preskoči na sadržaj

Srednja škola Buzet

Login
Godišnji foto natječaj "Matematika svuda oko nas"

Fotografijom do nagrade!
Natječaj je otvoren do 01.3.2018.

Podijeli s nama što je zabilježila tvoja kamera, poveži to s nekim dijelom gradiva iz matematike (uvjeti: ime i prezime; mjesto fotografiranja; objašnjenje s kojim dijelom gradiva iz matematike povezuješ svoju fotografiju). Fotografije slati na
ssbuzet-foto2017@net.hr
Sve fotografije objavljivati će se na web stranici i facebook stranici škole, a isto tako će biti izložene i na danima otvorenih vrata škole.

Za sve informacije javiti se prof. Salkanović ili prof Kosanović!

  

 

Kalendar
« Ožujak 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Meteorološka postaja

Brojač posjeta
Ispis statistike od 30. 6. 2016.

Ukupno: 71160

 

Slobodna radna mjesta - natječaj
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Svjetski tjedan svemira
Autor: Irina Kosanović, 14. 11. 2015.

Povodom Svjetskog tjedna svemira, koji se kao i svake godine obilježava od 4. do 10. listopada, maturanti Eric Andreas Vivoda i Erik Uran u  vijećnici buzetskog Narodnog doma održali su predavanja namijenjena građanima Buzeta pod zajedničkim nazivom „Učimo o svemiru“.


Svjetski tjedan svemira

        Povodom Svjetskog tjedna svemira, koji se kao i svake godine obilježava od 4. do 10. listopada, maturanti Eric Andreas Vivoda i Erik Uran u  vijećnici buzetskog Narodnog doma održali su predavanja namijenjena građanima Buzeta pod zajedničkim nazivom „Učimo o svemiru“.  U izradi prezentacije i pripremama stručnim savjetima i sugestijama pomagala im je profesorica fizike Margareta Gumilar. Za vođenje programa zadužili su svoju kolegicu iz razreda Alisu Fabris.

Na prvom predavanju, namijenjenom završnim razredima osnovne škole i starijima, održanom 6. listopada 2015. godine  Eric Andreas Vivoda informirao nas je  o bitnim pojmovima koje moramo znati da bismo uopće razumjeli teoriju velikog praska. Zaključili smo da je  fizika, točnije astronomija,  opširan i težak predmet. Eric se zaista odlično snašao u ulozi predavača i sve te složene pojmove objasnio  nam  na razumljiv način. Vrlo zanimljiva bila je i prezentacija  Erika Urana o planetima. Opisao je bitne karakteristike planeta Sunčevog sustava, objasnio zašto Pluton više ne smatramo planetom i iskoristio priliku da nas pobliže uvede u svijet patuljastih planeta. Predavanje je bilo veoma informativno i zanimljivo te korisno svima koji žele pobliže proučiti svemir i otkriti njegove tajne.

Drugo predavanje su Eric Andreas i Erik održali u srijedu 7. listopada 2015. godine, ali za mlađi uzrast. Reakcije malenih bile su odlične. Nakon predavanja bilo je planirano promatranje noćnog neba teleskopom, ali zbog loših uvjeta u atmosferi (naoblake) to nije bilo moguće te su se dječica morala zadovoljiti razgledavanjem teleskopa.

S obzirom na zanimljive teme i predavače, stigao je i poziv za predavanje učenicima 7. i 8. razreda OŠ Potpićan koje su Eric Andreas i Erik održali 13. listopada 2015. godine.  


Liza Sulimanec i Leana Vratović, 3. g

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju