalendar za šk.god. 2017./2018.
Irina Kosanović / datum: 4. 9. 2017. 14:21

Svi djelatnici Srednje škole Buzet žele vam

uspješnu i veselu novu školsku godinu.


[OPŠIRNIJE]Rewind 2016./2017.
Irina Kosanović / datum: 14. 7. 2017. 18:09

   Pogledajte  VIDEO 

Hvala Ernestu Nežiću,  učeniku 1.g razreda na divnom uratku!


[OPŠIRNIJE]Predavanje iz zdravstvenog odgoja
Irina Kosanović / datum: 14. 6. 2017. 13:49

Filip Brnobić bivši učenik naše škole, sada student 4. godine Medicinskog fakulteta u Rijeci.


[OPŠIRNIJE]Dan Istarskih toplica
Irina Kosanović / datum: 13. 6. 2017. 18:46

Pogledajte kako je bilo na Danu Istarskih Toplica 03.06.2017.

VIDEO

Veliko hvala svima koji su nas posjetili te posebno hvala Ernestu Nežiću učeniku 1.g razreda na odličnom videu.

 


[OPŠIRNIJE]Volontiraj na 64. izdanju Pulskog filmskog festivala
Irina Kosanović / datum: 9. 6. 2017. 12:51

  PRIJAVE OTVORENE DO 23. LIPNJA 2017.

 Volontiranje na  64. Pulskom filmskom festivalu predviđeno je od 12. do 23. srpnja, a sastoji se od predfestivalskih (12-14) i festivalskih aktivnosti (15-23).


[OPŠIRNIJE]United World Colleges: stipendije za dvogodišnje školovanje u međunarodnim školama
Irina Kosanović / datum: 8. 6. 2017. 13:17

Učenici prvih i drugih razreda koji žele pohađati dvogodišnji program International Bacalaureate u sklopu međunarodnog sustava United World Colleges, mogu se prijaviti na natječaj do 5. studenoga 2017.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+
Irina Kosanović / datum: 5. 6. 2017. 13:30

23.5.2017.

Naš dvogodišnji projekt CAD/CAM Technologies u programu Erasmus+ kojeg sufinancira EU uspješno smo priveli kraju.


[OPŠIRNIJE]Donacija knjižnice Halubajska zora i donacija sveucilista Universita degli Studi di Trieste
Irina Kosanović / datum: 29. 5. 2017. 21:58

Ljubaznošću ravnateljice Branke Miočić dobili smo 124 naslova popularne beletristike i lektirnih naslova.  


[OPŠIRNIJE]Stipendije japanske vlade
Irina Kosanović / datum: 29. 5. 2017. 21:44

Veleposlanstvo Japana je u ime Ministarstva obrazovanja, kulture, sporta, znanosti i tehnologije raspisalo natječaj za dodjelu stipendija stranim državljanima za studij u Japanu. 


[OPŠIRNIJE]Hrvatski sabor
Irina Kosanović / datum: 29. 5. 2017. 18:09

15.5.2017.

Uloga novinara u Saboru nije uvijek laka, od njih se očekuje da vjerodostojno prenesu događanja iz Sabora građanstvu. Tako je nas pet učenica drugog i trećeg razreda gimnazije krenulo u ulozi novinarki na simuliranu sjednicu Sabora. 


[OPŠIRNIJE]Novčana donacija Erste banke Rijeka
Irina Kosanović / datum: 26. 5. 2017. 16:35

[OPŠIRNIJE]Milenijska fotografija
Irina Kosanović / datum: 11. 5. 2017. 12:57

09.5.2017.

Sve generacije Buzeta na jednom mjestu.


[OPŠIRNIJE]Novi Erasmus+ 2017.
Irina Kosanović / datum: 8. 5. 2017. 13:06

Sretni i ponosni objavljujemo da je odobren naš projektni prijedlog kojeg smo prijavili za dodjelu financijske potpore u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga za program Erasmus+ za 2017. godinu (Ključna aktivnost 1 u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja).


[OPŠIRNIJE]Izlet Beč i Budimpešta - 1.g, 1.a, 2.g, 2.b, 2.a
Irina Kosanović / datum: 4. 5. 2017. 13:49

28.4.-30.4.2017.

Svirali smo, dirigirali bečkom filharmonijom, divili se Hundertwasseru, upoznali kraljicu Sissy i ostale članove kraljevske obitelji u Schoenbrunnu, nauživali se u Prateru, isprobali različite čokoladne okuse u Muzeju čokolade tvornice Heindl, uživali u noćnoj vožnji Dunavom i divili se ljepotama Budimpešte, a naša ugodna pustolovina završila je ručkom u Kukorica cardi na jezeru Balaton.


[OPŠIRNIJE]Uvodi se novi strukovni program CNC operater
Irina Kosanović / datum: 27. 4. 2017. 16:18

13.4.2017.

 - članak od 13.4.2017.


[OPŠIRNIJE]Projekt 1000 ždralova za Hirošimu 2017
Irina Kosanović / datum: 18. 4. 2017. 14:14

18.4.2017.

Hrvatsko japansko društvo Makoto i ove godine nastavlja projekt prikupljanja tisuću ždralova s namjerom da se Hrvatska priključi svjetskom obilježavanju Međunarodnog dana mira i svjesnosti o opasnosti nuklearnog oružja.


[OPŠIRNIJE]Projektni dan - dan otvorenih vrata
Irina Kosanović / datum: 17. 4. 2017. 18:04

12.4.2017.

U srijedu, 12. travnja, održan je projektni dan, odnosno Dan otvorenih vrata s ciljem da se učenicima osmih razreda iz škola u okruženju (OŠ „Vazmoslav Gržalja“ i područnih škola Roč i Vrh te područnih škola pazinske OŠ „Vladimir Nazor“: Lupoglav, Karojba, Motovun i Trviž) predstave obrazovni programi i način rada u Srednjoj školi Buzet.
 


[OPŠIRNIJE]Muzejska zbirka
Irina Kosanović / datum: 11. 4. 2017. 16:39

11.4.2017.

Muzejska zbirka 

Pored zavičajne zbirke, zbirke Zelene knjižnice i donacije Veleposlanstva SAD-a, oformili smo i muzejsku zbirku renomiranih umjetničkih autora i djela.


[OPŠIRNIJE]Nove donacije za našu knjižnicu
Irina Kosanović / datum: 10. 4. 2017. 08:51

10.4.2017.

Donacija Veleposlanstva Republike Turske
Donacija Veleposlanstva kraljevine Norveške
Odjel periodike Gradske knjižnice u Rijeci opskrbio nas je časopisima na stranim jezicima: Time, Der Spiegel, L Obs, lEspresso.


[OPŠIRNIJE]Pozivnica - Dan otvorenih vrata
Irina Kosanović / datum: 7. 4. 2017. 18:10

Otvoreni dan - Srednja škola Buzet 

Radionice za učenike: 08:15 - 13:15 h

 

Predstavljanje radionica namijenjeno roditeljima i građanima: 15:30h

Informativni sastanak i druženje s roditeljima učenika osmih razreda: 16:30h 


[OPŠIRNIJE]Državno natjecanje iz engleskog jezika
Irina Kosanović / datum: 7. 4. 2017. 13:48

05.-07.4.2017.

Anamarija Guzijan, učenica 2. razreda gimnazije, osvojila je odlično 5. mjesto na Državnom natjecanju iz engleskog jezika, koje se održalo od 5. do 7. travnja u Sv. Martinu na Muri. 

  Čestitamo Anamariji na izuzetnom uspjehu!


[OPŠIRNIJE]Eko-kviz
Irina Kosanović / datum: 3. 4. 2017. 09:59

31.03. - 02.4. 2017. Zagreb

Ekipa srednje Škole sudjelovala je na državnom i svehrvatskom "Eko kvizu" održanom u Zagrebu od 31.3 do 2.4.2017.god. te je osvojila 5-to mjesto.

Bravo za Martinu Sirotić, Dilana Kontića, Dominika Vivodu, Petra Ribarića i njihovog mentora Božu Tolušića.


[OPŠIRNIJE]Posjet P.P.C. Buzet (CIMOS) - 1.a razred
Irina Kosanović / datum: 1. 4. 2017. 10:02

31.3.2017.

Učenici 1. a razreda posjetili su P.P.C. Buzet (CIMOS), gdje su se upoznali s postupkom proizvodnje aluminijskih dijelova i to od ulaza sirovine do izlaza gotovih poluproizvoda.


[OPŠIRNIJE]Projekt “Oplemenimo našu knjižnicu“
Irina Kosanović / datum: 31. 3. 2017. 09:39

30.3.2017.

Ove smo školske godine krenuli u projekt revitalizacije fonda naše školske knjižnice. Mnogobrojni upiti hrvatskim i stranim donatorima urodili su plodom.

Gospodin Christian Wright, savjetnik za odnose s javnošću Veleposlanstva; gospođa Marica Bahlen, direktorica Informative Resource Centra i  gospođa Stacia Clifton iz Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država iz Beograda, posjetili su našu školu 30. ožujka ove godine te uz susret s učenicima i predstavnicima Grada, donirali knjige našoj knjižnici.


Zahvala:
Bilo nam je jako lijepo i nezaboravno kod vas. Svi ste se zaista potrudili biti divni domaćini
te pokazati svoju specifičnost i predanost radu u školi. To mogu samo stvarni entuzijasti.
Primite srdačne pozdrave od gospodina Wrighta i mene!
Maca Bahlen
Director, Information Resource Center,  U.S. Embassy Zagreb


[OPŠIRNIJE]Dan narcisa
Irina Kosanović / datum: 28. 3. 2017. 17:05

25.3.2017.

Obilježavajući Dan narcisa (prevencija i rano otkrivanje raka dojke), članice Lige protiv raka Buzet i Srednja škola Buzet, odnosno učenice 1.g - Karla Havić i Nina Delić dijelile su na Fontani edukativne letke i narcise da bi potaknuli prevenciju i informirali građane o toj bolesti. Promotivne letke osmislili su i izradili učenici 4.g - Darian Ušić-Čeh i Elvis Marinac zajedno s prof. Irinom Kosanović.

 


[OPŠIRNIJE]Dan ružičastih majica
Irina Kosanović / datum: 27. 3. 2017. 13:13

22.2.2017.

Dana 22. veljače 2017. obilježili smo Dan ružičastih majica tako da smo ih svi odjenuli te snimili zajedničke fotografije s porukom zajedništva.


[OPŠIRNIJE]Posjet pivovari Buzet- 4.b razred
Irina Kosanović / datum: 26. 3. 2017. 19:10

21.3.2017.

Učenici 4.b razreda posjetili su Istarsku pivovaru Buzet u sklopu izvanučioničke nastave. 


[OPŠIRNIJE]Projekt "Naputak za eko kutak"
Irina Kosanović / datum: 23. 3. 2017. 10:58

Srednja škola Buzet sudjelovala je u provedbi projekta Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva  koji  se pod nazivom „Naputak za eko kutak“ od 01.10.2016. do 31.3. 2017. godine provodio u buzetskom Domu za starije osobe.


[OPŠIRNIJE]Prvenstvo u kickboxingu
Irina Kosanović / datum: 21. 3. 2017. 13:29

18.3.2017.

u Kostreni je održano prvenstvo Hrvatske u kickboxingu.

Korina Zugan - 1. mjesto  i Matea Petohleb - 3. mjesto
Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]Srednja škola Buzet na desetoj državnoj smotri simuliranih suđenja iz građanskog odgoja i obrazovanja
Irina Kosanović / datum: 15. 3. 2017. 16:46

11.3.2017.

11. ožujka 2017.g. održana je na Općinskom sudu u Novom Zagrebu, Državna smotra simuliranih suđenja iz Građanskog odgoja i obrazovanja.

Školu su u timu tužiteljstva predstavljale Leana Vratović, Dea Belasić i Alesia Nežić članovi obrane Ela Mandalenić, Ana Jurišić i Petra Šorgo dok su u ulozi svjedoka bile Romina Rabak, ErikaSirotić, Anamarija Guzijan, Ela Pahor, Kristina Tomić, Karla Havić pod mentorstvom profesorice Jasminke Miletić.


[OPŠIRNIJE]Književni susret s Hrvojem Šalkovićem
Irina Kosanović / datum: 13. 3. 2017. 16:32

10.3.2017.

Ime mu je Šalković, Hrvoje Šalković – svjetski putnik, avanturist, spisatelj.  Jedan od rijetkih ljudi koji su prošli svih sedam kontinenata i roditelj početnik. Jasno je da nam je ovako svestran čovjek  na književnom susretu u Buzetu 10. ožujka 2017.  imao mnogo toga za ispričati i otvorio nam mnogo prozora u svijet. 


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz povijesti
Irina Kosanović / datum: 10. 3. 2017. 09:48

07.3.2017.

Erika Sirotić učenica 2.g razreda osvojila je izvrsno 2. mjesto.
(mentor prof. Hrvoje Badurina)
Čestitke!


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz geografije
Irina Kosanović / datum: 6. 3. 2017. 09:52

23.2.2017.

Učenik 3.g razreda Dominik Vivoda osvojio je  2. mjesto.
(mentor prof. Tolušić Božo)
Čestitke!


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz engleskog jezika
Irina Kosanović / datum: 2. 3. 2017. 09:43

21.2.2017.

Prvo mjesto ostvarila je Anamarija Guzijan, učenica 2. razreda gimnazije (mentor prof. Sanja Pincan)!

Čestitamo na odličnom uspjehu!


[OPŠIRNIJE]Infokup 2017' - županijsko natjecanje iz informatike
Irina Kosanović / datum: 27. 2. 2017. 21:07

10.2.2017.

Srednju školu Buzet na županijskoj razini natjecanja predstavljalo je čak 5 učenika:

Nežić Ernest (1.g), Sirotić Erika (2.g), Sirotić Martina (2.g), Guzijan Anamarija (2.g) i Zubin Deni (3.g)          
(mentorica prof. Irina Kosanović) 

Čestitamo svim učenicima na izvrsnim rezultatima, a pogotovo Eriki Sirotić na osvojenom  2. mjestu u županiji i 8. mjestu  od ukupno 191 učenika u RH !!!


[OPŠIRNIJE]Posjet tvrtki Rimac automobili i hokejskoj utakmici
Irina Kosanović / datum: 21. 2. 2017. 19:35

02.2.2017.


[OPŠIRNIJE]Naša najčitateljica
Irina Kosanović / datum: 31. 1. 2017. 12:14

Ove smo školske godine proveli anketu o čitateljskim navikama naših učenika i „pronašli“ najčitateljicu. To je Anamarija Guzijan, učenica 2.g razreda, koja osim lektire voli čitati i u slobodno vrijeme.


[OPŠIRNIJE]RSS


vijesti
Blagdanska čestitka
Irina Kosanović / datum: 21. 12. 2018. 19:59


[OPŠIRNIJE]Zadnji dan nastave
Irina Kosanović / datum: 21. 12. 2018. 19:13

 Zadnji dan u našoj školi u prvom polugodištu, prije   božićnih i novogodišnjih blagdana, bio je prilika za           druženje učenika i nastavnika.

 Jedna grupa učenika i nastavnika je bila na terenskoj     nastavi u Rijeci i u posjetu Dječjem domu Ivana Brlić   Mažuranić u Lovranu.

 


[OPŠIRNIJE]Najava projekta „Učimo i zabavljajmo se zajedno“
Irina Kosanović / datum: 18. 12. 2018. 20:08

Najavljujemo projekt i terensku nastavu 21. prosinca 2018. godine.

Projekt "Učimo i zabavljajmo se zajedno" je osmislila prof. mentor Irina Kosanović. Prihvaćen je na sjednici Nastavničkog vijeća 3. rujna 2018.
Cilj projekta je povezati razne izvannastavne aktivnosti Škole (informatičari, matematičari, volonteri, školski knjižni klub). Posjetit ćemo riječku džamiju i informatički muzej u Rijeci. Središnja je aktivnost posjet Dječjem domu „Ivana Brlić Mažuranić“ u Lovranu gdje će učenici 4.g i 3.g razreda u zajedništvu s profesorima pratiteljima biti svojevrsni edukatori, animatori te mali ali uistinu veliki predavači nazočnoj djeci.

Zahvaljujemo se svim učenicima i djelatnicima Škole i ravnateljici prof. Gumilar, koji su se uključili u ovu hvalevrijednu humanitarnu akciju. Prikupljen je iznos od 2.900,00 kn koji se je utrošio za računalo koje će se donirati štićenicima Doma.

Svima velika hvala! animated-heart-image-0861 animated-heart-image-0861


Jasminka Miletić, prof. mentor


[OPŠIRNIJE]Volonteri u prosincu
Irina Kosanović / datum: 18. 12. 2018. 18:05

U sklopu Božićne akcije Caritasa, Pomažemo zajedno, u kojem će se svatko bez izuzetaka osjećati vrijednim i imati jednake prilike za dostojanstven život, prikupili smo 470,00 kn.

Zahvaljujemo se svim učenicima i djelatnicoma Škole koji su kupnjom prigodnih narukvica dali doprinos toj akciji.


Jasminka Miletić, prof. mentor


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan ljudskih prava
Irina Kosanović / datum: 12. 12. 2018. 17:16
Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava Knjižni klub Srednje škole Buzet kontaktirao je pučku pravobraniteljicu, gospođu Loru Vidović.
Ove se godine slavi 70. obljetnica potpisivanja Opće deklaracije o ljudskim pravima UN-a.

Svaki pojedinac ima urođeno dostojanstvo kao i neotuđiva prava, bez obzira na boju kože, spol, vjeroispovijest, imovinsko stanje, nacionalno ili društveno podrijetlo.

Poruka pučke pravobraniteljice

B. Labotić, dipl. bibliotekar


[OPŠIRNIJE]Naj-akcija u 2018. godini - dramska igra s pjevanjem "Miki Trasi"
Irina Kosanović / datum: 7. 12. 2018. 08:57

Grad Buzet je kao Naj-akciju provedenu na svome području u 2018. godini prijavio dramsku igru s pjevanjem “Miki Trasi”kao zajednički projekt triju odgojno-obrazovnih ustanova koje djeluju na području Grada Buzeta: Osnovne škole „Vazmoslav Gržalja“ Buzet, Srednje škole Buzet i Umjetničke škole Matka Brajše Rašana Labin, Područnoga odjela Buzet.
Na ovogodišnjoj je svečanosti održanoj 20.11.2018. u Zagrebu Dramskoj igri s pjevanjem “Miki Trasi” dodijeljena je Pohvala za uspješno provedenu Naj-akciju 2018.

Čestitamo svima koji su sudjelovali u pripremi i realizaciji ovoga projekta.

Više možete pročitati na http://www.buzet.hr/novosti/detaljno/dramskoj-igri-s-pjevanjem-miki-trasi-slavni-kapetan-priznanje-za-naj-akciju?fbclid=IwAR2JEsjsOWxpv_CI_rGT4txCZ2V1DDy1LME0k0D3c7coGSsPQ3F2VaGbuC4


[OPŠIRNIJE]Projekt "From GLOBE to Erasmus" - zadnji dan
Irina Kosanović / datum: 1. 12. 2018. 20:14

Zadnji dan mobilnosti bio je rezerviran za posljednju radionicu tijekom koje smo usavršili postupak formiranja istraživačkih pitanja, postavljanja hipoteza i odabira metoda provedbe znanstvenog istraživanja. Današnja stanka za kavu pretvorila se u domjenak iznenađenja koji su pripremili učenici kulinarskog smjera škole u Nysi. Na domjenku nas je ravnatelj srdačno pozdravio, zaželio uspjeh u provedbi projekta i uručio nam prigodne oproštajne darove. Zatim smo se uputili do obližnjega planinarskog izletišta i nakon osvježavajuće šetnje uživali u obilnom ručku. Time smo i zaključili svoj boravak u Nysi. Preostalo nam je samo da se malo odmorimo i krenemo kući.


[OPŠIRNIJE]Projekt "From GLOBE to Erasmus" - četvrti dan
Irina Kosanović / datum: 1. 12. 2018. 20:11

Četvrti dan također je bio prepun aktivnosti.. Nakon dva odslušana nastavna sata prisustvovali smo predstavljanju lokalne tvornice Bioagra koja se na inovativan način bavi proizvodnjom bioetanola te ulja i aditiva za stočnu hranu iz kukuruza. 
Nastavak sunčanoga dana iskoristili smo za šetnju do jezera Nysa gdje smo imali priliku mjeriti ph vrijednost i količinu otopljenog kisika u jezerskoj vodi. 
Na kraju radnoga dana izradili smo prezentaciju o svemu što smo doživjeli i naučili na ovoj mobilnosti, a veliko finale bilo je odmjeravanje snaga u badmintonu i košarci te učenje novih plesnih pokreta.


[OPŠIRNIJE]Projekt "From GLOBE to Erasmus" - treći dan
Irina Kosanović / datum: 1. 12. 2018. 20:08

Treći dan mobilnosti bio je rezerviran za izlet u Wroclaw,, grad oko 90 kilometara udaljen od Nyse. Posjetili smo Hydropolis, wroclavski vodovod u sklopu kojeg se nalazi impresivni interaktivni izložbeni prostor gdje smo upoznali vodoopskrbni sustav Wroclawa i puno naučili o važnosti vode za čitav živi svijet.. 
Nakon Hydropolisa uputili smo se u centar grada gdje smo bili gosti Zavoda za geografiju Sveučilišta u Wroclawu te smo poslušali predavanje o građevinama i područjima Poljske koji su pod zaštitom UNECSO-a. Uslijedio je razgled povijesne jezgre grada,, a nakon okrijepe u studentskoj menzi slobodno vrijeme proveli smo razgledavajući božićni sajam na ugodnih -6 Celzijevih stupnjeva.


[OPŠIRNIJE]Projekt "From GLOBE to Erasmus+" - drugi dan
Irina Kosanović / datum: 1. 12. 2018. 19:34

 Drugi je dan za neke započeo nastavnim satima s učenicima domaćinima dok su neki odspavali malo duže jer su njihovi domaćini imali slobodan prvi sat. 

Uslijedile su prezentacije škola i regija na temelju kojih su učenici mogli uočiti sličnosti i razlike u očuvanju okoliša Nyse, Rotterdama i Buzeta. 

Nakon kratke stanke za kavu i kolače učenici su dobili upute za formiranje istraživačkih pitanja. Zadatak su odradili u tročlanim međunarodnim grupama, a nakon toga su otišli na zasluženi ručak. 

Radni dio drugoga dana završili smo razgledom Nyse i njenih značajnih povijesnih građevina i spomenika. 

Na kraju dana odmjerili smo snage u kuglanju.. 

 
 
 

[OPŠIRNIJE]Projekt Walk the Global Walk
Irina Kosanović / datum: 30. 11. 2018. 12:01

Civilno društvo i obrazovne institucije diljem svijeta, a posebno u Europi, udružile su se kako bi napravile korak unaprijed glede primjene obrazovanja za globalno građanstvo u formalnom kontekstu. Vijeće Europe, UNESCO, Europska mreža za globalno obrazovanje i druge važne organizacije i mreže pomogle su u razvijanju strategija i praksi za razvoj obrazovanja za globalno građanstvo i održivi razvoj u suradnji s državnim i lokalnim vlastima.

U skladu sa svim navedenim i Srednja škola Buzet uključila se zajedno s brojnim školama s područja Istarske županije u projekt Walk the Global Walk.

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Projekt "From GLOBE to Erasmus+" - prvi dan
Irina Kosanović / datum: 28. 11. 2018. 14:04
Nakon beskrajno dugog, ali veselog putovanja stigli smo u Nysu. 

Prvi dan mobilnosti protekao je u istraživačkom duhu jer smo se u školi od 1000 učenika vrlo lako mogli i izgubiti. Dočekao nas je ravnatelj, a nastavnice engleskoga jezika i geografije provele su nas kroz hodnike i učionice ove ogromne škole. 

 

 


[OPŠIRNIJE]Počast žrtvama Vukovara
Irina Kosanović / datum: 19. 11. 2018. 21:02

Prigodnim programom prisjetili smo se tragičnih događaja iz novije povijesti naše domovine i odali počast žrtvama Vukovara.  


[OPŠIRNIJE]Obilježavanje 100. godišnjice Prvog svjetskog rata
Irina Kosanović / datum: 15. 11. 2018. 21:33

Povodom obilježavanja 100. godišnjice Prvoga svjetskog rata u Narodnom domu Buzet je održana promocija i prezentacija knjige Popis gubitaka autora i urednika Roberta Matijašića, koautora Deana Krmca i moderatora Mirjana Flega. Djelo se smatra prvim pokušajem kvantifikacije vojnih gubitaka Velikoga rata te individualizacije imena tisuća Istrana i Buzećana koji su predugo zaboravljeni.

Na predstavljanju djela sudjelovali su i učenici Srednje škole Buzet. 


Božo Tolušić, prof.


[OPŠIRNIJE]Projekt „Rošćina i Humšćina“
Irina Kosanović / datum: 16. 11. 2018. 16:53

Projekt „Rošćina i Humšćina“, četvrti u nizu zavičajnih projekata Srednje škole Buzet, predstavili smo javnosti 8.11.2018. Radeći na projektu istražili smo geografsko-povijesne i jezične osobitosti, gastronomiju, stare zanate. Upoznali smo povijest željeznice, glazbenu tradiciju, narodne običaje i legende, prisjetili se značajnih glagoljskih spomenika, otkrili detalje iz stvaralačkoga životopisa znamenitih ličnosti Rošćine i Humšćine. Razgovarali smo sa svojim roditeljima, bakama, djedovima, rođacima, prijateljima i susjedima, skupljali stare uporabne predmete, dokumente i fotografije koji svjedoče o nekim davnim, ali za sve nas značajnim i dragim vremenima. Sastavili smo i mali razlikovni rječnik da se „ne puzuabi domaća beseda“ i da se vidi koliko su jezici naših sela slični ili različiti. 
Istraženo i naučeno o Rošćini i Humšćini prvi smo put pokazali na 2. Festivalu zavičajnosti održanom 28. travnja 2018. u Labinu gdje smo uredili izložbeni prostor i prikazali petminutni film za čije su stvaranje zaslužni učenici naše škole. Naš je izložbeni kutak izazvao veliku pozornost posjetitelja i organizatora te će fotografija izložaka zauzeti svoje mjesto na stranici službenoga kalendara Istarske županije za 2019. godinu.
Zahvaljujemo Istarskoj županiji koja je među pristiglim prijavama za sufinanciranje zavičajnih projekata prepoznala vrijednost i našega projekta te mu dodijelila financijska sredstva za istraživački rad, provedbu i prezentaciju. Zahvaljujemo i svima ostalima koji su na bilo koji način pomogli da se naš projekt ovako lijepo predstavi.

U programu prilikom otvaranja izložbe sudjelovali su: Školski bend, gunjci Arkul iz Željezničarskoga kulturno-umjetničkoga društva „Renato Pernić“, gospodin Vladimir Pernić, a prisutnima se obratila i voditeljica projekta profesorica Mateja Runko.


[OPŠIRNIJE]NOVOSTI u vezi projekta "From GLOBE to Erasmus+"
Irina Kosanović / datum: 5. 11. 2018. 18:56

1. Učenici 2.g, 3.g i 4.g su tijekom listopada 2018. na izbornoj nastavi iz Engleskog jezika imali projektni tjedan razgovora o ekološkim temama, a jedan od rezultata je i prigodno ukrašen pano u hodniku naše škole.

2. Izabrani su učenici koji će krajem studenog sudjelovati u mobilnosti u Poljskoj, u gradu Nysa. S profesoricama Martinom Kedžo i Marinom Miter putuju: Kristina Staraj i Ana Totman iz 3.g, Karla Jakac iz 2.g, Lara Fabris, Valnea Muzica i Lukas Višić iz 1.g.

3. S njihovim roditeljima smo obavili roditeljski sastanak.


[OPŠIRNIJE]Halloween u našoj školi
Irina Kosanović / datum: 2. 11. 2018. 13:15

U sklopu nastave engleskog jezika učenici 3.g razreda s prof. Martinom Kedžo obilježili su tradicionalnu Noć vještica (Halloween) izradom strašnih bundeva.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ - Inspiration Day
Irina Kosanović / datum: 22. 10. 2018. 20:00

Naša je škola 12.10.2018. godine sudjelovala na Inspiration Day-u u Zagrebu koji je organizirala Agencija za mobilnost i programe europske unije. Ponosni smo da smo naše projekte kao primjere dobre prakse mogli predstaviti budućim korisnicima Erasmus+ programa, te im biti poticaj i inspiracija za prijavu projektnih prijedloga na natječaju za 2019. godinu. 
I to nije sve. U sklopu ovoga događanja preuzeli smo i nagradu (laptop) za najbolju srednju školu u Hrvatskoj koja u svojim projektima koristi ECVET (Europski kreditni sustav u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju - europski alat za prijenos, prikupljanje i priznavanje vještina i znanja stečenih u različitim sustavima i državama, a s ciljem njihovog uvrštavanja u strukovne kvalifikacije).  


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan kravate u našoj školi
Irina Kosanović / datum: 19. 10. 2018. 19:19

Svjetski dan kravate globalno se obilježava 18. listopada.

Pod "opširnije" pogledajte kako su taj dan obilježili učenici naše škole.

 


[OPŠIRNIJE]Kviz Krasna Zemljo
Irina Kosanović / datum: 16. 10. 2018. 11:50

U Novigradu je 12.10.2018. održan kviz iz zavičajne povijesti Krasna Zemljo, na kojem su sudjelovali učenici Dilan Kontić i Ernest Nezić , i osvojili šesto mjesto, s mentorom Božom Tolušićem.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ 3
Irina Kosanović / datum: 9. 10. 2018. 18:26

U sklopu projekta „From GLOBE to Erasmus+“ otvoren je natječaj za prvu mobilnost (od 26.11.2018. do 1.12.2018.) u Poljskom gradu Nysa. Motivacijska pisma zaprimaju se u papirnatom obliku do 12. listopada 2018.

Otvoren je natječaj za logo Erasmus+ projekta „From GLOBE to Erasmus“. Ideje za logo se primaju do 19.10.2018. na mail adresu: ssberasmus@gmail.com


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ 3
Irina Kosanović / datum: 11. 9. 2018. 21:46

Radujemo se što možemo objaviti da ove školske godine sudjelujemo u projektu u sklopu Erasmus+ programa namijenjenomu gimnazijskim razredima. Kao partneri uz nizozemsku školu Wolfert van Borselen School Group iz Amsterdama uključili smo se u projekt čiji je nositellj Zespol Szkol i Placowek Oswiatowych, škola iz poljskoga grada Nysa. Projekt pod nazivom „From GLOBE to Erasmus“ („Od GLOBE-a do Erasmusa“) realizirat će se u razdoblju od rujna 2018. do lipnja 2020. godine.

U projektu će sudjelovati svi učenici gimnazijskih razreda tako što će između prosinca i veljače grupnim oblikom rada realizirati svoje miniprojekte i na kraju prezentirati ostvarene rezultate. Grupe će biti formirane kao internacionalne grupe što znači da će svaki naš učenik gimnazijskoga razreda imati partnera u Poljskoj i Nizozemskoj. Tijekom projekta učenici će napraviti dva miniprojekta, svake godine po  jedan.

 


[OPŠIRNIJE]Školska godina 2018./2019.
Irina Kosanović / datum: 2. 9. 2018. 13:05
Dragi učenici i roditelji,
 
novu nastavnu godinu započet ćemo 3. rujna 2018. u 8.15 sati.
 
Sretnu i uspješnu školsku 2018./2019. godinu
žele vam djelatnici Srednje škole Buzet.