preskoči na sadržaj

Srednja škola Buzet

Login

  

 

Kalendar
« Lipanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Meteorološka postaja

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 6. 2016.

Ukupno: 80309

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Posjetili smo Klub liječenih alkoholičara Grada Buzeta
Autor: Irina Kosanović, 24. 3. 2015.

16.3.2015.

Lea Šestan, Karla Marfan - 4.g. ;Karlo Nežić, Monika Greblo - 3.g 

Dana 16. ožujka 2015.g. u 18.00 h četvero je učenika Srednje škole Buzet, Lea Šestan i Karla Marfan, 4.g., te Karlo Nežić i Monika Greblo, 3.g, u pratnji školske psihologinje Dubravke Ujčić Lukšić posjetilo Klub liječenih alkoholičara u Buzetu.


Posjetili smo Klub liječenih alkoholičara Grada Buzeta

          Dana 16. ožujka 2015.g. u 18.00 h četvero je učenika Srednje škole Buzet, Lea Šestan i Karla Marfan, 4.g., te Karlo Nežić i Monika Greblo, 3.g, u pratnji školske psihologinje Dubravke Ujčić Lukšić posjetilo Klub liječenih alkoholičara u Buzetu.

Dočekala nas je terapeutica skupine socijalna radnica Gordana Vreš te pet članova liječenih alkoholičara. Nakon uvodne riječi voditeljice Gordane Vreš i upoznavanja sa načinom rada Kluba o problematici alkoholizma i preuzimanju odgovornosti za svoj život upoznala nas je predsjednica KLA Buzet gđa Andrea Bartolić.

Susret je protekao u tonu intimnosti i ozbiljnosti koju donosi pričanje o teškim životnim okolnostima, o teretu alkoholizma na osobu koja se opija i na one s kojima živi, o teretu koji nosi odbacivanje i osuđivanje od strane društva, čak i nakon što pokušavaju živjeti odgovornim životom. Predsjednica KLA je podsjetila da je alkoholizam bolest  i naglasila da je k tome ta bolest recidivirajuća, što znači da „tjera“ osobu da ponovno posegne za alkoholom i alkoholiziranim stanjem.

Uloga je KLA, odnosno njegovih članova i terapeutice, da si u međusobnom iznašanju životnih problema i nedaća pomognu u izgrađivanju novog života, koji će biti baziran na potpunoj apstinenciji od alkohola, a podržan nečim tako dragocjenim kao što je uvažavanje i podrška, što se najlakše prima upravo od članova KLA. Osim dijeljenja vlastitih životnih okolnosti i stresnih situacija, članovi KLA organiziraju različita druženja, piknike, godišnje skupštine, koje im daju mogućnost da osjete zdravo zajedništvo i povrate povjerenje u sebe.

Na traženje da opišu s kakvim dojmovima odlaze iz KLA Buzet učenici su napisali sljedeće:

„Kada nas je psihologinja pozvala da posjetimo Klub liječenih alkoholičara bile smo iznenađene, jer nismo znale da takav Klub postoji u našem gradu. Odmah nas je zainteresiralo i odlučile smo ga posjetiti i čuti priče stvarnih ljudi, članova Kluba.

Po dolasku u Klub upoznale smo članove Kluba. Predstavili su nam se i ukratko ispričali kako su razvili alkoholizam. Bilo je dirljivo poslušati ih i shvatile smo da zapravo nije sve u životu onako kako nam se čini. Problem alkoholizma mnogo je ozbiljniji nego što većina ludi misli. Smatramo kako bi svi ljudi trebali poslušati njihovu stranu prije nego krenu sa osuđivanjem. Svjesni smo toga da je borba liječenih alkoholičara velika i teška te da im je svaka podrška iznimno značajna i dragocjena.

Zaista nam je drago što smo poslušali njihove priče i želimo poručiti svakom članu KLA da ustraje u nastojanju da živi odgovoran i ljepši život.“

                                 


    Lea Šestan, Karla Marfan, Karlo Nežić i Monika Greblo

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju