preskoči na sadržaj

Srednja škola Buzet

Login

  

 

Tražilica
Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Lista linkova je prazna
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 6. 2016.

Ukupno: 95873

 

Opći uvjeti sudjelovanja u postupku prijave i polaganja ispita državne mature te prijave na studijske programe

 

Mrežna stranica www.postani-student.hr korisničko je sučelje prema Središnjemu registru državne mature i Nacionalnome informacijskom sustavu prijava na visoka učilišta.
U javnome dijelu omogućuje uvid u ponudu studijskih programa, upisne kvote i uvjete upisa na studijske programe u Republici Hrvatskoj.
U korisničkome dijelu ovaj sustav omogućuje prijavu ispita državne mature, prijavu studijskih programa te uvid u vlastite rezultate po svim elementima vrjednovanja za rangiranje pri upisu na studijske programe. Pristup korisničkome dijelu omogućuje se samo korisnicima s odgovarajućim elektroničkim identitetom koji unosom TAN-a dobivenoga prilikom prve prijave u sustav prihvate i elektronički potpišu ove uvjete korištenja.

Nacionalni centar za vanjsko vrjednovanje (NCVVO) javna je ustanova čija je zadaća vanjsko vrednovanje obrazovnoga sustava, a posebice priprema, organizacija i provedba ispita državne mature.

Središnji prijavni ured (SPU) ustrojen je pri Agenciji za znanost i visoko obrazovanje sa zadaćom pružanja informacija o uvjetima upisa na visoka učilišta u Republici Hrvatskoj. SPU će pružati pravovremene i točne informacije o uvjetima upisa na visoka učilišta u Republici Hrvatskoj, objedinjavati sve podatke o ispunjavanju uvjeta za upis kandidata na visoka učilišta te osigurati pravovremenu objavu rang-lista za upis studenata na studijske programe.

CARNet je javna ustanova čija je svrha posjpešivanje napretka, kako pojedinca tako i društva u cjelini, pomoću novih informacijskih tehnologija. CARNet će osigurati informatičku infrastrukturu za sustav www.postani-student.hr, brinuti se o stalnoj dostupnosti sustava i zaštiti podataka te putem helpdesk službe pružati pomoć u svezi s korištenjem sustava.
Korisnici iz redovnoga sustava obrazovanja u Republici Hrvatskoj u sustav se prijavljuju svojim elektroničkim identitetom iz sustava AAI@edu.hr. Aktivacija i registracija su besplatne. Korištenje sustava također se dodatno ne naplaćuje. Prije prve prijave u sustav korisnici su dužni u sustav upisati broj svoga mobilnog telefona. NCVVO, SPU i visoka učilišta smiju taj broj koristiti isključivo za dostavu podataka nužnih za prijavu u sustav ili u svrhu obavještavanja korisnika o značajnim informacijama u svezi s polaganjem ispita državne mature ili prijavom i upisom na studijske programe.

Za prijavu u sustav i kritične radnje u sustavu korisnicima se na njihov mobilni telefon SMS porukom isporučuju PIN, TAN i, ako je potrebno, novi korisnički identitet. Prva je isporuka besplatna za sve korisnike. Ponovno slanje korisničkih podataka na mobilni telefon korisnika tereti korisnički račun s 3,66 kn za korisnike iz Republike Hrvatske. 

Polaganje ispita državne mature besplatno je za sve korisnike koji se trenutačno školuju u redovnome sustavu srednjega obrazovanja u Republici Hrvatskoj. Ostali korisnici polaganje ispita državne mature plaćaju prema cjeniku koji odredi NCVVO.

Prijave studijskih programa besplatne su za sve korisnike, s izuzetkom troškova provođenja dodatnih provjera posebnih znanja, vještina i sposobnosti koje samostalno određuju visoka učilišta.

Korisnici se obvezuju:

  • da će u sustav unositi samo podatke koji odgovaraju istini, odnosno potvrditi točnost samo onih podataka koji odgovaraju istini;
  • da će se primjereno odnositi prema osobama koje pružaju podršku sustavu tijekom komunikacije putem e-pošte ili telefona;
  • da neće pokušati neovlašteno pristupiti bilo kojemu dijelu sustava;
  • da neće prijavljivati studijske programe koje ne namjeravaju studirati, odnosno da će prije objave konačnih rang-lista odjaviti takve studijske programe
  • da će upisati studijski program na koji su ostvarili pravo upisa u trenutku objave konačnih rang lista.

Korisnicima koji nisu prije objave konačnih rang-lista odjavili studijski program na kojemu ne namjeravaju studirati, a objavom konačnih rang-lista ostvare pravo upisa toga studijskog programa, no ne upišu ga, visoko učilište zaračunat će oportunitetne troškove nastale zbog nepopunjenoga upisnog mjesta u iznosu ne manjemu od jedne godišnje školarine, koja iznosi od 2.000 kn do 50.000 kn, ovisno o studijskome programu.

POSTANI STUDENT  - mrežna stranica sustava NISpVU
 KORISNIČKO SUČELJE ZA PRIJAVU

 

BILO BI DOBRO DA ISPIŠETE NA PISAČU OVE UPUTE I KORISTITE PRI UNOSU PODATAKA U SUSTAV!!!

kliknite na link: UPUTE ZA KORIŠTENJE NISpVU.pdf

ili

kliknite na sliku

 

 

 

preskoči na navigaciju